september 2012

Pc'en min eksploderte!

Altså, ikke med et brak eller et pang, men et sånt ekkelt elektrisk poff - som kanskje minnet opp en enorm popcorn som gikk av. Jeg skulle bare skru den på, også skjedde det igjenting...kun at lyset på powerknappen bare lyste (som om den var på), så jeg trykket en gang til. Da poffet den, og det luktet skikkelig svidd. Hurra!

Jeg fortet meg da å nappe ut kontakta, i frykt for brann ^^ Også prøvde jeg igjen etterpå og da skjer det ingenverdensting. Helt kaputt, finale og saga blott. Dust! Vel, planen var å kjøpe ny på mandag uansett, men den kunne vel holdt ut til jeg fikk overført alle filene og programmene vel...! Kanskje jeg skal prøve å få fikset den likevel. Det er vel sikkert bare en kobling som har brent, eller noe sånt, vel?

Ekkelt var det i alle fall. Jeg lurer på om jeg kanskje bør bli flinkere til å støvsuge og rense datan inni... For det var masse støv i den, og vifta har i langlang tid truet med å få hele dritten til å lette. Så syk uling at man nesten fikk tinnitus liksom ...

Vel, jeg gleder meg til å få ny, dét er helt snickers og twist! :D

I'm alive!!...

Jada, i beste velgående. Litt dårlig med blogging i det siste, og ikke tatt noe særlig bilder heller, men det skal jeg få gjort noe med! *putter ti fingre i nesa...nesten*

Har i det siste klart å bli helt frisk og rydda masse siden vi har satt opp vegg mellom to rom og flyttet om på fire. Altså, soverommet vårt til spisestua, og spisestuebordet til stua, pc og kontorting + musikkutstyr og hobbygreier til rommet vi hadde soverom i, som nå er blitt hobbyrom/kjellerstue. Eldstemann har fått større rom - det som var musikkrommet til Martin, og minstemann har fått eget rom oppe ved vårt soverom, har har altså tatt over rommet til storebror. Ehm, ja.... Det skjønte dere sikkert mye av :D Uansett blir det veldig fint!

Nå gjenstår bare maling av den veggen, som er mellom stua og soverommet vårt - den har hyller på stuesiden og blir veldig bra. Når den blir malt... Martin har snekra og har kun brukt gratismaterialer som han har henta fra en konteiner. Malinga vi skal bruke (hvertfall frem til vi gidder å male hele stua og sånt) er også "søppel". Gjenbruk er så tilfredsstillende! Bilder kommer altså. Lover.

På søndag kveld, når jeg hadde kveldsstellet i fjøset klarte ei av kuene å piske halen sin (med harde bæsjeklumper + litt fersk) midt i øyet mitt. Det var så pain! Som å få en knyttneve på øyet liksom... Heldigvis hadde jeg briller på, men jeg fikk bæsj utapå brilla, på innsiden av brilla og på øyelokket OG inni øyet. Nais. Og det var så vondt!!! Jeg fikk blåmerke rett under øyet, innerst mot øyekroken liksom. Og det som er teit er at jeg har faktisk en blåveis der fra før - en som aldri går vekk. Jeg tryna i badebalja som liten og traff etellerannet og fikk blåveis som satte seg fast i det tynne vevet under øyet. Nemlig. Men hva er oddsen for å få et nytt et OPPÅ det gamle da?! Urk. Vel....jeg er jo vant til å sminke den vekk da, så det går jo egentlig fint. Men det tok et par dager før det slutta å være vondt. Kuhaler altså! Fysjom.

Jeg har reparert symaskina mi! Den begynte å gnafse i seg stoffet og undertråden ble et virrvarrvåååås nedi "der". Så jeg skrudde opp og trodde jeg fiksa det. Vel, nesten. Den begynte plutselig å sy baklengs ^^ Og det kunne blitt en stor utfordring! Men så plutselig så bare gikk det over! o_O Og nå er den helt fin. Rare greier... Men hey, jeg kan endelig sy igjen :D

Ellers da? Neh, ikke noe nevneverdig. Som jeg kommer på.

På mandag begynner minstemann i barnehage og det ser vi fram til alle mann. Det er en kjempefin naturbarnehage med masse dyr! Og han, som straks blir 2 år, trenger virkelig litt mer utfordring i hverdagen - at det skjer litt mer. Vi bor jo på gård, men det er ikke noe særlig mer som skjer enn at vi lufter bikkja, fórer hestene og holder på i huset. Så jeg tror han kommer til å syns det blir kjempegøy! Og jeg skal ikke nekte for at jeg gleder meg litt til å få noen timer fri på dagen, til husarbeid og hestegreier. For selv om man er hjemmeværende med barn, så betyr ikke det at man får gjort alt man bør gjøre hjemme... Ingen barn syns det er moro når mamma vasker kjøkkenet liksom, og hva kan man gjøre da? Jo, man kan være rampete eller masete. Yey!

Såh! Jeg skal blåse støv av kameraet etterpå og se hva jeg kan gjøre på den fronten.

Håper alle har det fint i den deilige høstluften!!! :D

 Gammelt bilde av meg, 2007 tror jeg. :) I mangel på noe nytt liksom ^^

Middagsplan uke 37

Forrige ukes plan (her) ble litt avspist *fnis*, for jeg har vært syk igjen - denne gang "bare" forkjølelse, men jeg har jobbet endel i fjøset denne uka også, og da var det ikke noe mer energi igjen å hente :) Men de tre første oppskriftene lagde jeg, og brokkoligryta og veggislasagnen var kjempegode!! Men selv om det er godt med vegetarretter iblant, så må jeg si jeg savner fisk og kjøtt. Så nå blir det vanlige retter igjen. Men fra nå av jeg skal slenge inn én kjøttfri dag og minst 2 fiskemiddager.

Er ikke sikkert det blir med oppskrifter hver dag altså...for noen dager blir det litt improvisert. Håper det er ok :D Rekkefølgen er heller ikke helt fastsatt, men her er ihvertfall 7 nye retter!

 

Stekt torsk med tomat og basilikum

 

Karrikylling med ris og hjertesalat med fennikel og rømme

 

Svinefilet med ruccolasaus, stekte tomater og brokkoli

 

Laks og grønnsaker i ovn (egen variant med litt flere grønnsaker + chili)

 

Kjøttboller med tomatsaus og pasta

 

Hjemmelaget pizza (fra fleksitarianerliv.com)

 

Hjemmelaget tomatsuppe med grov makaroni og kokt egg, og grove speltpannekaker med nyrørte blåbær.........mmmmm!

 

 

o_O

Å, cripes, nå ble jeg sulten...

Middagsplan uke 36

Denne uka blir veggisuke, bortsett fra i dag - siden vi har kyllingkjøtt som må spises ;)

 

Mandag:

Kyllingsalat m/hardkokt egg

Tirsdag:

Vegetarburritos

Onsdag:

Brokkoligryte

Torsdag:

Lettvint vegetarlasagne

Fredag:

Meksikansk bønnegryte

Lørdag:

Veggispizza med grov bunn som forrige uke (nam!) og tomat, urter og mozzarella.

Pizza med mozzarella og tomat

Søndag:

Grateng med potet, spinat og brokkoli

 

Jeg var kraftig matforgifta i forrige uke - sengeliggende i 3 dager. No skikkelig dritt ;) Men etter en sånn sjau har man som regel en sterk urge til å spise lett og sunt! :D

Spiser dere mye vegetarmat?

hits