mai 2012

Random tidsklemme-sommerinnlegg!

*gurgler* Jeg har så mye å henge fingra mine i om dagen, så det er vanskelig å få ut fingern (av hva?) til å blogge om det. Ikke er jeg blitt noe særlig flinkere til å bildedokumentere ting jeg gjør heller. Jeg prøver å skjerpe meg... Menneh. Jeg får nesten ramse opp noe av det jeg har gjort i det siste!

Jeg har sådd en hel del - selv om kjøkkenhagen fremdeles gjenstår. Jeg har ventet på tiltak til å røske opp resten av brenneslen og alt det andre som skal vekk. Pluss at jeg må hente hestemøkk og ....sånn. Men nå er det varmt i jorda, så jeg MÅ få gjort det nå. Hvertfall i løpet av helga. Men jeg har hvertfall fått tak i vindu til drivbenk, og sådd masse tomatplanter. Jeg oppdaget rett før jeg skulle så at det var cocktail-tomater da, men pyttsann. Gresskar har jeg sådd og. Og mer blomkarse og erteblomster. Planta ut lupiner og (som jeg har hørt er svartelista? Så jeg plantet dem på et spre-"sikkert" sted....). Enkelte ting har begynt å spire også :D Som dill, valmuer og én liten vanlig tomatplante som har brukt veeeeldig lang tid. Spennende! Skal få tatt noen bilder av alt sammen i morgen tenkte jeg. Lover nesten.

I dag har jeg satt opp gjerde til hestene i hagen (og litt rundt på eiendommen), sånn at de får spist ned gresset her. For siden han ene er hingst, finnes det ingen sommerbeiter som vil/kan ta ham imot, så da må han bli hjemme. Også har gressklippern røket snora si, så vi er litt between klippere for tida. Jeg ønsker meg forøvrig en sånn håndklipper. Sånn med kniver som går rundt (som man går med..), som lager sånn koselig lyd. Hvis du skjønner?

Ooooogså har jeg.....hengt opp 3 hengekøyer i hagen, spilt endel Wow - for nå har jeg endelig oppgradert slik at jeg kan spille mer enn til level 20 ^^ Noe som tydeligvis er litt ....viktig.

JO! Også har vi laget fórkasse til hestene. En sånn boks som man har plass til 2 høyballer i, med nett på, slik at de kan spise nærmest hele dagen - men sakte. Og den har fórbøtter på siden slik at de får kraftfór der også. Flinke Martin som laget - igjen av materialer vi tidligere har funnet eller fått.

Jeg har dessuten to ting jeg skal framover, som jeg ikke skal røpe før jeg skal blogge om det. Med bilder selvsagt ;)

Her kommer de få bildene jeg har tatt i det siste. Jeg har altså så mye jeg må og vil gjøre, så blogging og fotografering er ikke akkurat førstepri, selv om jeg gjerne skulle ploppet ut et daglig innlegg. Meeeen, jeg gidder ikke å spy ut masse svada heller. Sånn som jeg gjør akkurat nå. Ehrm......bildene!

 Episk male-stirr.Klissebebis!Og ja, den ble RØD. Ingen hester skal glemme igjen intelligensen sin og løpe ned denne her og skade seg forderva... o_O

Ååå, så fin jeg syns jeg er på dette bildet! Nææt.Fórbøttene skal altså (og gjør det nå) henge på kortsidene.

Idyll!

Hihi...

 

 

Også et par bilder som jeg tok for noen dager siden, av noe jeg har sådd + paprikaplanta som gir meg frukter! (eller....paprika da)

 

Det ER noe grønt der! De er mye større nå da - disse ble tatt på 17. mai tror jeg.Og denne er endel større. Spennende!

 

Har dere gjort noe spennende i det siste?? Og har dere det bra i sommervarmen? :D

Min søttnemai!

Jeg er dævvsliten, så jeg fatter meg i korthet!

Opp tidlig, stress og dårlig tid, litt sent ute. Gikk akkurat. Taler og sang i idrettshallen, gikk i barnetog med gutta mine + pappan min. Pølser og litt glaning. Middag hos svigers. Glaning på borgertog. Kaffe og kaker hos svigers igjen, og så hjem. Fine folk, herlig familie, gode gutter, fine bunaden, flotte været, gode bunadsko, latter og glede og fantastisk dag! :D

Barnetog i bygda :)

Pappa og meg. Jeg har gjort et lite og halvhjertet forsøk på å mørkne bildet litt i toppen, men uten veldig stort hell. Fint likevel synes jeg :) Pappan min er best i verden.

Og det er bunaden min og!HÆLLOOO!!!

Prøver å posere, men blir bare teit og fnisete ^^

Martin prøver også å posere ^^

 

Har dere hatt en fin nasjonaldag?? :D Det har vi!

I dag forbanner jeg...

Liten tid.

"Ikke godkjent" i butikken når man skal ha brød og bleier. Og derfor bare brød.

Onde sirkler.

Krangler/diskusjoner uten verken kompromiss eller enighet.

I det hele tatt diskusjoner...

Følelsen av å være mentalt utladet på kvelden.

...og ikke få mulighet til å lade opp i fred - uten dårlig samvittighet.

Husarbeid som henger 3 etasjer over meg, og som veier tilsvarende mye.

Sa jeg liten tid?

To-do-lister.

 

 

Jeg og vi har det stort sett supert, men det er ikke hver eneste dag at familieliv og ekteskap er en dans på roser, bare så det er sagt. Heldigvis er det sjelden jeg forbanner noe som helst.

Aller helst skulle jeg vært på ridetur nå, men jeg orket ikke. Og det er litt for sent. Men jeg får gå ut og gi gampene litt mat. Og snuse litt under manen deres, akkurat der øret begynner. Det er et godt sted å snuse når man trenger litt dyre-trøst.

I morgen er alt mye bedre.

 

 

Bloggtreff på The Dubliner!

Det er en liten gjeng med likesinnede bloggere her på blogg.no - mange av dem kjenner hverandre og er blitt gode venninner, og nå skulle det være bloggsamling på The Dubliner i Oslo. Og jeg ble invitert! *smiiiiiiler* Det var endel som ikke kunne da, noe som var litt synd, men det er jo også veldig forståelig siden mange bor i helt andre deler av landet. ^^ Men det blir flere anledninger, heldigvis, og da gleder jeg meg til å treffe enda flere fantastiske skapninger! :D

For dere som ikke har vært på Dubliner før - det er altså en veldig koselig irsk pub (/restaurant/utested). Akkurat sånn som koselige puber bør være :D De har live musikk i helgene og masse irsk, skotsk og engelsk klientell, noe som virkelig gjør noe med stemninga :) Også har de veeeeldig gode spareribs og veeeeeeeldig god irish coffee... *himler med øya*

Kvelden ble tilbrakt med vakre Frøydis og nydelige Renate, de to andre som kunne komme, og det er virkelig to kjempekoselige jenter! Det gjorde jo virkelig ikke noe at det ikke kom flere heller, for det var så fint (og morsomt!) å sitte og skravle hele kvelden. Kjekt for min del også, for man blir jo utvilsomt lettere kjent om det ikke er så kjempemange :) For jeg er liksom ousideren (forhåpentligvis bare foreløpig hih..) - den nye jenta lism. Men det gjorde ingenting, for jeg følte fort at jeg kom inn i varmen :)

Jeg glemte jo selvfølgelig kameraet mitt da......jeg er SÅ elendig på både å huske kamera og å faktisk ta bilder når jeg har det. Teit. Men det ble tatt endel bilder likevel, og her er noen av dem! Ikke tatt av meg altså, men av Renate eller Frøydis.

Epic stare....kind of.*ler*

Øhm...... Nei, jeg var ikke full, jeg sverger. Good first impression, huh???!Stikkord for kvelden : Koselig og gøy :D

Tidens hobbysysler

Jeg er så utrolig dårlig på å ta bilder av ting jeg gjør! Det blir heller bilder etter jeg er ferdig, og det er jo egentlig ikke så spennende. Men jeg prøver å bli flinkere!

Jeg har altså gjort endel i det siste, på hobbyfronten. Feks har jeg gjort MASSE i hagen i det siste, men jeg har veldig få "før"-bilder......grmf. Jeg har raket, ryddet, luket, flyttet og sådd. Det har blitt utallige, digre trillebårer med løv, grus, døde planter fra i fjor, brennesle og diverse "ugress", digre røtter og rusk og rask. Det blir veldig fint da :)

Monstermark. Jeg har aldri vært på et sted med så mange og så store meitemark som her. Og det er jo fint :)

Noe jeg håper er starten på blomkarse, men er neimen ikke sikker.

Jeg syns ikke akkurat hauger med grøftegrafs er så fint, men ... Håper det gror litt grønt over snart ^^

Dammen. Her bor det et par stokkender og innimellom ei diger gråhegre. Som ser ut som en sånn dinopip.

Her snakker vi erosjon!

Bruket vårt altså. Skulle ønske det var vårt på åntli.

 

Vi har en veldig koselig hage, hvor mye av det er naturtomt. Og de 2 bedene vi har er stappfulle av blomstrende stauder av den høye sorten - slik som riddersporer og høstfloks. Det er SÅ flott her når alt blomstrer! Men det er ennå en stund til, og nå er det foreløpig bare lave grønne planter.

Gule og hvite (?) påskeliljer. Nei, det er ikke pinseliljer!

Riddersporene er i farta! Disse må bindes opp i år... De blir nesten like høye som meg og proppa med blomster, så da deiser de over og ligger utover hele.

Rosa høstfloks og en vakker orange lilje av no slag :)

 

Og så har jeg sådd blomkarse, valmuer, tomatplanter (som jeg ikke regner med å få til^^) og litt annet. Og inne har jeg sådd tagetes og ringblomst som jeg skal ha i kjøkkenhagen, lupiner, og endel urter som jeg skal plante ut i noe som er inspirert av en urtespiral, men som ser mer ut som en halvsol eller et halvårshjul... ;)

Qila og bed med riddersporer og sådd blomkarse.

Her har jeg sådd blomkarse og valmuer.

Hvitveis som småtrolla mine plukket til meg <3 Og blomkarse i "brønnen".

Gode gutter og halvferdig ryddet "bed". Tror jeg skal ha drivbenk ut fra fjellet der. Har fått tak i ett vindu - en start ;)

Det "vakre" traktordekk-bedet ^^ Hadde tenkt å ta det bort og lage urtespiral, men jeg fikk en bedre idé...

Oppi de to til venstre er det enda mer blomkarse, og i den med plast er det tomater.....eller det er hvertfall planen. Jeg vet ikke om de kommer.Hmm... For her er det også et slags bed, med masse murstein - som er så stygt at det MÅ bort. Mer firfisler og maur i denne haugen, enn det er planter.

Gjenbruk :) Og når avispapiret råtner bort, har gress og annet dødd - kjekk måte å få vekk ugress på når man skal lage bed el.l. Avispapir er ganske skånsomt for miljøet.

Tada! Timian til venstre og bladpersille til høyre. Mamma kjøpte til meg <3 Den ytterste raden skal erstattes med fine steiner, og så må jeg slå ned noen pinner så ikke mursteinene velter. Oppi de andre skal jeg ha dill, oregano og kanskje basilikum (eller noe annet hvis den ikke kommer).

Oppi dekket er det foreløpig løpstikke (som jeg har flyttet på og håper den syns det er greit). Den blir kjempestor! Og påskeliljer og masse fin gressløk. Kan hende det blir noe mer oppi her, men vet ikke helt hva.

 

Har fremdeles igjen å så (lukt)erteblomster, noe som lukter hiiiiiimmelsk og så kjøkkenhagen selvfølgelig. Der skal jeg ha gulrøtter, sukkererter, salat, brokkoli, jordbær, gresskar og squash. Kanskje... Få se hva jeg får plass til :) Det er nemlig en liten flekk ved siden av komposten (les: avfallsstedet med kvist og allskens organisk søppel i en diger haug), som ganske sikkert har vært kjøkkenhage tidligere. Det er hvertfall veldig løs jord der, og to fine rabarbra-planter! (Mmmmm....) Gjett om jeg skal bli god på rabarbra-pai og -grøt! :D Og der er masssssse brennesle som tyder på at jorda er god. Jeg syns det er litt leit å luke vekk så mye brennesle, for jeg har lyst til å lage neslesuppe, men jeg tror jeg skal klare å finne mye nok andre steder. Kan jo ikke ha det sammen med alt annet, blir bare rot.

Leirplassen vår <3 Her skal jeg lage vikingtelt - bak den innerste benken. Også er kjøkkenhagen til venstre "utenfor" bildet. Her skal vi kose oss masse i sommer!!

Her er litt av kjøkkenhagen + rabarbra 1. Her har jeg begynt rydding og luking.

Resten av kjøkkenhagen + rabarbra 1 og 2... ^^

Se på de søte blomstene som kryper omkring! :D De er knall lilla da, men det syns visst ikke så godt...

ALT det grønne på midten der er kaprifol!!! De springer nok ut om ikke så fryktelig lenge. Det er en av de beste blomsterluktene jeg vet om <3 Flotte er de og! Til venstre i kanten der, er det nyperoser og peppermynte (MYYYYYE peppermynte...).

Den flotte paprikaplanten jeg fikk av mamma! Det er spennende.... :D Det har allerede begynt å komme et lite paprikafoster X)

Tenkte jeg skulle stappe disse ned i jorda et sted og. Selv om jeg vet at de egentlig ikke skal plantes før til høsten for å få en ordentlig avling.

 

 

Vel vel.

Også har jeg fikset litt på det ene paret med steampunkstøvletter, hvor den ene var feilsydd og den andre litt skadet i transporten. Jeg har altså to par like støvletter fordi jeg ikke trengte å sende det første paret tilbake til USA, så de sendte meg bare et nytt par. :) Jeg har fjernet en sånn pynte"flapp" med spenner på (det var den som var feilmontert), og nå er det ene paret altså kun brune snørestøvletter. Jeg dreit meg litt ut med den ene, for jeg løsna en søm for mye på et lite stykke, så jeg måtte sy litt. Men det syns ikke, heldigvis. Eneste som syns er der hvor spennene var festa på selve støvletten, men jeg tror jeg skal få det til å se greit ut. Her er noen bilder jeg tok av dét:

 Her dro jeg av for mye tråd...

Så da måtte jeg sy litt. Med rosa tråd i stedet for lysebrun..Hm, også var det spennene da...

What to do... Vel, jeg klippet dem av.Når jeg får vekk rester av søm og strikk, og syr forsiktig igjen, så syns det nesten ikke. Her har jeg fikset åpningen til høyre.

Lurer på hva jeg skal bruke disse til!

Hva skal jeg bruke denne til da tro?? Lyst til å sy klær...

Men det ble til at jeg reparerte et dynetrekk i stedet. ^^

 

Jaja, det var litt av det jeg har drevet med i det siste.

Slenger med et par bilder av dølahingsten min også - Odin <3 Han var møkkkkkkkkete. Driver og tilvenner ham rytter, derfor sal. Opp og nett og opp og ned... Gleder meg til vi kan dra på koselige turer i skogen sammen, med meg OPPÅ til en forandring. Jeg pleier å gå med ham i bånd eller bak (tømmekjøre). Spennende med unghest :) Han er forøvrig verdens snilleste hest <3

Mmm....nice Odin.

Litt bedre ^^

<3

Her-om-dagens stallantrekk ^-^

Det er jo en skjent sak at blogg.no krever (?) at en lager "dagens antrekk"-innlegg. Gjerne flere ganger daglig. Men jeg, som er mye hjemme og ikke akkurat har så mye å pynte meg for, går stort sett rundt i helt vanlige hverdagsklær slik som jeans eller joggebukser. Slike ting som jeg kan gå med både inne, i hagen og for en skjapp tur i stallen. Og det er ikke egentlig noe jeg gidder å ta bilder av. Usminka brillefjes med litt bustete hår rundt er heller ikke så stilig.

Jeg har tenkt å bli litt flinkere til å ta bilder av meg selv når jeg faktisk HAR pynta meg da. Men så hvorfor ikke ta bilder av stallantrekk? Hih....stilig?? Nei. Men vanlig for meg :)

 

 

Har jeg ikke flott pannebånd? Det er fra Pennyklubben, anno 1997 elns. Man kaster da aldri noe sålenge det fungerer. Det er jo hest på <3<3<3... Også står det "Horses for life" ^^

Mj.....ah. Også er jeg veldig klar over at jeg får super rompe i denne ridebuksa. ^-^

Det syns mannen min også. Han syns også at lårene mine ser så mye smalere ut enn ellers i denne buksa. Genser'n er også veldig kledelig ser jeg nå. Den gjør virkelig noe med brystene, særlig når man har litt utvaska sportstopp under.

 

- Syns ikke dere også at jeg hadde en særdeles god antrekk-dag?

Irriterende grammatikk i media + dårlig barnetv-moral

Hver eneste dag ser jeg feil i aviser eller andre skrevne medier. HVER DAG, og opptil flere ganger daglig. Det er grammatikkfeil, særskrivingsfeil, orddelingsfeil og iblant også direkte skrivefeil. Sistnevnte er litt unnskyldt, for det er lett å være litt kjapp på avtrekker'n innimellom. Men når man faktisk har utdannelse (?) og jobber som journalist, så burde man vel kunne klare å skrive riktig?? Urk. Dette gjelder først og fremst nettaviser. Har de ikke korrekturlesere der eller? Eller hva med retteprogram?? De feilene som jeg gremmer meg mest over, utenom orddelingsfeil, er ting som da/når, ham/han, henne/hun, de/dem, og/å. Det krøller seg i hjernebarken min...


Grmf....

 

En annen ting som jeg gremmer meg stort over - og som kanskje er litt mer alvorlig - er moralen og generelt stemningen i dagens barne-tv. Veldig mange av seriene som går på NRK-super baserer seg (nesten utelukkende) rundt problemer, konflikter og krangler. Feks. julekalenderen for et par år siden (tror jeg), som het Jul i svingen. En julekalender for barn skal vel være koselig og skape den gode, barnlige julestemningen vel?? Men det eneste jeg fikk med meg av den serien var krangling mellom voksne og barn og hvor dårlig stemning det var. Barna var frekke, de voksne var ordentlig kjipe og umodne og serien var ikke koselig i det hele tatt. Jeg har forstått det slik at det var et poeng som kom fram mot slutten, som hadde med dette å gjøre, men er det riktig at 3/4 av serien inneholder dritt? Ikke akkurat Jul i skomakergata!

I andre serier jeg har sett (sammen med barna mine altså, hehe) er det også veldig mye diskusjoner, dårlig oppførsel og roping og skriking. Nesten så jeg er glad eldstemann heller vil se filmer enn barne-tv, for det kan umulig være bra innflytelse dette her. Eller er det bare jeg som er gammeldags og overmoralsk?? Jeg minnes koselig barne-tv da jeg var barn som ga en rolig, hyggelig og varm sinnstemning, gjerne iblandet litt nyttig lærdom. Det er visst historie... ^^


En av vår tids mestere innen koselig familie-tv. Hun kunne lage stemning, hun!

- Er dere enige? Eller er jeg for pirkete?

Tilfeldig bildeTjah.....bare helt tilfeldig egentlig. Dette er veldig meg.

 

hits