juli 2013

Vikingfestival 2013 - Slaget på Borre

Jeg, mannen min og våre tre barn var på Borre i Horten i starten av juli. Dette var ikke det vanlige vikingmarkedet ved Borrehaugene som vi var på i fjor, for etter hva jeg har skjønt har Borre og Borg (Sarpsborg) marked annethvert år. Men dette var altså Midgard Historisk Senter sin første vikingfestival i forbindelse med nyåpningen av den fantastisk flotte gildehallen deres. Se mer info og bilder HER.

Jeg gledet meg SKIKKELIG, for det var så utrolig koselig å være der i fjor. Jeg elsket atmosfæren nede ved gravhaugene og det flotte, innholdsrike markedet. Så derfor var forventningene rimelig skyhøye. Jeg hadde også sett for meg dette slaget som noe....storslagent. *høhø*...

Gildehallen var fantastisk, både utenpå og inni. Virkelig imponerende var den! Men resten skuffet langt inni margen. Beklageligvis! Slaget var festlig å se på, men det blir litt for "slapt" for meg når krigerne bare legger seg ned og spiller død uten at de har verken deltatt eller blitt rørt av noe våpen. Jeg forstår at det er mye arbeid og trening rundt hærkamp, og jeg vet at det er dritvanskelig å få det til å se ekte ut uten at man faktisk skader hverandre. Men man kan ikke være redd for å få et blåmerke eller tre....hvert fall ikke vise det! Og jeg blir litt flau når jeg ser store, barske vikinger som gjemmer seg og ser ut som pysete jentunger. Jentene som var med på slaget var faktisk mye tøffere!! :)

Også var det stedet... Gildehallen var som sagt nydelig, men det var lite sjarmerende at den lå klint opp til bilveien og området rundt var som en støvete byggeplass med masse grov grus. Urk! Nede ved Borrehaugene er det gode, myke stier på fuktig skogsbunn og gress og mmmmm.... Så neh.

I tillegg var det få boder og ingen kjentfolk.

Anywho - her er det noen få bilder!

 

Vi måtte stoppe og redde en flue som hang fast i vindusvisker'n.Døde krigere.*popp* Levende krigere.

Mannen og mellomtrollet.Fiiiin!Se så fint lyset stråler ned fra taket !Mmm, jeg vil ha.

Munin.Mej.

 

Jeppsipeppsi.

Oslo Middelalderfestival 2013

...som var i JUNI. Jeg er så flink til å blogge atte - riktig så oppdatert! Næt.

 

 Flinke Patrask :) (Ikke min video!) Virkelig stemningsskapende <3

 

Det var deilig å sette igang årets festival-/markedssommer, for middelalderfestivalen er den første for vår del. MEN! Jeg må jo si at selv om middelalderfestivalen er både koselig og innholdsrik med massevis av spennende boder, herlig musikk og diverse underholdning, så syns jeg den har blitt litt vel kommers. Det blir for mange "turister" og østeuropa-boder for min del. Ikke noe galt i det i og for seg, men det blir en eneste stor kjøpefest og det liker jeg ikke helt.

Dessuten ligger middelalderparken i Oslo midt i ... Oslo. Og den er omringet av masse (og jeg sa MASSE!) byggeplasser og heisekraner og biler og bråk og alt sånt som ikke passer inn i middelalderen og det syns jeg forstyrrer en hel del. Sånn var det i fjor også. De blir liksom aldri ferdig å bygge!

Også blåste det veldig, noe som er uheldig med en pitteliten baby som ikke får puste når det kommer litt vind i fjeset <3 En skal tidlig krøkes og så videre! Og når både hun og mellomtroll på 2 1/2 var sutrete og håret mitt blåste til alle kanter, så tok det ikke så lang tid før vi satte oss fornøyde i bilen og putret hjem igjen.

Men! Jeg møtte endel kjente, flotte mennesker, så både hærkamp og ridderturnering, hørte/så Patrask og handlet spekepølser (åhhhhh, jeg elsker spekepølser....) og bue til mor! :) Så det var ikke bare negativt altså. *glise*

Fikk ikke tatt så fryktelig masse bilder at det gjør no, med unger og vognmas, men her er noen få jaffal!

 


Patrask!

Nydelige Renate / Branna Laurelin :)

 Dette er Jeanette sitt bilde! Håper det er greit at jeg låner det, Jeanette... ;)Jeanette og Marion :D

Dagens outfit. Horribelt stressbilde av en litt sliten mamma ;) Og min nye rytterbue! :D

Og det var det ! :)

Ungtantebesøk og kunstgave

For et par uker sida hadde jeg besøk av min fine, gode tante June!

Sprøtt egentlig, det der. Hun er halvsøstra til mamma, og vi har aldri hatt kontakt før jeg ble sammen med mannen min for 4 1/2 år siden. Vi har nemlig en gooood del felles kjente, og så "fant vi hverandre", som det heter ;) Hun er noen å yngre enn meg og samtidig grandtante til mine barn, og det er jo litt festlig. Ikke er hun på noen måte tantete heller, hehe.

Vel, hun hadde med sin kjære og vi hadde en veldig koselig grillings på leirplassen vår. Det ble til og med litt bueskyting :)

Har ingen bilder fra dagen, men ville poste et bilde av kunsten jeg fikk av henne! Det er hennes kunst inni og så jobber hun på rammeverksted, så rammen og jobben er jo et kunstverk for seg selv ;) Utrolig koselig og personlig gave, som jeg ble veldig glad for. <3

 

 
Dagens nakne sannhet

Man leser blogger - om nesten uoppnåelige liv, spennende hverdager og jenter med perfekt utseende. Übersunne, spreke, kunnskapsrike, kreative og whatnot. Det kan ta motet fra de aller fleste, ja til og med gjøre noen ulykkelige og deppa. Nå har det seg jo slik at ALLE har dårlige dager, nedturer, problemer av ymse slag, dårlige hårdager og kviser.

For min del brydde jeg meg mer om slikt da jeg var yngre og syns det er godt å være tryggere på meg selv (noe som har kommet med alder og erfaring), og nå gir jeg blaffen - stort sett! Men det er jo dager jeg sammenligner og ønsker at jeg "var mer". Og de dagene lurer jeg feks på hva andre mener om meg og evt hva jeg kunne blitt bedre på. Heldigvis er jeg relativt selvsikker og trygg og slipper å bekymre meg for mye med dette :)

Vil også legge til at jeg, som mange andre, legger vekt på de positive tingene i livet når jeg blogger. Både fordi jeg ikke vil kjede dere med hva jeg spiste til middag (med mindre jeg skriver et matinnlegg hehe), fordi jeg ikke vil ha en sytete blogg og fordi jeg ikke vil utlevere for mye personlige saker.

 

Men noen ting kan jeg godt dele, bare for å være litt realistisk :)

Here goes. *kremter og strekker seg litt*

 

 • Jeg sitter for mye foran pcen, noe min mann irriterer seg grønn over.
 • Jeg har grå hår.
 • Jeg føler meg ofte utilstrekkelig - noe som kanskje hadde vært bedre om jeg satt mindre foran pc'en heh.
 • Jeg har en permanent blåveis under høyre øye (et uhell som toåring elns), som jeg sminker vekk, men som begynner å plage meg.
 • Jeg har opplevd mye dritt, som så mange andre, og har problemer med å stole på folk - og dermed knytte meg til folk.
 • Jeg liker ikke å se folk i øynene. Fordi jeg ikke vil at de skal se inn i sjela mi.
 • Jeg har hatt rusproblemer. Litt piller og alkohol, men mest hasjrøyking.
 • Jeg har hatt psykiske problemer, som angst, depresjoner og selvskading.
 • Jeg har ofte dårlig råd, pga kun èn inntekt, noe som sliter på alle og enhver.
 • Jeg ønsker å være mer kreativ, men mangler tid og talent.
 • Jeg vet at jeg kan synge, men tør aldri å la andre enn barna høre tonene mine.
 • Jeg har masse cellulitter, dissemage og hengepupper. 3 barn tar på.
 • Har kun videregående skole (voksenopplæring) og skulle ønske jeg "var noe".
 • Jeg har ganske lite arbeidserfaring - pga utdanninger som har gått skeis og barn. Det er ikke så digg for selvbildet, sånn egentlig.
 • Jeg savner gode venner. Jeg har èn nær venninne, som jeg ser for lite og savner. Et eksempel: i bryllupet mitt var det kun hun som kom. Hadde bedt endel barndomsvenninner - ingen av dem kom. Da vet jeg hvor jeg har dem i det minste. Tid er et issue her, men jeg savner likevel å ha noen jeg kan prate ofte med, treffe uten styr og kleinhet.....og ha det gøy med.
 • Grunnen til lite venner er nok at jeg er en skikkelig einstøing. Også er jeg litt sær. Og stiller høye krav til folk. Ofte for høye.
 • Jeg har brukt hele livet på å finne meg selv. Fant henne for et par år sida.
 • Jeg har hatt mange forhold og "flørte-greier"....... Jeg er veldig glad for å være gift og ha familie og slippe det ustabile livet jeg hadde før.
 • Jeg kan virke arrogant. Innimellom er jeg kanskje det - hvis det er i en samtale om noe jeg kan. Andre ganger kan det være fordi jeg er usikker eller sjenert.
 • Jeg er innimellom veldig sjenert.
 • Jeg blir litt fort irritert.
 • Er kjempeflink til å utsette ting.
 • Jeg har fordømt dårlig syn og kan vel kalles svaksynt. - 8,5 lism.
 • Jeg kommer ofte for sent og har nesten alltid dårlig tid.
 • Jeg har irriterende god luktesans og plages ofte av vonde lukter.
 • Jeg røyket i mange år.
 • Jeg er litt lat.
 • Fingrene mine er veldig lite grønne.
 • Jeg er et rotehue uten like.

 

 

 • Og sist, men ikke minst: grunnen til at jeg blogger så sjelden er at mange av de bloggene jeg leser er så gjennomførte og "forseggjorte", og jeg ønsker å være like gjennomført. Og ta like flotte bilder. Man kan jo få prestasjonsangst av mindre.

 

  

Miljømessige forandringer og nye innkjøp

Jeg bruker lite penger på klær. Dvs, jeg skulle gjerne shoppet mer - miljøbevisst selvfølgelig, men jeg har verken tid, penger eller ork til å tråle butikker og bruke masse penger på ting jeg kanskje egentlig ikke trenger. Så klær handler jeg 2-3 ganger i året, og da kun gjenbruk eller salg og ting jeg faktisk TRENGER. Samme med sko og andre ting egentlig. Bortsett fra når jeg er på markeder da, for da hender det jo at jeg finner noen skatter med navnet mitt på. ;)

Såh! Jeg fant ut for noen uker siden at jeg mangler endel klær. Jeg har nemlig mye som er fryktelig slitt - som kan degraderes til bruk i stallen eller hjemmedaffeklær. Så jeg satte med ned med datan og bestilte litt klær på nett. Så behagelig shopping! Kjøpte endel gensere og topper fra Ellos og LaRedoute, for de hadde både mye på salg og endel klær i økologisk bomull. Tilogmed to par sko slang seg med. Og det ble ganske mange plagg for relativt lite penger :D Da blir Vikinghuldra fornøyd. Jeg bestilte dessuten et par bukser fra Etsy og en bluse fra Ebay... *stirre anklagende på*


Buksene er fra Luna Design og jeg elsker dem! <3

 

Også har jeg bestemt meg for å slutte å bruke shampoo. Både fordi jeg begynner å få ganske langt hår som jeg ikke ønsker å slite unødig på, og fordi jeg ikke vil utsette miljøet (eller lommeboka) for unødvendigheter. Og man trenger ikke vaske håret med såpe! Det tar visst noen uker før hodebunnen venner seg til å ikke bli uttørket til stadighet, så man må tåle en stund med fett hår. Det går fint. Jeg bruker balsam uten silikon og hårolje. Akkurat nå har jeg Maroccan Oil-produkter. Men kommer til å finne en enda mer miljøvennlig variant. Skal teste en balsam fra Green Spirit. Også kommer jeg til å bruke endel hårkurer, både kjøpekurer og kjøkkenkurer ;) Skal komme tilbake til dette senere.

Jeg har dessuten bestilt meg mensbeger :D Har ikke fått igjen mensen etter fødsel ennå siden jeg fullammer, men det kommer vel... *sukker* Og da håper jeg at jeg får til denne koppen og slipper å forbruke noe på det området. 3 gode grunner: dyrt, forsøpler voldsomt og bomullsplantasjer. Menskopp og naturlig smokk til lille nutte er bestilt fra Bleieboden.

Jeg har også byttet fra babyolje/mineralolje (som ikke egentlig bør brukes på hud siden den er full av parafin!) til naturlig planteolje uten parabener og annen dritt. Har byttet ut dusjsåpa også, til et naturlig/økologisk alternativ. Igjen fra Green Spirit. Det er ikke noe særlig dyrere enn i butikken heller, så hvorfor ikke prøve å være litt mer miljøbevisste OG gi kroppen bedre behandling?? :)

 

Har forresten vært på Oslo Middelalderfestival igjen, men det kommer i eget innlegg ;)

hits