mars 2013

Og så kom det krøs.

Uflaks, sa Severin Suveren.

Ja, for i dag kom det nemlig krøs ut av kastrasjonssåret til Odin (hingsten min som ble kastrert på tirsdag). *panneklask*

Krøs er altså "fettholdige bukhinnefolder, som forbinder tarmen med bakre bukvegg", ifølge Wikipedia. Og er IKKE ting man vil skal renne ut av kroppen. Dette er en uvanlig komplikasjon, men det kan jo skje... Kjipe greier.

Veterinæren kom, dopet ham litt og klipte vekk slintrefaenskapen. Undersøkte såret og rektalt, men det var ikke noe mer å finne eller gjøre. Så nå skal han ha bokshvile i en uke - med to gåturer daglig. Så får vi bare krysse fingrene for at det ikke kommer ut noe mer, som tarmer osv, og at han er helt bra igjen om et par uker.

Ingen bilder i dag altså, bare en kort oppdatering.

Skulle liksom ta magebilder og lage et koselig innlegg i dag jeg, men det får bli i morgen... *sukk*

Jævla by-slagg! (Innbrudd i bilen!)

Unnskyld språket altså - men det er som jeg har sagt hele livet: Oslo er IKKE et ålreit sted å være. Selvfølgelig er sikkert flesteparten av oslo-beboere helt normale, snille mennesker, men det finnes også ufattelig mye SLAGG i den byen!

Mannen min skulle til Oslo i dag for noe musikk-greier (spiller i band osv), og så ringer han meg etterhvert og sier at det har vært innbrudd i bilen. En drittstøvel har knust ei rute i bilen og stjålet sekken hans - han var bare borte fra bilen i noen minutter. Så fiiiiiiint!

Så jeg måtte ringe og sperre bankkortet mitt, som lå i lommeboka hans - i sekken. Der lå også selvfølgelig førerkort, så han måtte ordne midlertidig førerkort samtidig som han anmeldte saken hos politiet. I sekken var også kameraet hans, Inferno-billett og en haug andre ting - han er sånn som alltid har stappfull sekk med seg... Dritt altså!

Jeg liker virkelig ikke byer! Og særlig ikke Oslo - farken for et høl.

 
Gårsdagens hestelemlesting (obs: ekle bilder)

Aaaaaltså, hingsten min ble kastrert i går.

Har grubla voldsomt på dette i et par år, men har kommet frem til at jeg verken har tid, penger eller ork til å dra på utstillinger med alle de forberedelsene som kreves. Samt at det innebærer endel ekstra tiltak/arbeid å ha en avlshingst, noe som eeeegentlig var drømmen, men... Jeg tror vi både ville syntes det hadde vært mye styr og at vi ville fått veldig lite igjen for strevet. Hobbyavl er ikke akkurat noe å tjene penger på... Vi er usikre på om han ville gått gjennom "kårings-nåløyet" også, for han er ganske lav i tillegg til at han er etter en hingst som har ganske mange avkom. Altså ganske små sjanser for å kunne brukes i avl uansett.

Dessuten ønsker vi å kunne bruke hestene våre masse, dra på kurs, stevner osv uten alt det ekstra maset det innebærer å ha med seg hingst. For selv om Odin alltid har vært en rolig og medgjørlig hingst, så får bare ordet "hingst" folk til å stresse og kanskje man ikke får ta med hesten i det hele tatt. Det er også helt umulig å få satt voksne hingster på sommerbeite, noe som både to- og firbeinte har godt av en gang iblant. Og selv om han nesten alltid er rolig og koselig, så vil det jo utvilsomt stabilisere gemyttet hans. Dette kan være greit mtp innridning osv.

Jeg mener at alle dyr (tenker på spesielt hest, hund og katt) bør kastreres hvis de ikke skal avles på - de har ikke godt av å være produktive, men ikke få lov til å "gjøre det". Det er igrunn litt dårlig gjort.

Så - valget ble tatt og nå er det gjort. Det føltes litt rart i går, men jeg angrer ikke og nå er det godt å tenke på at jeg har to vallaker :)

 

Her er altså bildene fra gårsdagens (såvidt) stående kastrasjon.

 

En rimelig omtåket Odin. Det var såvidt han greide å holde seg på beina, så groggy var han :) Heldigvis. Han hadde massevis av lokalbedøvelse også da, selvsagt. Legg merke til svetten på gulvet - de får en sånn merkelig "punktsvetting" under slike inngrep. Han led jo ikke, men det er en påkjenning på kroppen likevel. Det var som å skru på en hel del pittesmå kraner på kroppen hans som det bare piplet svette fra - snodig :)Mmmmja. Ett stk ballestein.

Det oppsto en liten komplikasjon da; han slapp ned magen såpass at det kom ut litt magefett som måtte skjæres vekk. Men det gikk fint - ikke noe værre enn at jeg må følge med litt ekstra og at han får antibiotika i tillegg til smertestillende. Også skulle vi egentlig raspe tenner, men veterinæren ville ikke at han skulle være bedøvet mer enn nødvendig, så vi tar det etter påske.

Det som ligger på gulvet der er altså den ene ballesteinen, og ikke innvoller...Juveler i trillebår. Jumjum.Her har Odin fått oppvåkningssprøyte og kommet på boksen sin. Som hestefjes flest så kastet han seg over høyet sitt som om ingenting hadde skjedd ^^.

Jarl (linseluset til venstre der) fikk microchip med en diiiiiiiger sprøyte og ble tatt hårprøve på. Skal sende inn registreringspapirer osv for å få hestepass til ham, nemlig. Men det gikk helt fint.

Vesleponnis har dessuten fått beskjed om å slanke seg, for han er feit. Mja, jeg kan være enig i det. Så, ikke noe mer kraftfór på deg, lille mann :)

Her er han moralsk støtte til Odin som måtte tilbringe gårsdagen i stallen.


 

I dag går Odin i sykepaddock, jeg har gått en liten tur med ham, tatt tempen og gitt ham medisiner. Litt arbeid et par uker, så skal han være som ny. Ny vallak! :)

Han er i godt humør, spiser bra og har det fint, heldigvis. Får håpe det holder seg slik.

 

Plassere bakgrunnsbilde

Hvis du bare har et lite bilde du vil ha i det ene hjørnet, ordner du plasseringen av dette slik:

 

Hvor

I stilsettet ditt (Design -> Rediger) finner du avsnittet body {. Dette pleier å stå ganske langt oppe.

 

Koden

background-position: DIN POSISJON;

 

Lim inn koden mot slutten av body-avsnittet.

 

Bytt ut DIN POSISJON med ønsket posisjon:

- Venstre: left;
- Høyre: right;
- Venstre hjørne oppe: top left;
- Venstre hjørne nede: bottom left;
- Høyre hjørne oppe: top right;
- Høyre hjørne nede: bottom right;

 

Forhåndsvis for å sjekke og husk å lagre ;)

Repeterende bakgrunn

Kanskje du bare har et lite bilde som du ønsker å ha flere ganger etter hverandre, som et mønster?

 

Hvor

I stilsettet ditt (Design -> Rediger) finner du avsnittet body {. Dette pleier å stå ganske langt oppe.

 

Koden

background-repeat: repeat;

 

Lim inn koden under background-color eller -image. (Eventuelt etter background-attachment hvis du har med den.)

 

Forhåndsvis for å sjekke - og lagre! :D

Stillestående bakgrunn

Hvor

I stilsettet ditt (Design -> Rediger) finner du avsnittet body {. Dette pleier å stå ganske langt oppe.

 

Koden

background-attachment: fixed;

 

Lim inn koden under background-color eller -image.

Da skal du ha fått en bakgrunn som står fast, noe som gir et ryddig inntrykk :)

 

Sjekk med forhåndsvis-knappen at det ble riktig og ikke glem å lagre.

Bakgrunn

Her kommer mine forklaringer som angår bakgrunnen på bloggen.

 

 

Legge inn bakgrunn

Du vil sikkert ha en fin bakgrunn på bloggen din og ikke bare en farge. Som nevnt tidligere må du ikke bruke designbyggeren hvis du allerede har begynt å endre koder - da blir det borte.

Det første du må gjøre er å finne et bakgrunnsbilde. Jeg syns ofte det er penest med bare et slags mønster, for bilder med et motiv kan ofte se litt rart ut som bakgrunn - men dette er jo smak og behag. Det jeg pleier å gjøre er å google et tema jeg liker og enten 'pattern', 'background' eller 'desktop'. Feks 'forest pattern' eller noe sånt, og så se på bildene som dukker opp. Her skal man være litt forsiktig, for de fleste bilder har opphavsrett. Det holder ikke å oppgi Google som en kilde, for det er det strengt tatt ikke......det er kun en søkemotor.

Deretter lagrer du bildet på dataen, evt redigerer det hvis du vil og så laster det opp på nett igjen - jeg bruker Photobucket. Her må du finne URL'en til bildet, som starter med http:// og slutter med .jpg. Denne kopierer du og limer inn i feks notisblokk.

 

Hvor

I stilsettet ditt (Design -> Rediger) finner du avsnittet body {. Dette pleier å stå ganske langt oppe.

 

Koden

background-image: url('DITT BILDES URL-ADRESSE');

 

Bytt ut linjen background-color: #fargekode; med koden og legg inn URL'en til bakgrunnen din. Evt bare lim inn koden øverst - under body {.

Forhåndsvis for å sjekk at det ble riktig og husk å lagre! :)

 
Mellomrom over header

Her skal jeg forklare hvordan du kan få mellomrom/luft helt i toppen av bloggen din. Jeg slenger like gjerne med to metoder; én veldig enkel og én litt mer avansert. Dette gjør jeg i tilfelle en av metodene ikke fungerer for deg, for det kan skje.

 

Metode 1 - Stilsett/css

Den enkleste metoden er å legge inn en linje i stilsettet.

 

Hvor

Design -> Rediger

Du er nå i stilsettet. Scroll deg ned til avsnittet #body.

 

Kode

padding-top: 10px;

Lim inn denne linjen i slutten av avsnittet og justér tallet til det passer for deg - bruk forhåndsvis-knappen. Og ikke glem å lagre! :)

 

 

 

Metode 2 - Maler/html

Her er metoden jeg har brukt, men jeg har prøvd den over også - som fungerer helt fint. Så ja....bare et alternativ altså :)

Det som er viktig å huske på her er at du må gjøre det samme i både Forsiden, Innlegg, Kategori og Arkiv.

 

Hvor

Design -> Rediger -> Maler.

Søk (ved å trykke Ctrl+f) etter doc2. Eller bla til du ser denne linja: <div id="doc2"> Du skal lime inn koden etter dette.Kode

<br>

 

Ser slik ut

<div id="doc2"><br>Deretter limer du inn koden så mange ganger etter hverandre som du vil, spørs hvor stort mellomrom du vil ha. Jeg har to stk.

Husk å lagre mal for hver gang du gjør dette - 4 lagringer!

 Joho!

Legge inn/endre header

Headeren

Først, angående det å lage en header, altså det bildet/feltet du har øverst i bloggen som en slags overskrift. Her finnes det mange programmer man kan bruke og det er også flere måter å gjøre det på. Felles for disse er at du lager et jpg-bilde som du laster opp i feks Photobucket. Man må nemlig ha bildets url (nettadresse) som skal legges inn i koden, og da må bildet ligge på nettet først.

Mange bruker Photoshop til å lage headerbildet, jeg bruker bildebehandlings-programmet Gimp - fordi det er gratis og enklere i bruk. Men det er smak og behag. Du trenger ikke å ha et avansert bilde heller, du kan godt bare bruke en eller annen bakgrunn med feks bloggnavnet ditt på. Når du skal begynne på en header må du først velge størrelse på "arket" - her kan man velge om man vil ha en lav, rektangulær header eller en mer kvadratisk en. Lag noe enkelt i starten og prøv deg frem.

En størrelse som passer fint for en header er: 700px i bredde/width og 300px i høyde/height.

 

Legge inn header

Her er en forklaring på hvordan du legger inn header du har laget, uten å ødelegge designet på bloggen. Når du først har begynt å endre kodene på bloggen din, så blir nemlig alt ødelagt hvis du går tilbake til å bruke designbyggeren til å legge inn header, så det må du ikke gjøre ;)

Hvor?
Design > Rediger


Her skal du være - stilsett (aka CSS). Da ser det ca slik ut.

Scroll deg nedover til du kommer til avsnittet #header.

 

Det er her du skal lime inn headerbildets url.

Det ser omtrent slik ut:

#header {

background-image: url('URL-EN TIL HEADEREN HER');

background-repeat: no-repeat;

width: 950px;

height: 500px;

}

 

Hvis du ikke har et slikt avsnitt i stilsettet ditt, så kopierer du alt i uthevet skrift og limer det inn helt nederst i stilsettet og legger inn headerens url.

 

Du kan deretter endre på om headeren skal repeteres (no-repeat til repeat), og du kan endre på vidden og høyden slik at det passer til header og blogg. Her må man bare prøve seg frem - bruk forhåndsvis-knappen. Og husk å lagre!

 

Midtstilt header

En liten ting til slutt. Det er mulig du også ønsker å midtstille headeren - det er ikke alltid at den legger seg midt på.

Da legger du inn

background-position: center;

over "background-repeat".

 

Gudd løkk! :D

Header

Her er mine forklaringer som angår headeren ("overskriftsbildet" om du vil) på bloggen.

Kom gjerne med ønsker om endringer og andre forklaringer, eller spørsmål.

 

 

 

Mellomrom mellom header og blogg

Her er en forklaring på hvordan du kan få mellomrom/luft mellom header og selve bloggen.

 

Hvor?
Design > Rediger


Her skal du være - stilsett (aka CSS). Da ser det ca slik ut.

Scroll deg nedover til du kommer til avsnittet #header.

 

Koden

margin: 0px 0px 20px 0px;

Kopier denne og lim den inn i slutten av avsnittet.

 

Det vil da se omtrent slik ut

#header {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url(url-adressen til bildet);
background-repeat: no-repeat;
height: 420px;
width: 800px;
margin: 0px 0px 20px 0px;


Størrelsen på mellomrommet vil her bli på 20 pixler. Dette kan du endre på så det passer deg.

 

Håper du får det til, men spør meg gjerne hvis du lurer på noe!

Dagens randomness! Mest galle?

Det er ikke kult å røyke - du stinker dritt og er saktegående suicidal. KUN dumt. Og en stor mengde ekkelt.

Det er ikke stilig å bli gravid som kjempeung bare fordi man ser på "Unge mødre" og syns det ser koselig ut. Det å være forelder bør ikke være noen trend, uansett alder.

Det er lov til å bruke hjernen sin litt når man kjører bil. Feks når noen skal ut fra en parkeringsplass med mye biler, så er det ikke spesielt intelligent å lage plassen enda mindre for den som skal ut, bare fordi en vil ha den plassen. Du må la folk kjøre ut før du selv kjører inn og for nærme. Dumme nek.

Det er ikke tøft å røyke pot heller. Du blir en treg, ustabil grønnsak enten du vil eller ikke, og selv om du overhodet ikke tror det selv. Det ER skadelig, selv om man selvfølgelig kan diskutere graden av skadelighet oppmot alkohol, legalisering for å unngå at ungdom syns det er spennende osv, men det ER fremdeles skadelig og dumt. Og sender ut ekstremt teite signaler - du fremstår ikke som en smart person når du røyker tjall, selv om du tror du virker som en. Og det er irriterende å høre på "øøøøøøøhhhh" og deretter vente i evigheter på både fortsettelse og poeng.

Jeg tror det mobile bredbåndet mitt prøver å ta livet av meg. For jeg er en sånn serie-avhengig. Så selv om det bare er et par dager til neste Grey's Anatomy ligger på Piratebay, så hjelper det lite når man har sånn forbaska kvote på bredbåndet - jeg får kun lastet ned en viss mengde data i mnd. Og når mannen ser x antall youtubevideoer i tillegg, så kan man vel bare gå og legge seg ute i snøen og vente på slutten.

Hvorfor tror folk at man har problemer hvis man har hvert sitt soverom hvis man er sammen/gift? Det er ikke så fryktelig uvanlig, det betyr ikke at man ikke har et sexliv, og det biurde nesten vært en menneskerett å kunne få sove på sitt eget rom, i egen seng, uten snorking og andre forstyrrelser.

Jeg hater å plukke hundedritt fra hagen om våren. Og jeg gruer meg skikkelig til det.

Jeg er skikkelig sulten. Og forresten så har jeg en helt vill cravings for Gaviscon tyggetabletter mot halsbrann. De er så goooode!!! Egentlig er de ekle. For de lager masse "tørt" skum i munnen som man skal svelge etter at man har tygget tabletten. Jeg tygger lenge..........og det er ikke hver dag jeg har halsbrann heller. Sist kjøpe jeg mikstur fordi det var billigere. SKUFFA! Smaker ikke like godt og man får ikke den samme "lovehearts-effekten". Drit.

Jeg tror jeg hater høylytte ungdommer som prater megahøyt!!! når de er i butikken etter skoletid. De har liksom så interessante liv som de vil dele med andre, de flytter seg aldri når man kommer der med handlevogn, to unger og diger mage og er generelt bare skikkelig stupide.

Jeg hater også folk som kjører oppi rompa på meg når det er glatt på veien og jeg egentlig har god fart - jeg er ingen sinke. Noen folk liker bare ikke å ha folk foran seg. Dere kan levere inn førerkortet på Posten (som sender det tilbake via postordre, der dere opprinnelig fikk det) og holde dere hjemme.

Jeg misliker dessuten folk som kjører i 40 i 80-sone, men det er heldigvis ikke så ofte. Dere kan også holde dere innendørs, på hjemmet der dere bor.

Jeg lurer på om folk bruker speilene i bilen sin eller om de tror de er blingbling. Samme med bling(k)lys. Tullemennesker.

Minstetrollet mitt går i en barnehage som har geiter (blant endel andre dyr). Den ene geita elsker å være inne på avdelingen hans, og bæsjer ofte på kjøkkengulvet. Jeg syns det er dritkult :D

Bloggdesign - diverse

Jeg får begynne bloggdesign-tutorials'ene mine med litt generell informasjon. Dersom du ikke er så dreven med koder og sånt, så ikke fortvil - jeg skal lage dem så korte og enkle som jeg kan, men likevel steg-for-steg.

Hvis man gjør noe feil, så er det alltid mulig å trylle seg litt tilbake i tid *myser*, ved å gå inn på 'Designarkiv' og tilbakestille. ('Design' - 'Arkiv')

Som mange sikkert har skjønt så er html-koder det beste å bruke for et fint design på blogg.no. Designbyggeren er helt grei hvis man ikke legger så mye vekt på detaljer, men er du litt pirkete så blir det fort svært begrenset. Men HUSK at når du først har begynt å redigere koder og gjøre om stilsett, så må du ikke gå tilbake til å bruke designbyggeren - da går alt arbeidet tapt og du kan ende opp med masse rot.

For å komme til de magiske kodene, går du til 'Design' - 'Rediger'. Og så skjer det meste under 'Maler', men også noe under 'Stilsett'.

Alltid huske å lagre når man har endret noe, men husk å 'forhåndsvise' først - så slipper man søl.

 

 

 

Noen nyttige snarveier

CTRL + A = Merk alt
CTRL + C = Kopier
CTRL + V = Lim inn
CTRL + F = Søk

 

Fargekart

Enten kan du gå inn på denne siden: html-color-codes.info, hvor du finner både fargekoder og litt info.

Eller så kan du bruke denne:Skal forklare litt senere hvordan man skal bruke dem, så bare pust rolig og wait for it. ;)

 

Rammer

Man kan bruke rammer rundt ting hvis man vil, og da kan man velge mellom disse:

solid (vanlig ramme/rett strek), dotted, dashed, double, ridge, groove, outset og inset.

Endre type = bytt ut solid (hvis den opprinnelig er det) med en av de andre.

Endre tykkelse = bytt ut 2px med ønsket tykkelse.

Endre farge = bytt ut #000000; med ønsket farge.

 

Diverse koder

Disse kan du bruke både når du designer bloggen din og når du skriver innlegg (da må du trykke på HTML-knappen først).

Fet tekst: <b> DIN TEKST </b>

Kursiv: <i> DIN TEKST </ i>

Midtstill: <center> TEKST ELLER BILDE </ center>

Understreket tekst: <u> DIN TEKST </ u>

Legg til et bilde: <img src="URL TIL BILDET">

Lenke: <a href="URL TIL SIDEN"> NAVN PÅ SIDEN </ a>

 

Url

Det er ikke alle som vet hva 'url' er, men det er enkelt og greit hele adressen til en nettside.

Hvis du skal kopiere url'en til en side du skal linke til feks, må du få med hele adressen - med http://www. osv.

 

Url til bilder

Hvis du skal legge inn bilder på sidemenyen eller andre steder på bloggen, så må du ha en url til bildet som skal limes inn i en kode. Det vil si at du ikke bare kan kopiere bildet fra dataen din el.l., men du må laste opp bildet på et nettsted og så kopiere url til bildet (skal forklare det litt bedre senere). Jeg har tidligere brukt Google-kontoen min til å lagre bilder og hente url, men nå bruker jeg Photobucket, som gjør det veldig enkelt.

 Håper du henger med neste gang - kom gjerne med ønsker om hva du vil ha forklaring på.

Spør og grav - evt send meg en mail på vikinghuldra@gmail.com!

Manglende blogging i hytt og gevær!

Jeg har vært dårlig på bloggingen i mange måneder nå, kjennes det ut som. Har liksom ikke visst helt hva jeg skal blogge om, eller så har jeg hatt andre ting som må prioriteres - som familie og hester og hjem... Men jeg har så LYYYYYST til å blogge masse!

Også er det mange bloggere jeg "savner", som blogger like lite som meg. Og andre blogger er jo en av de største inspirasjonene til blogging :) Så nå får dere ta tastaturet fatt og komme igang igjen!!! *gliser*

Menneh. Jeg lurer på: hva vil DU at jeg skal blogge om? Jeg har jo planer om mer innlegg om sabbater og hedenske høytider, mer oppskrifter og mye om webdesign og koder. Har bare ikke fått ut fingrene. Også har jeg jo nytt kamera, så det blir nok endel bildetagning i løpet av våren!

Gi meg tips om bloggetema og om andre spennende blogger da - så blir jeg så glad ^^

 
hits