desember 2015

Skogtur i mørket!

Bloggtørke, sa du?? Njeh, who cares ;)

Vi har i år aktivitetsjulekalender og det er så BRA! Både stas, billig og miljøvennlig. Ja, kanskje ikke like stas for 11åringen som kanskje syns lappene er en smule kjedelig og håper at det vil dukke opp noe annet i kalenderlommene innimellom. Men jeg håper han vil se verdien i de tingene vi gjør etter hvert, ikke bare at det skal være TING (les: rælete og meningsløse leker som havner i en skuff eller i søpla) eller godteri hver dag.

I dag, i luke nummer 2 fant de en lapp med "Lommelykttur i mørket!" :D Så etter at middag hadde lagt seg godt til rette i magesekkene (økologisk laks og pestopasta, yumyum!), tok vi på oss varme klær, refleksvester og tok med hver vår lommelykt. Alle 5. Midt i beste leggetid. Veslemor på 2,5 syns nok det var litt rart å skulle gå tur når vi egentlig skulle gått på badet og pusset tannebiskene, men hey, det er vel ikke akkurat første gangen hun syns mamman finner på rare ting.

Før vi gikk inn i skogen, hang vi opp lys i utejuletreet vårt og tente det. Med høytidelig nedtelling, gjentatte ganger fordi mamsen ikke greide å få kontakten inn i støpselet som det er barnesikring i. Som en veldig utvidet trommevirvel med litt kremting og brydde blikk. Men hu fikk det til! Og det ble LYS (sa den blinde merra og stanga øyet i lysbryter'n) !!! Fiiiine utejuletreet.

Så bar det inn i bare barskogen og med lommelyktene rettet rett inn i hverandres øyeepler ramla vi avgårde. Trøtte og mette og desorienterte. Ehm, det var koselig da. Litt vanskelig for minsta med tjukk dress og sånt - mye bomsing ned i måssan. Men koselig og litt spennende. 5åringen syns det var LITT skummelt, men det gikk over. Etterpå fikk vi beskjed om å hviske fordi vi ikke skulle forstyrre dyrene som lå og sov. Han kan jo tross alt Allemannsretten.

Etter hvert ble eldstemann litt utålmodig fordi minsta har så altfor korte bein og går saktere enn en mus, så han strena hjem igjen, lettere molefonken. Men da var vi jo nesten hjemme igjen også da.

Alt i alt en veldig vellykket kalenderaktivitet :D GØY!

 

Noen andre som har alternativ julekalender?? <3

hits