juli 2012

Oslo Middelalderfestival 2012

Først litt musikk for den rette stemningen.

(Trykk nederst på firkanten med pila , under teksten (slik at den blir rød) så slipper du å få opp hele youtube-vinduet ;))

 

 

Patrask er veldig flinke, og vi så dem opptre på festivalen :)

Patrask altså. Snakk om stemningsskapende gruppe!

 

Renate er også glad i Patrask :)

 

Vi hadde tenkt til å dra tidlig på lørdag, men når man er sånne sinker som oss som ikke hadde lagt klar klær og utstyr, så tok ting litt tid og vi var der vel ikke før i to-tida elns. Den første medblogger'n jeg hilste på var Kristine. Så hilste jeg på Jenny.

Innimellom der, og resten av dagen (fram til 6) trålet jeg, Martin og vesleste pjokken alle de deilige bodene som man har lyst til å kjøpe ALT i. Og jeg skal si skinnpungene våre ble kjørt hardt denne dagen!! Vi hadde avtalt en viss sum da. Men jeg må nok innrømme at vi gikk pittelitt over....hihi. Men vi trengte alle tingene!! *nikker overbevisende!*

Vi møtte dessuten en haug med andre flotte vesener, som avtalt. Og jeg har ikke ord for hvor fine disse folka er. Det er sånn at man helst vil gi dem et overtalelsesbrygg og så beordre dem til å bygge seg små hytter rundt gården hvor vi bor, som de kan bo i. DET hadde vært noe *nikker enda mer overbevisende*

 

 

(Fra venstre: Kama, Renate, Lise, Jan Tore, undertegnede, Marita, Frøydis og Camilla.)

Bildet er lånt av Jan Tore, og det er tatt av Peter :) Dette er vel fra søndag.

Disse folkene er altså: Kama, skjønne lille blomsten som er en slående vakkersøt versjon av lille My. Det var godt å endelig få klemt litt på deg, Kama! Og så var det koselig å se igjen Renate og Frøydis, som jeg ble litt kjent med på Dubliner-blogg-kveld for noen uker siden. Og SÅ fikk jeg hilst ordentlig på Peter (mannen til Renate), Marita, Kristin, Sunniva, Camilla, Sara, Jan Tore og hans Lise. Mulig jeg hilste på noen fler også, men da har jeg gått i surr, beklager det ;)

Innimellom boder og handling av diverse stasj (jeg skal lage et eget innlegg for sommerens innkjøp, for nå er alt spredt rundt omkring...), så spiste vi i matteltet og proppet oss med verdens beste brente mandler, så på flinke mennesker som spilte middelaldermusikk, så på gjøglere og rett og slett koste oss så gløgg ihjel at vi brukte opp alle våre ni liv.

Og jeg må skryte litt av skjørtet mitt... Jeg sydde det selv, på fredag kveld, av pappas gamle skinnjakke. Og dette er mitt aller første selvlagde plagg :D Veldig fornøyd om jeg skal si det selv! Pappa kjøpte jakka for 5 kroner på loppis for sikkert 20 år siden, og har brukt den nesten like lenge. Og da han kjøpte den var den også veldig godt brukt av noen, i kanskje like mange år? Så det er litt morsomt. Og det var så mange som kommenterte skjørtet, både kremmere og besøkende og det var så hyggelig!!

Egentlig hadde vi kun tenkt til å dra på lørdagen, men når lørdagen var ferdig, så bestemte vi oss for å dra inn på søndagen også. Og det er utelukkende pga denne fantastiske gjengen med kjernefolk. Jeg kjenner dere ikke så godt ennå, men jeg håper vi sees veldig snart igjen!

Søndagen var ganske lik, naturlig nok, bortsett fra at vi (såvidt) fikk med oss ridderturneringen. Turneringen i fjor var imidlertid mye bedre, og i år var det så mye folk at vi nesten ikke fikk sett noe.

Også over til bildene. Jeg tok ikke i næææærheten så mange som jeg hadde tenkt, som vanlig *klasker panne*, men noen fine ble det jo :)

 

Etter endt lørdag hadde vi altså svidd av endel penger, og jeg har noen nye ting å leke med :) Her med Martins nye bue og pil, som jeg holder helt feil, men jeg hadde altså ikke tenkt å skyte noen ;)

 

Så fulgte en heller travel ettermiddag/kveld: først kjørte vi hjem (halvtimes kjøretur), spiste litt og la lillemann, pappa var kveldens barnevakt. Så dro vi inn til Oslo igjen for en kort tur på The Dubliner, hvor en del av disse herlige mennesker var. Dessverre kom vi litt sent, og det var mange som var slitne og ville/måtte hjem, så det ble vel ikke mer enn en halvtime-tre kvarter med noen få av dem før vi også måtte hjem. Vi møtte da Lise, enda en medblogger, som var veldig koselig. Hun er steampunk-dame, og dét liker jeg! :)

Grunnen til at vi måtte kjøre hjem igjen var fordi Martin skulle spille konsert med Pluto and the planets på Ås-martn i ....Ås :P Regnet høljet ned, men det var endel folk og god stemning. Og de spilte veldig bra :) Jeg fikk enda mer komplimenter for antrekket, noe som er veldig koselig! For jeg hadde altså ikke skiftet siden middelalder'n hehe. Jeg stinket bare bittelitt. Uansett - når de var ferdige og vi dro hjem til pappa og veslegutt, så var viiiiiirkelig dagen slutt. Sliiiiitne! 

Så var det på'n igjen på søndag :D

Litt selv-fotografering før avreise... *fnis* Blir alltid så fryktelig vellykket og ikke minst naturlig! ;)

 Dagens ridderturnering altså. Flinke hestene!!!

 Disse ble tatt av nabosvoger etter hjemkomst. Dette er foran stabburet på gården "vår".

Som dere sikkert skjønner, så er vi noen fjasefjes. :) Som elsker hverandre så masse!!

Hahahahaha, er vi ikke episke og tøffe kanskje?? xD

 

Innleggets siste bilder:

Renate, Kama og meg. Tatt med selvutløser med Renates kamera :)

 Herlige gjengen! Bilde tatt av Peter med Frøydis' kamera.

 

Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er den beste helga på veldig lenge, og jeg var faktisk litt nedfor/semideppa i nesten en uke etterpå - både fordi jeg ville leve mer i middelalderen og fordi jeg eh.... "savnet" denne gjengen på et vis. For det er så moro å være med likesinnede! Det er ikke alltid så mange som forstår min lidenskap for middelalder, vikingtid, kostymer, dyreskaller og sånne ting :)

Takk for en super helg!!! Og jeg gleder meg til neste gang vi sees og til neste middelalderfestival :D

 

Superkjapp oppdatering!

Har beklageligvis ikke hatt ork eller tid til blogging i det siste, men jeg har mystifistiske planer om innlegg om både Oslo Middelalderfestival med påfølgende sprell, Borrekaupangen og noe annet mer eller mindre spennende...

*myser hemmelighetsfullt*

Men jeg tenkte å komme med en liten oppdatering uansett da - om hva som skjer i livet mitt akkurat nuhh!

*lager fanfarelyd*

Jeg har fått meg JOBB! :D

Altså; egentlig hadde jeg jo ikke tenkt til å begynne å jobbe før vi har barnehageplass til minsten, naturlig nok. Men det ser ut til at det kan ta sin tid, for det er 17 andre barn på venteliste på den barnehagen vi ønsker.

Også har jeg fundert masse på i det siste om hva jeg vil gjøre, for jeg er ikke typen til å trives med en kassajobb på Rema eller liknende. Så jeg kom frem til at drømmen min er jo være å ha egen gård, å være bonde på heltid, så en avløserjobb måtte være midt i blinken. Og dette er et mål vi har hatt lenge - vi må bare få kjøpt oss gård hehe. Og da må jeg jo jobbe litt først.

Så, her om dagen kom huseier forbi - han eier denne gården og nabogården (som er familiegården deres) - og slo av en prat med Martin. Og de kom inn på at han trengte avløser i kufjøset sitt og at jeg ønsket meg avløserjobb! ^^

Så noen få dager etterpå sitter jeg da her med jobb som avløser! Ca 20 % stilling, for jeg kan jo kun jobbe noen ettermiddager og helger foreløpig, men det er uansett helt topp! Jeg har bodd på gård med melkekyr før, så jeg har jo litt erfaring - der fikk jeg også lønn gjennom avløserlag slik som nå. Så et par timer på ettermiddagen blir jeg stående å måke møkk, vaske jur og melke kuer! Å, jeg elsker kuer...

Det er så flott at man innimellom bare kan sette seg et mål, ønske seg det litt hardt en liten stund, og så ramler bare puslespillbrikkene (tilfeldighetene) sammen for å imøtekomme ønskene man har. *smiler*

hits