Natur & hage

Hagebilderas! (Be warned...)

Jeg har endelig blitt ferdig med kjøkkenhagen! For noen dager siden altså. Og all såing er unnagjort. Litt sent ute med noen ting, men bedre sent enn aldri ^^ Eneste som er igjen nå er å bygge drivbenken min som jeg skal ha paprikaplanten min + x antall tomatplanter som er ca 5 cm høye nå :)

I kjøkkenhagen, hvor det står to rabarbraplanter fra før, har jeg luket og gjødslet, og sådd: sukkererter, squash, salat, brokkoli, gulrøtter + noen gamle frø: reddiker, rødbeter og kålrot. De er mulig ikke kommer da, men jeg ville teste.

Her kommer bilderaset fra hagen min! Samt noen stemningsbilder... Sommer'n kom! (og forsvant hehe..)

 

Paprikaen min! Fra forrige helg elns.

Urtehjulet mitt :) Mangler litt i de tomme "rommene" da, skal kjøpe oreganoplanter + noe annet. Her er det nå gressløk, rosmarin, løpstikke, timian, blad- og kruspersille og dill. Pluss straks visne påskeliljer og en rose som slo rot i vasen sin! Den måtte i jord, og jeg håper den klarer seg :D

Den visne dill-'kladden' øverst er dill fra Rema. Den tok jeg bort... For det kom jo der jeg sådde likevel :) Gamle frø, så jeg trodde ikke de ville spire.Jeg har hengt opp 3 stk hengekøyer :D Ahhhh, det er bare heeeerlig å ligge i hengekøye og kikke opp i bladkronene.... Sukk!

Det var en dag det var SÅ varmt, at badebalje og plasking var den mest fornuftige sysselen X) Min vesle go'ing...

Ehm....noe henge-greier ^^ Lobelia tror jeg, og noe annet...

Staudebedet mitt med ridderspore og floks. Også har jeg sådd blomkarse (som jeg tror jeg må glemme at spirer.....gamle frø, igjen!) og erteblomster. Også kanskje squash?? Kjekt å glemme og merke pottene, og så glemme hva som er i dem ^^

Solsikka til eldstemann i midten, litt valmuer og.......hønsegress tror jeg hehe. Har sådd masse blomkarse her, men jeg tror Ikke de kommer...Skyggen min og lupiner som jeg har sådd og plantet ut :)

Noen tomatplanter som har stått LENGE uten å spire (igjen, gamle frø og litt kaldt ute), men jaggu kom ikke tre av dem likevel :) De trenger drivbenk da...Halvveis i lukingen..... Yaaaawn...Hihi..... Vesle rampen spruter på mamma (som ikke er spesielt lekker, sorry 'bout that..) og 'beste' :)

Mens hestene ligger 3 meter unna og kuler'n.... Idyll sa du!? De går på dagbeite rundt huset, så vi slipper unna litt klipping + at de får litt ferskt gress. Når man har hingst er det særdeles vrient å få leid sommerbeite... (Umulig.) Men det er kjempekoselig da. Hiver gulrøtter ut kjøkkenvinduet mens jeg lager mat, prater med dem gjennom soveromsvinduet og ....ja. Herlig!

Og jeg har fått en sånn håndklipper som jeg ønsket meg!!! Weeee! Snille svigermamma og svigermormor og -morfar :D Kjempegøy å klippe gress plutselig!

Grillings på tunet <3 Sitter og ser på lillemann som fjaser...

Ærg.... 'nuff said.

Iblant må man grave demning til hestene. Det er en morsom jobb :) Som mannfolket tar seg av. (Les: jeg skulle gjerne gjort litt selv også :P)

Prøver å ta et LITT normalt bilde av meg selv uten at håret står til absolutt alle kanter. Urk..

- Pappa pappa, vi vil også være meeeed!! ^^

Fórkassa med forbøtter på sidene :) Funker som en drøm! Ehm, dvs....høyet glir ikke alltid ned mot nettet, så den fungerer sånn litt som en drøm..

Jeg har vært borti røttene til den ene rabarbra'n. Slapp rabarbra...

Frisk rabarbra.

Frisk rabarbra, og ferdig å luke!

Slapp rabarbra...

Veldig fint med terrengbil når man trenger møkk fra beitet :)

Paprikaen min noen dager etter det første bildet! ^-^

Gjevt besøk :D

Ferdig sådd og vannet! :D Jeg flyttet mr. slapp rabarbra til friskusen. De ville være sammen. Den slappe har kommet seg litt da.

Leirplassen min <3

Bæsj.

Bæsj og brennesle... Yummi!!

Tomatplanter. De vokser fort!

Det ene kjøkkenvinduet mitt :)

Noe småtteri - igjeeeeen gamle frø hehe... Skal snart plante ut bittelitt timian og sitronmelisse, og et par lupiner til. Og basilikum og sitronbasilikum (!) skal i potter inne, hvis ikke så dør de bare..

Jeg bakte brød forrige dagen. Og følte meg skikkelig voksen ^^ Deigen var satt til heving før klokka var 9, og mens jeg sto og eltet hørte jeg på nrk p1..... o_O Jeg er litt mellom p1 og p3 for tida... Orker ikke språket på p3, samt all drittmusikken. Jeg hører heller på Sigvart Dagsland enn Kanye West (eller hva som er poppis nå)... Selv gudstjenesten er bedre enn dét! (Nei, selvfølgelig ikke....) Men uansett, brøddeig satt OG hestene fóret før kl. 9 - er ikke dårlig :) Og alt mens veslegutt hang i buksebeina mine. Burde hatt skjørt og forkle.

Nå er det natta ! Sov godt kjære dere :)

hits