Middags-ukeplan

Middagsplan uke 37

Forrige ukes plan (her) ble litt avspist *fnis*, for jeg har vært syk igjen - denne gang "bare" forkjølelse, men jeg har jobbet endel i fjøset denne uka også, og da var det ikke noe mer energi igjen å hente :) Men de tre første oppskriftene lagde jeg, og brokkoligryta og veggislasagnen var kjempegode!! Men selv om det er godt med vegetarretter iblant, så må jeg si jeg savner fisk og kjøtt. Så nå blir det vanlige retter igjen. Men fra nå av jeg skal slenge inn én kjøttfri dag og minst 2 fiskemiddager.

Er ikke sikkert det blir med oppskrifter hver dag altså...for noen dager blir det litt improvisert. Håper det er ok :D Rekkefølgen er heller ikke helt fastsatt, men her er ihvertfall 7 nye retter!

 

Stekt torsk med tomat og basilikum

 

Karrikylling med ris og hjertesalat med fennikel og rømme

 

Svinefilet med ruccolasaus, stekte tomater og brokkoli

 

Laks og grønnsaker i ovn (egen variant med litt flere grønnsaker + chili)

 

Kjøttboller med tomatsaus og pasta

 

Hjemmelaget pizza (fra fleksitarianerliv.com)

 

Hjemmelaget tomatsuppe med grov makaroni og kokt egg, og grove speltpannekaker med nyrørte blåbær.........mmmmm!

 

 

o_O

Å, cripes, nå ble jeg sulten...

Middagsplan uke 36

Denne uka blir veggisuke, bortsett fra i dag - siden vi har kyllingkjøtt som må spises ;)

 

Mandag:

Kyllingsalat m/hardkokt egg

Tirsdag:

Vegetarburritos

Onsdag:

Brokkoligryte

Torsdag:

Lettvint vegetarlasagne

Fredag:

Meksikansk bønnegryte

Lørdag:

Veggispizza med grov bunn som forrige uke (nam!) og tomat, urter og mozzarella.

Pizza med mozzarella og tomat

Søndag:

Grateng med potet, spinat og brokkoli

 

Jeg var kraftig matforgifta i forrige uke - sengeliggende i 3 dager. No skikkelig dritt ;) Men etter en sånn sjau har man som regel en sterk urge til å spise lett og sunt! :D

Spiser dere mye vegetarmat?

Ny "spalte": Middags-ukeplan :D

Jeg satte meg akkurat ned for å lage middags-ukeplan, med penn og papir. For slikt på planlegges. Og planen har vært lenge å handle MAX to ganger i uka - både for å spare penger (på ekstrakjøp og drivstoff) og tid, for vi bor tross alt et stykke fra nærmeste matbutikk.

Men så tenkte jeg: - Ehrm.....jeg skulle ikke bare skrive dette i bloggen min da, for da kan jeg linke til oppskriftene jeg finner på nett også...?

Vinn-vinn: jeg slipper å lete frem oppskriftene hver dag og dere kan finne et og annet middagstips hvis dere skulle trenge det. :D

Jeg prøver å ha et sunt og variert kosthold, men noen ganger (når tida ikke trekker til) blir det nok litt halvfabrikat-mat. Men når jeg har tid håper jeg å få til endel spennende retter med sunt kjøtt og fisk, mye grønnsaker og innimellom innslag av supermat og raw mat.

Ok, også må det tas i betraktning at mitt eldstetroll på snart 8 er veldig kresen, så her må det både tilpasses og ikke minst tilvennes. Og det er ikke lett!

 

 

Her er den første: "Middagsplan uke 34" !


Mandag:

Hamburgere med grovt brød og (hjemmedyrket) salat + tomater. Og stekte kantareller!!!

Vi starter like gjerne uka (og "spalten") med en litt usunn middag, vi... *ler* Men i dag har jeg ikke mulighet til å handle, og jeg skal jobbe på ettermiddagen, så...ja.. ;)

 

Tirsdag:

Stekt kylling med ris og salat

 

Onsdag:

Aprikosfylt svinefilet med grillet asparges - og brokkoli (for det liker eldstemann)...

 

Torsdag:

Siden jeg skal jobbe og det ikke er tid til så mye i dag, tar vi en suuuperenkel salat i dag. Med egg oppi tenker jeg. Og linser! Jepp.

 Istedet for "meat-free-monday" skal jeg prøve å få til kjøttfrie torsdager ^^ Dette fordi eldstemann da er hos pappan sin og vi kan slå oss litt løs i matveien - hehe.

 

Fredag:

Hjemmelaget pizza med grov og sunn bunn! Og kanskje hjemmemekka saus, hvis jeg rekker. Da blir det isåfall etter oppskrift fra denne siden: www.fleksitarianerliv.com

 

Lørdag:

 Da er det bryllupsfest på bruket (svigernaboenes), så det blir middag i låven :)

 

Søndag:

 

Håper dere kan få bruk for middags-ukeplanene mine - jeg regner med at det ikke bare er meg som sliter med å finne ut hva man skal spise.....og da ofte ender opp med halvfabrikat fordi man ikke har tid eller kreativitet nok til å lage noe fra bunn :)

 

Q: Har dere noen middagstips dere vil dele? Spiser dere sunt?

hits