april 2013

Smakebit fra kommende album med bandet til gubben!

De heter "Images At Twilight", spiller orkestral black metal og om ikke så aaaaltfor kjempelenge kommer de med sitt storslagne debutalbum. Forventningene er skyhøye og det samme er ambisjonene - dette blir svært!

Dette er altså den aller første releasen, med videoklipp fra deres aller første og til nå eneste konsert på Gran Canaria i desember i fjor.

Skru opp lyden og hør på detta! :D

 

Mannen min er da han langhåra, brølende bassafanten her <3

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/188950_500826529975608_787671184_n.jpg

 

På torsdag (11. april) spiller de sin andre konsert:

 

Jeg får DESSVERRE ikke vært der (heller) da jeg er sprekkeferdig høygravid, men jeg håper noen av dere kan ta turen for meg :)

Uansett blir det spennende og jeg gleder meg til å se video derfra i det minste.

Dagens ventilering!

Kjenner at jeg begynner å få et ekstremt behov for rolig og vennlig hverdag, hvor barna gjør som de skal og holder fred, og andre eh...gjør det samme. Det er virkelig ingen andre enn andre mødre som kan forstå hvordan det er å nærme seg fødsel(!); både hvor tungt og fysisk krevende det er, og hvor mye psykisk press det er. Da snakker jeg ikke om å grue seg til fødsel osv (for det gjør hvertfall ikke jeg), men det faktum at man har en hørende og følende person i magen. En høygravid mor føler et sterkt ansvar for at hun skal skape en trygg, rolig atmosfære for at babyen i magen skal føle seg trygg og elsket. Det blir da et ekstra stort stress dersom det blir mye ståk, krangling eller andre negative impulser - både ting babyen kan høre og føle. Babyen i magen kjenner faktisk når mor er stresset eller urolig. Og hvis mor ER det, så blir det ekstra ille - dobbelt opp. See??

Så, en liten oppfordring til dere rundt meg disse siste få ukene: vær så snill og gi meg den roen, tryggheten og positiviteten jeg trenger - og tenk litt over hvor fokuset ligger. Jeg har ikke tid eller energi til bagateller, konflikter og negative vibber.

Nemlig.

En kjapp en

Nææææhææi, ikke sånn kjapp en da, duuuu assa. *ehem*

Ville bare komme med en kjapp oppdatering, nemlig!

 

Hest

Veterinæren har vært her igjen i dag. Denne gang for å raspe tenna til Odin altså, som vi utsatte sist pga komplikasjonen som oppsto ved kastrasjonen forrige uke. Han hadde veldig skarpe tannspisser og sår inni kinna sine, stakkar, så det var på tide. Dette er noe som må gjøres på hester innimellom, og så ofte som et par-tre ganger i året på unghester. Veterinæren sjekket også såret hans og rektaliserte ham (stappa armen oppi bak...) for å sjekke at det ikke var noe mer krøs (bukhinnefolder osv) på vei ned i sædstrengen. Alt så heldigvis fint ut! Bortsett fra ganske stor hevelse siden han har stått inne de siste dagene. Så han fikk lov til å komme ut :D Yey! Og skal longeres/traves hele uka, så hevelsen går ned og såret holdes åpent - det skal gro innenfra og ut for å unngå infeksjon. Og med all den innestengte energien blir nok det bra. Han var rimelig gira på gåturen vår i morges.

 

Og annet

I dag har jeg kjøpt mer antibiotika til Odin og tror du ikke de hadde hjemmefødselspakker på det apoteket jeg var på! Det var helt knall, for det er visst ikke så lett å få tak i overalt. Også har jeg kjøpt nyfødt-bleier hihi... Magen er stooooor og stinn og strammer og klemmer og er egentlig veldig upraktisk, og jeg gleder meg veldig til å få ungen uuuuuuut :D Da hjelper det litt å handle slike ting...

 

Jah, det var den kjappe oppdateringa. Dagens to viktige begivenheter lism.

 
Offisielt høygravid og utålmodig.

I forrige uke nådde jeg milepælen: 40 dager igjen til termin og dermed høygravid!

Så da er det vel på tide med en aldri så liten svangerskapsoppdatering. Og jeg lovte bilder ;)

  

Uke: Eh, jeg er litt i surr. Tror jeg er 35+2. Er glad det er april, for jeg KAN føde alt i april - er innenfor termin fra 20. april (to uker før og to uker etter 6. mai...) :D

Aktivitet: Ja, heldigvis hehe. Men ikke like store og voldsomme bevegelser for tidligere. Nå er det mer "dytting" :) Også ligger hun med hodet ned og trykker nedover og skrur hodet ned i bekkenet. Dette er ikke videre godt, men jaja.

Kynnere: Jepp, ganske mye - særlig de dagene jeg har stresset mye eller har gått mye med syk hest. Iblant blir magen så hard at jeg kjenner det helt opp i halsen, blir tungt å puste og sånn. Herlig.

Ødem/vann i kroppen: Heldigvis ikke så veldig masse, men litt i føttene og litt mer i henda. Verst om kvelden og natta.

Vektøkning: Tror jeg har gått opp rundt 13 kg. Men jeg veier meg ikke, så det er bare gjetting hehe. Veier meg jo hos jordmor da.

Strekkmerker: Nei. Jeg trodde jeg hadde fått et bittelite et, men jeg finner det ikke igjen :P

 

Ikke trynepresentabel i dag.

 

Andre plager: Kriblete hender, halsbrann innimellom, masse raping, nattlige tisseturer og litt lite søvn generelt... Og bekkenvondt. Så....alt det typiske, vel?

Utålmodig: Nja, begynner å bli litt utålmodig. Eller, mer at jeg gleder meg til å hilse på lille Oda. Og gleder meg til fødselen. Og ikke minst til å få igjen kroppen min, ikke være så tung og upraktisk, kunne kle meg i normale klær og drive med hestene mine.

Humør: Litt påvirket fordi jeg blir fortere sliten, men ellers normalt.

Mat/sult: Fremdeles veldig sukkerfølsom - takler ikke for mye søtt. Behov for sunn mat. Men ikke kjempesulten eller no sånt. Spiser ganske normalt :) Også har jeg cravings for Gaviscon tyggetabletter mot halsbrann......uh...

Barnerom/utstyr: Det eneste vi mangler nå er utstyr til fødselen. Må på apoteket en tur. Også må jeg pakke sykehusbag i tilfelle vi ikke får føde hjemme som planlagt.

Fødsel: Hjemmefødsel altså. Det blir så digg! Gleder meg veldig. Deilig å slippe og dra på sykehus... Har skrevet et eget innlegg om dette: her.

 Rimelig stinn i påsan ;)

Og ikke vet jeg hvorfor nattbordlampa ligger nede for telling.

 

hits