juni 2013

Litt kort om svartmaling av ugudelige naturforkjempere

Mannen min og jeg satt og skravlet om ...øøøø....... *humrer* Er ikke sikker på hva vi egentlig begynte med, men samma det.

Poenget var at:

Alternative folk (som oss?) som er opptatt av miljøvern, menneskeverd, dyrevern - vegetarianere, freganere, new-age-folk, hippier, konteinerdykkere, folk som lever i ett med naturen og tror på balanse og hverdagsmagi, som elsker, lever og ånder for frihet og en bedre verden - ja, dere skjønner hvilke jeg mener. Det er mange av oss. Og godt er det.

Disse menneskene, som er tvers igjennom GODE, blir veldig ofte sett på som onde hedninger - av kristne.

Hva kommer dette av egentlig? Er det SYND å være et godt menneske? Er man ond når man forsøker å bremse forbrukersamfunnets kvelende effekt på kloden vår? Når man prøver å redde verden fra undergang, slik at våre tippoldebarn også kan ha det fint? Er ikke det å være et godt menneske noe alle bør prøve å være, og det å være en god kristen bør også være synonymt med å være et godt menneske!

Er det bare at man er ikke er troende som er problemet? Det er horribelt at det skal overskygge verdiene her i livet. Religion bør ikke blandes inn i at man tar vare på kloden.

Jada, kirken gjør mye fint, de; de samler inn penger og hjelper sultrammede, foreldreløse barn, krigsrammede, syke osv osv - det er flott. Men så skal det misjoneres samtidig. For man skal jo tro på at Gud vil redde verden fra lidelsene - bare man TROR! Akkurat det gidder jeg ikke å diskutere - de får tro hva de vil. Men jeg syns ikke det har noe med saken å gjøre.

Og hvor mange kristne søppelspisende, konteinerdykkende veganere finnes det? Jeg har inntrykk av at det ikke er så vanlig. Rett gjerne på meg om det ikke stemmer.

Isåfall: det hjelper ikke å gi penger til sultrammede, for så å sitte å ruge på store biler, kjøpe Iphone, kaste tven man kjøpte for ett år siden fordi den var for gammel og spise masse storfekjøtt osv. Også skal man i tillegg svartmale og rakke ned på ikketroende HEDNINGER bare fordi vi ikke tror på deres Gud.

Dette skurrer. Og skremmer.

 

Jeg setter det kanskje litt på spissen, for det er sikkert ikke bare kristne som har denne holdningen- kanskje muslimer også? Og mange kristne og andre troende er jo også selvfølgelig opptatt av miljøvern. Men igjen: religion handler om noe helt annet enn å redde verden. Og de fanatiske religiøse får jeg helt fnatt av. Hedenskap er faktisk et veldig godt og naturlig "skap" - det handler jo bare om å være i ett med naturen. Vi er ikke onde.

Ugg, ofte skulle jeg ønske jeg tok opp enkelte samtaler. Gode poenger blir ofte glemt når man finner mange ;)

 

Hva mener dere?hits