juni 2012

Svippturen til Mallorca

Ja, som sagt har jeg vært på tokt på Mallorca (Spania) i 5 dager sammen med mamma og minstretrollet mitt. Harr harr!

Mormor og stemorfaren min har et stort sted på landet, som vi får komme til når vi vil. Nå har jeg riktignok ikke vært der siden 1998 (!!!), men nå er det jo enda finere der enn sist! Ny garasje med gjestehus og basseng i hagen. Det er virkelig en oase, dette.

Og så deilig å bare betale billetter (noe jeg ikke gjorde nå engang) og dra "hjem" til Sa Garriga og bare 'være'. Godt å bli dulla litt med også da, få nydelig mat servert til faste tider, bli kjørt dit man ønsker å dra osv.... ^^

Også er det jo ikke SÅ ofte jeg får se mormor og mannen, så det var jo selvfølgelig veldig koselig.

Vi har vært mye hjemme og ladet batterier, og badet, spist god mat, lest, lekt med biler og sånt. Også har vi vært på marked, shoppingrunde, ute og spist, gått tur og besøkt gamlebyen i Alcudia. I frykt (?) for å skravle meg bort så ...her er non bilder :)

 

Mnei, det er ikke så gæærnt ;)

Her spises det - alle måltider. Deilig plass i skyggen :)

Utekjøkkenet.

Kjøkkenhage.

Til høyre der er det en fiskedam. Og som vanlig så var jeg dårlig på å ta bilder, så jeg har ingen av selve fiskene... Men de er fine :) (og ganske tamme, for mormor leker med dem ^^)

Hvitvin til lunchen <3

Flott utsikt over mallorcinske fjell.

Hjemmelaget paella. Mannen til mormor som lager maten i huset, og det er virkelig ingen dum ordning :)

Mjih, deilig!Inne fra gjestehuset. Helt nytt og veldig lekkert :)

Et oliventre som må være ganske gammelt? Flott jaffal.Vi gikk kveldstur til nærmeste "by"...

Et annet oliventre, fra Inca, en annen by.

Tilbake på tur. Koselig innkjørsel :)

Og koselig velkomst for forbipasserende :D "Halloo!!??"

Ikke like koselig at bukken hadde på seg fotlenker... :'(

Men han virket fornøyd, til tross. Fin fyr var han.

Inngangen til gamlebyen i Alcudia. *wants*Ikke akkurat så fint med bil foran da, men...
Hehe... \m/

Snadderbutikk!

En annen inngang.

*derp* Ehm....mormor tok kun ett bilde av meg her, og da blunket jeg hehe. Nice. 

Ja, that was it!

Kjøpte noen småting også, som jeg tenkte å ta bilder av, men det kommer i et eget innlegg.

Nå roper senga på meg, så da sier jeg GOD NATT! :D

 

Hvor skal du på ferie i sommer? Og har du vært på Mallorca noen gang?

Travel helg!

Jeg tar det litt kjapt foreløpig, for nå SKRIIIIKER senga etter en sliten hulder...

Fredag kveld sydde jeg skinnskjørt, lørdag var det Oslo Middelalderfestival og så kjapp tur på Dubliner og SÅ spilte mannen min konsert i Ås. HUH! Og i dag har vi også vært en tur på middelalderfestivalen. Vi har truffet masse FLOTTE mennesker og kjøpt myyyye fint... :D

Mer om alt vi har gjort, kjøpt og også Mallorcaturen min kommer det mer om, jeg har bare ikke hatt tid og ork ;)

Et par bilder skal dere få! Men bare en smakebit :P
Et lite vink fra sydlige strøk

Jeg er på familiebesøk sammen med mamma og minstetrollet mitt, og vi har det supert. Varmt og sol, basseng, vin, egen leilighet på familie-"godset", fantastisk mat laget av min herlige 'morfar' og ellers bare velstand. Utrolig godt å bli dullet og stelt litt med, ja :) Skal hjem igjen allerede i morgen, men 5 finfine dager altså :D

Ett bilde kan dere jo få, så får jeg lage et lengre blogginnlegg når jeg er vel hjemme i deiligste Norge.

Hvor tror dere jeg er, da? ;)

Hagebilderas! (Be warned...)

Jeg har endelig blitt ferdig med kjøkkenhagen! For noen dager siden altså. Og all såing er unnagjort. Litt sent ute med noen ting, men bedre sent enn aldri ^^ Eneste som er igjen nå er å bygge drivbenken min som jeg skal ha paprikaplanten min + x antall tomatplanter som er ca 5 cm høye nå :)

I kjøkkenhagen, hvor det står to rabarbraplanter fra før, har jeg luket og gjødslet, og sådd: sukkererter, squash, salat, brokkoli, gulrøtter + noen gamle frø: reddiker, rødbeter og kålrot. De er mulig ikke kommer da, men jeg ville teste.

Her kommer bilderaset fra hagen min! Samt noen stemningsbilder... Sommer'n kom! (og forsvant hehe..)

 

Paprikaen min! Fra forrige helg elns.

Urtehjulet mitt :) Mangler litt i de tomme "rommene" da, skal kjøpe oreganoplanter + noe annet. Her er det nå gressløk, rosmarin, løpstikke, timian, blad- og kruspersille og dill. Pluss straks visne påskeliljer og en rose som slo rot i vasen sin! Den måtte i jord, og jeg håper den klarer seg :D

Den visne dill-'kladden' øverst er dill fra Rema. Den tok jeg bort... For det kom jo der jeg sådde likevel :) Gamle frø, så jeg trodde ikke de ville spire.Jeg har hengt opp 3 stk hengekøyer :D Ahhhh, det er bare heeeerlig å ligge i hengekøye og kikke opp i bladkronene.... Sukk!

Det var en dag det var SÅ varmt, at badebalje og plasking var den mest fornuftige sysselen X) Min vesle go'ing...

Ehm....noe henge-greier ^^ Lobelia tror jeg, og noe annet...

Staudebedet mitt med ridderspore og floks. Også har jeg sådd blomkarse (som jeg tror jeg må glemme at spirer.....gamle frø, igjen!) og erteblomster. Også kanskje squash?? Kjekt å glemme og merke pottene, og så glemme hva som er i dem ^^

Solsikka til eldstemann i midten, litt valmuer og.......hønsegress tror jeg hehe. Har sådd masse blomkarse her, men jeg tror Ikke de kommer...Skyggen min og lupiner som jeg har sådd og plantet ut :)

Noen tomatplanter som har stått LENGE uten å spire (igjen, gamle frø og litt kaldt ute), men jaggu kom ikke tre av dem likevel :) De trenger drivbenk da...Halvveis i lukingen..... Yaaaawn...Hihi..... Vesle rampen spruter på mamma (som ikke er spesielt lekker, sorry 'bout that..) og 'beste' :)

Mens hestene ligger 3 meter unna og kuler'n.... Idyll sa du!? De går på dagbeite rundt huset, så vi slipper unna litt klipping + at de får litt ferskt gress. Når man har hingst er det særdeles vrient å få leid sommerbeite... (Umulig.) Men det er kjempekoselig da. Hiver gulrøtter ut kjøkkenvinduet mens jeg lager mat, prater med dem gjennom soveromsvinduet og ....ja. Herlig!

Og jeg har fått en sånn håndklipper som jeg ønsket meg!!! Weeee! Snille svigermamma og svigermormor og -morfar :D Kjempegøy å klippe gress plutselig!

Grillings på tunet <3 Sitter og ser på lillemann som fjaser...

Ærg.... 'nuff said.

Iblant må man grave demning til hestene. Det er en morsom jobb :) Som mannfolket tar seg av. (Les: jeg skulle gjerne gjort litt selv også :P)

Prøver å ta et LITT normalt bilde av meg selv uten at håret står til absolutt alle kanter. Urk..

- Pappa pappa, vi vil også være meeeed!! ^^

Fórkassa med forbøtter på sidene :) Funker som en drøm! Ehm, dvs....høyet glir ikke alltid ned mot nettet, så den fungerer sånn litt som en drøm..

Jeg har vært borti røttene til den ene rabarbra'n. Slapp rabarbra...

Frisk rabarbra.

Frisk rabarbra, og ferdig å luke!

Slapp rabarbra...

Veldig fint med terrengbil når man trenger møkk fra beitet :)

Paprikaen min noen dager etter det første bildet! ^-^

Gjevt besøk :D

Ferdig sådd og vannet! :D Jeg flyttet mr. slapp rabarbra til friskusen. De ville være sammen. Den slappe har kommet seg litt da.

Leirplassen min <3

Bæsj.

Bæsj og brennesle... Yummi!!

Tomatplanter. De vokser fort!

Det ene kjøkkenvinduet mitt :)

Noe småtteri - igjeeeeen gamle frø hehe... Skal snart plante ut bittelitt timian og sitronmelisse, og et par lupiner til. Og basilikum og sitronbasilikum (!) skal i potter inne, hvis ikke så dør de bare..

Jeg bakte brød forrige dagen. Og følte meg skikkelig voksen ^^ Deigen var satt til heving før klokka var 9, og mens jeg sto og eltet hørte jeg på nrk p1..... o_O Jeg er litt mellom p1 og p3 for tida... Orker ikke språket på p3, samt all drittmusikken. Jeg hører heller på Sigvart Dagsland enn Kanye West (eller hva som er poppis nå)... Selv gudstjenesten er bedre enn dét! (Nei, selvfølgelig ikke....) Men uansett, brøddeig satt OG hestene fóret før kl. 9 - er ikke dårlig :) Og alt mens veslegutt hang i buksebeina mine. Burde hatt skjørt og forkle.

Nå er det natta ! Sov godt kjære dere :)

Tusenfryd, for ei uke sida ^^

Fredag for en uke siden var vi på Tusenfryd! Min kjære onkel hadde fått billige billetter til oss gjennom banken sin til lukket familiedag :) Men det var ikke noe mindre folk der av den grunn... Nope. Men det var koselig (og litt slitsomt og folksomt..). Ble selvfølgelig bare barneting, men sånn blir det når man har barn. ^-^ Jeg har lyst til å ta en voksentur en dag også jeg. hehe. For jeg elsker værstingene....skikkelig fartsfrik :)

Uansett, noen karuseller ble det, sånn jevnt fordelt, og vi fikk spist sukkerspinn. Som forøvrig ikke på noen måte smaker like godt som for 10-15 år sida :( Smaker litt syntetisk liksom... *liker ikke*

Minsten sovna ganske fort etter at vi kom dit da, så han fikk bare vært med på "Bestefars biler" eller hva de heter. Men det var kult tror jeg. For alle tre gutta. ^^ Jeg passet vogna og tok bilder... :)

Åh, og en annen ting jeg IKKE liker, er folk som sniker. Og ikke nok med det, men voksne folk som hjelper barna sine å snike!! Farken altså. Jeg og eldstemann sto tålmodig i kø der hvor barn kan kjøre biler og "ta førerkortet" - og vi sto leeeenge... Foran oss sto det en feit voksen mann, som jeg lurte litt på siden han sto der alene. Og voksne kan så absolutt ikke kjøre de små bilene, spesielt ikke fleskeberg. Så, når jeg og guttungen står som nummer to i køen, og eeendelig straks framme, og med den rare, ensomme mannen foran oss, tror du ikke at kona og sønnen kommer fra bakerst i køen og trøkker drittungen sin framover (gjennom alle som har stått der i minst 30 min) til faren som står der og holder av plass i køen! Jaggu!!! DÉT er hva man kaller RÆVVA køkultur, det. Trodde jeg skulle koke over! Men jeg turte ikke si noe, i frykt for å skjelle ham heeeeelt ut midt blant masse glade og forventningsfulle barn - særlig ikke fordi vi måtte stå og vente på samme plass, på at ungene skulle kjøre turen sin. Jeg kunne jo risikert å bli sittet ihjel også. Pokker ta, jeg hater sånne folk!.......*grmf!* Men, så gadd jeg ikke å tenke noe mer over det, for vi skulle jo ha det hyggelig.

Etterpå sto vi 25 minutter i kø for å komme oss UT av parkeringa. Tror ungene var i seng rundt 11.. ^^

 

 

Liker dere å dra på Tusenfryd? Og er dere tøffinger eller pyser? ^^

hits