august 2012

Ja, for det løser seg....tralalalalaaaa...

Hurra og jippi!!!

Nå har jeg fått nok av Murphy's Lov og nedturer og generelt et litt slitsomt og stressende liv. Vi har en tendens til å ha litt uhell i hverdagen, og nå har jeg ikke jobbet eller studert på lenge, siden jeg har gått hjemme med minstemann. Lite tid til både hest, turer, husarbeid (legg merke til prioriteringen) og diverse har det også blitt, og familielivet har til tider vært litt travelt, mildt sagt. Litt lite penger har vi i perioder hatt også, noe som ikke heller er så festlig.

MEN!!! Det løser seg for snille piker! Og som jeg ELSKER når ting bare faller på plass sånn helt av seg selv......takket være tilfeldigheter!

Altså; dere vet kanskje at jeg fikk meg avløserjobb i kufjøs. Og det er mellom 20-25% stilling hvor jeg jobber kvelder og helger. Men vi fikk ikke den barnehageplassen vi søkte på - en som ligger veldig nærme hjemme....og det var nedtur, særlig siden de har utrolig lang venteliste. Men så, for et par dager siden, fikk jeg nyss om at det er en natur-/gårdsbarnehage i nabokommunen som har ledige plasser! Og jeg søkte i dag - og fikk plassen bare noen timer senere!!! :D:D:D

Og ikke nok med dét: jeg blir antakeligvis ringevikar der også! *besvimer nesten litt*

Altså får lillemann lekekompiser og nye dyrevenner (de har blant annet hester!!! *dåner*), noe han virkelig trenger - det er ikke nok med bare meg på dagtid lenger. Vi snakker trass og kjedsomhet, stakkar. Og jeg får mulighet til å få meg en liten jobb til, evt avløser på en gård til, og får mer tid til hest på dagtid OG mer husarbeid!! :D Sa jeg hurra!!?

Og attpåtil har vi besluttet å omgjøre litt på romfordelingen her hjemme, og jeg skal antakelig pusse opp noen rom - og det blir sinnsykt bra. Lillegutt må nemlig ha eget rom, for han er litt plagsom(+søt) om natta, og vi trenger alle den søvnen vi kan få. Så nå gleder jeg meg til å ommøblere og årne. Det er et relativt stort prosjekt: fire rom skal byttes helt om på, en lettvegg må opp og stua må ommøbleres. Men det blir supert!

Ny "spalte": Middags-ukeplan :D

Jeg satte meg akkurat ned for å lage middags-ukeplan, med penn og papir. For slikt på planlegges. Og planen har vært lenge å handle MAX to ganger i uka - både for å spare penger (på ekstrakjøp og drivstoff) og tid, for vi bor tross alt et stykke fra nærmeste matbutikk.

Men så tenkte jeg: - Ehrm.....jeg skulle ikke bare skrive dette i bloggen min da, for da kan jeg linke til oppskriftene jeg finner på nett også...?

Vinn-vinn: jeg slipper å lete frem oppskriftene hver dag og dere kan finne et og annet middagstips hvis dere skulle trenge det. :D

Jeg prøver å ha et sunt og variert kosthold, men noen ganger (når tida ikke trekker til) blir det nok litt halvfabrikat-mat. Men når jeg har tid håper jeg å få til endel spennende retter med sunt kjøtt og fisk, mye grønnsaker og innimellom innslag av supermat og raw mat.

Ok, også må det tas i betraktning at mitt eldstetroll på snart 8 er veldig kresen, så her må det både tilpasses og ikke minst tilvennes. Og det er ikke lett!

 

 

Her er den første: "Middagsplan uke 34" !


Mandag:

Hamburgere med grovt brød og (hjemmedyrket) salat + tomater. Og stekte kantareller!!!

Vi starter like gjerne uka (og "spalten") med en litt usunn middag, vi... *ler* Men i dag har jeg ikke mulighet til å handle, og jeg skal jobbe på ettermiddagen, så...ja.. ;)

 

Tirsdag:

Stekt kylling med ris og salat

 

Onsdag:

Aprikosfylt svinefilet med grillet asparges - og brokkoli (for det liker eldstemann)...

 

Torsdag:

Siden jeg skal jobbe og det ikke er tid til så mye i dag, tar vi en suuuperenkel salat i dag. Med egg oppi tenker jeg. Og linser! Jepp.

 Istedet for "meat-free-monday" skal jeg prøve å få til kjøttfrie torsdager ^^ Dette fordi eldstemann da er hos pappan sin og vi kan slå oss litt løs i matveien - hehe.

 

Fredag:

Hjemmelaget pizza med grov og sunn bunn! Og kanskje hjemmemekka saus, hvis jeg rekker. Da blir det isåfall etter oppskrift fra denne siden: www.fleksitarianerliv.com

 

Lørdag:

 Da er det bryllupsfest på bruket (svigernaboenes), så det blir middag i låven :)

 

Søndag:

 

Håper dere kan få bruk for middags-ukeplanene mine - jeg regner med at det ikke bare er meg som sliter med å finne ut hva man skal spise.....og da ofte ender opp med halvfabrikat fordi man ikke har tid eller kreativitet nok til å lage noe fra bunn :)

 

Q: Har dere noen middagstips dere vil dele? Spiser dere sunt?

Merlin's Apprentice (film/miniserie)

Oh, gaaaawd.

Gleda meg så veldig til å se den, og så greide jeg ikke å se mer enn 20 minutter. Så eeeeelendig!!!

Jeg elsker historien om Arthur og ridderne hans og Merlin og sånn. Men øhh....ikke nok til å like denne her nei.

Ønsker etterhvert å ha alle episke fantasyfilmer, historiske filmer osv av betydning i min besittelse, men denne kan godt bare glemmes.

Såh. Hva er deres film-tips i denne sjangeren?? Hva MÅ jeg ha?

Skade til seters igjen

Ikke akkurat for å gjøre seg fet, men for å lukte på fjelluften, hilse på skogtrollet og vandre på myrene på jakt etter ....myrull? Næh, fant bare en liten skranten en. Lot'n stå. For tidlig kanskje?

 

 

Dro opp med min kjære ektemann Martin og minstetrollet vårt. Pappa kom også en tur "innom".

Setra vår er altså en gammel tømmerseter i Valdres, nærmere bestemt Middalsstølen i Leira. Der er det FINT!!!

Vi gikk faktisk ingen turer... ^^ Kun en liten svingom innom myra, altså. Men vi koste oss både inne og ute, var på brukthandel-utflukt med påfølgende middag hos Kjerringa sjøl ;) Og ellers bare roet ned sjela med den fine naturen og stillheten som er nesten øredøvende.

Mer er det ikke egentlig å fortelle, så her er noen få bilder fra turen. Bilder av minstetrollet får dere ikke, så da blir det et litt begrenset antall bilder i denne omgang... *blunker*

 

Kjerringbakst i Fagernes, en superkoselig kafé/restaurant med helt vanvittig god, hjemmelaget mat! Ahhh, alt bare smeltet på tungen...... Anbefales på det aller varmeste. Og det er sjelden jeg blir helt målløs av restaurantmat :D

Martin var helt enig.

Hehe, her sover pappa når vi er der samtidig. Det blir litt mye folk, unger og bikkjer for ham i hytta for soving... *hihi* Han sov faktisk her i påsken også - i 15 minusgrader! Men siden pappa snorker som et digert bergtroll, så syns igrunn jeg det er relativt heldig at han ønsker å sove i bilen sin... ;)

 

Har dere vært på hyttetur i sommer?? Evt hvor?

Eksklusivt Venleik-besøk og bålkos på leirplassen i hagen!

Jeg glemte å ta bilder igjen...... *ser skyldig ut*

 

Men i går hadde jeg hvertfall besøk av verdens nydeligste Kama Sofie!

Henta henne på togstasjonen i Ski, tok en svingom innom Ås, og så kjørte vi ut på tynneste landsbygda og så videre inn i tjukkeste granskauen og hjem til selve idyllen. Jeg tror Kama Sofie var enig i at jeg bor sånn passe ålreit til *smiler*

Vi hilste på hestene mine, forberedte mat og lekte litt. Dvs vesle trollungen min likte Kama Sofie nesten like mye som jeg, så han måtte tvangsleke litt med henne....hihi :)

Så grillet vi mat, spiste grøntfór fra kjøkkenhagen, drakk rødvin og koste oss sammen med Martin, svogern min og en kamerat. Ja, også vesletrollet da, som fikk være lenge oppe og bølle - overtrøtt og rampete... x)

Da det ble mørkt fikk vi fart på bålet, og det ble spilt gitar, munnharpe og dijeridoo. Riktig så koselig!!! Svigerinna mi skulle kjøre Kama Sofie til toget, så kvelden ble litt kortere enn den burde, men kanskje det var nettopp det som fikk meg til å ville ha henne på besøk igjen veldig snart - litt sånn brennkvikt! *fnis*

Du er en nydelig naturens skatt, kjæreste Kama Sofie ! <3 :D

Etterpå ble vi sittende litt til, en liten runde til med mat ble det visst også, før vi gikk inn i 2-tida hehe. Koselig!

(Bildet er ikke fra i går.)

Du vet du er blitt voksen når...

...du syns nøkkelost er fantastisk godt.

...du lager saft og syltetøy selv.

...du må tone håret i ny og ne fordi du har grå hår.

...du altfor ofte glemmer hvor gammel du er.

...du elsker alle blomster, særlig rhododendron og magnolia.

...du prioriterer kjøkkenhagearbeid framfor fest.

...du strikker sokker til ungene.

...du omtaler barndommen din som "gamle dager".

...du kjøper autopass-brikke fra Fjellinjen.

 

Sistnevnte gjorde jeg nemlig i går.

Og det fikk meg til å føle meg som et fossil!

Og da fosset det på noen flere "kjekke" oppdagelser.

Hurra og godnatt.

 
30-årslaget til min kjære!

For en liten stund siden - på Sankthansaften for å være nøyaktig - hadde min kjære ektemann, Martin, og en god kamerat felles 30-års-grillfest på en mc-klubb i Oslo. Martin hadde riktignok bursdag i april, men pyttsann.

Jeg hadde dagen i forveien laget potetsalat til nærmere 40 pers, og jeg skal si dere det ble MYYYYYYE potetsalat (20 liter elns)!! Faktisk dobbelt så mye som nødvendig, fant jeg ut dagen etter ^^ Men men, den var en suksess da, så det var ikke dét det sto på ;)

Punchen min var ikke like populær, da det var mange som ikke likte hvitvinsmaken - de ville heller ha spritsmak (er det meg eller dem det er noe galt med da??) *fniser*.

Det var koselig å se igjen mange gamle kjente, og noen nye. Martin og Jonas koste seg masse, og det gjorde alle vi andre også :D

Det hadde blitt annonsert på facebook-event osv at det skulle komme et band og spille for oss; var det 'Buttfuckers Extravaganza' de het??? Vel. Jonas gleda seg stort, siden han aldri hadde hørt om dem før. Så det var litt funny da det bare var Martin, svogern min og en annen kamerat som hadde øvd inn noen låter. Litt på tøys, men bra likevel ;) Jeg visste heller ikke noe om det før rett før de begynte, hadde holdt øving osv hemmelig! *ler*

Litt utpå kvelden fikk noen venninner meg med på fylleparadishopping. Urk........ Jeg må si først: jeg drikker svært sjelden. Hvertfall sånn mye (jeg tar meg jo et glass vin eller en øl innimellom, men ikke ofte akkurat..), jeg fester vel bare ....4-5 ganger i året kanskje? Og trives med det - jeg liker ikke egentlig å bli full/være beruset. MEN, jeg måtte jo slå ut håret litt på mannen min sitt 30-årslag, vel?! Jepp. Og den paradishoppingen - iblant med rødvinsglasset i hånden - fikk jo all alkoholen til å gå rett i fletta, så da hadde man det gøy!! Haha.... Sa jeg ustødig hopping??

Såh... Det endte med at jeg tok meg en blund i passasjersetet i bilen vår - har jeg hørt...

Nuvel. Noen bilder er vel på sin plass!

 

 

<3

Ballongtøys...

*tafsetafse*

Mine tre svigerinner. Fnisete sådan.

...my own...personal...Jesus... (jeg syns det var gøy at de spilte Depeche Mode <3)

Personal Jesus? Me?

Or meeee....Danse, danse dokka mi.... *traller*Bursdagbarn som har det moro!

Kari følger nøye med når jeg tråkker på streken... Som var hele tida. Sukk...

Jeg sa ustødig, eller? *glise*

(To siste bildene har jeg fått av Helene R.)

Takk for en fabelaktig grillfest, folket!

Dagen i dag - boller, kuer, stikkelsbær og hulderhulekos

Huhei, hvor dårlig bloggingen går nå til dags. Jeg skal innrømme grunnen! Prestasjonsangst....hihi. Jeg ønsker å lage fine innlegg med musikk, redigerte bilder, interessant stoff og gode poeng. Vel, det er ikke hver dag man har ork eller tid til dét. Og da lar jeg heller være. Dumt kanskje, men jeg syns mange skriver så ueeeendelig lange og kjedelige blogger. Og de ligger så absolutt IKKE på min venneliste.

Vel. Nå har jeg imidlertid tenkt å begynne å lage noen innlegg innimellom, som ikke er så fine og lange og fjonge som jeg ønsker dem - for det hender jo jeg har ting å fortelle, men som jeg ikke får fortalt pga denne prestasjonsangsten!! *puster og peser*

Nå har jeg faktisk ikke så veldig mye interessant å si likevel......annet enn at jeg har vært flink husmor i det siste :D Jeg har laget mange glass med syltetøy (egenplukkede bær, selvsagt) - bringebær og bringebær/rips. Sistnevnte er helt hiiiiiimmelsk godt! Jeg lager rørt syltetøy bare, slik som ikke kokes, for da bevares næringsstoffene. Og i går laget jeg endel liter med dampkokt saft av rips og solbær, etter å ha vært på nok en plukketur hos farfar. Den ble liiiitt sur, men forfriskende nok ;)

Også har jeg prøvd meg på stikkelsbærgelé.......men det gjenstår å se om den faktisk vil STIVNE. Grmf. Den ble i det minste veldig fin i fargen ^^

Brød har jeg bakt innimellom i det siste, og jeg eeelsker hjemmebakt brød. Butikkbakt brød er så dørgende kjedelig at jeg heller vil la vær å spise. Iblant.

I dag har jeg bakt verdens aller beste boller! Jeg mener det; jeg har virkelig aldri smakt SÅ gode boller noengang! Og jeg tror aldri jeg egentlig har fått til å bake boller før - de har alltid blitt harde og tørre og .....ikke gode.

Også har jeg vært på jobb. Avløserjobben er virkelig koselig! Litt stress innimellom, når man helst skal gjøre ørten ting samtidig, så detter et melkeorgan av fordi kua er ferdig, kalvene maser etter melk, jeg må huske på å trykke på en knapp og blablabla......men alt i alt så er den en utrolig koselig jobb :D Også liker jeg å se nedi melketanken når jeg er ferdig med melkinga, for det blir ganske fort mye melk! Flinke kuene sine, det.

Hahahhhh, det er forresten ei ku i fjøset som heter Hildur - det samme som yndlingsbamsen til eldstetrollet mitt! Det er altså en ilder... *smiler*

Vel - kanskje ikke det mest interessante innlegget, men innimellom må man bare la fingerdiaréen få løpe løpsk over tastaturet og la det stå til osv. Nå sover begge unga, jeg skal endelig få tatt meg en dusj og få av meg resten av fjøslukta, og så skal jeg sette meg godt til rette i sofaen og spise boller, drikke te og se en film! Mannen er på bandøving, så jeg har hulderhulen helt for meg selv litt. Jeg har begynt å abonnere på Lovefilm-filmer (rett i postkassa-lånefilmer) og i dag fikk jeg Breaking dawn (Twilight) og Season of the witch. Har dere sett dem?

Lager dere noe av bær? Og liker dere å bake??

hits