mars 2012

Nå, hva mener dere?

Ser bloggen grei ut nå? Er det noe som ikke fungerer? Og går den veldig treigt hos dere?

Nå ser jeg html-koder i drømmene mine snart. *gurgler*

Jeg kommer til å lage en ny header snart, når jeg har tid og ork. Kanskje noen har lyst til å lage en til meg?? :D Og så kan det hende jeg endrer bakgrunner og sånt, hvis jeg finner noe bedre. Men resten er nogenlunde ferdig tror jeg.

Vil gjerne vite hva dere syns :) Konstruktiv kritikk er veldig bra :D 

Kveldens siste musikk på øret

Deler med dere, håper dere liker den :)

 

Skade, mitt alterego

 Jeg har jo lenge kalt meg Huldra. Jeg har faktisk blitt kalt Huldra siden jeg var lita, fordi jeg alltid har hatt så langt og "huldrete" hår ^^ Og jeg liker Huldra...hun er forlokkende og fortryllende, noe jeg også ønsker å være :) Hvilke kvinner ønsker ikke å være det?

Men jeg har likevel følt at i bloggsammenheng har jeg trengt et ordentlig navn, ikke bare Huldra - hvem som helst kan kalle seg ei hulder... Så da ble det Vikinghuldra. For jeg elsker både folkeeventyr og vikingtid, eventyr og norrøn mytologi er helt knall! Jeg er en sånn paganist/heks som har mye innflytelse fra begge deler. Og ai låvvs itt!

Så...navn til meg. Jah. Lettere sagt enn spist. For jeg greide ikke å bestemme meg. Ville gjerne ha noe fra norrøn mytologi - alvenavn eller heksenavn er ikke helt meg. Jeg har et meget nordisk hjerte...

Plutselig slo det meg at Skade er et tøft navn, og jeg googlet litt og leste litt. Og jodda, tror du ikke at den plutselige magefølelsen for Skade stemte på en prikk?! Vel, nesten da.

Forskjellen er vel at jeg ikke er så glad i å gå på ski. Heh. Men jeg bor i Ski kommune, så jeg tenker at det veier opp for mangelen :P

Her er en liten presentasjon av Skade (eller Skaði på norrønt). Hentet fra Wikipedia og litt andre steder... :

Hun var en jordgudinne, samt gudinne over jakt og ski. Hun gikk på ski mens hun jaktet ville dyr med pil og bue. Hun var "...ikke en utpreget fruktbarhetsgudinne som vanene, og hun ble med tiden i betydning fortrengt av mannlige guder som tok herredømme på jorda. Hennes rike er først og fremst den ville, ubebodde natur, de snøbelagte fjell hvor kun skiløpere trives."

Hun var datter av Tjatse, en jotne som gudene drepte. Skade dro til Valhall for å kreve bot for drapet på faren, og fikk derfor gifte seg med sjøfarerguden Njord. Hun trivdes ikke med Njord, eller havet - fjellet var hennes element. De ble skilt, og hun kom senere sammen med Odin i stedet og de fikk sønnen Sæming.

 
Kort fortalt altså. Jeg liker best elementet jord, trives best i fjellet - der det er vill og ubebodd natur. Jeg skyter med pil og bue om sommeren og er kanskje litt "røffere" enn den allminnelige gudinnen. Jeg har jo også vært ute en sommernatt (om en skal kalle det det...hehe), og har omsider funnet min ektemann, kjærlighet og allfader.

Jeg er ikke helt sikker på Skade Vikinghulder eller Skade Hulderviking ennå, men Skade blir det jaffal.

Hva syns dere? :)

 

Litt fra diktet "Loketretten"

Skade kvad:

49.

"Alt lett fell for, Loke!

Men lengre du ikkje

skal leike med lausom hale;

gudane triv deg,

dei bind deg med tarmom

til kallege sonen, til sverd."

 

Loke kvad:

50.

"Um gudane triv meg,

og dei bind meg med tarmom

til kallege sonen, til sverd:

den fyrste og siste

var eg framme i striden

den gongen med Tjasse treiv."

 

Skade kvad:

51.

"Um den fyrste og siste

du var framme i striden

den gongen dé Tjasse treiv:

frå mine vangar

og vé det skal

kalde råder deg koma."

 

Gledelig vårjevndøgn!

Som var i går...

Jeg er helt ny her på blogg.no, har i mange år brukt Blogger, men skal sjekke om bloggen får flere lesere her - av ren nysgjerrighet. Og man vil jo utvilsomt ha mange lesere :)

Presentasjon av meg og mitt kommer litt senere, det samme gjør en beskrivelse av den paganistiske sabbaten Ostara, som feires i disse dager. Litt sent, men.

  

Noe jeg fant, oversatte og skrev om litt:

 

Mens hjulet spinner, sukker Jorda.

Løft ditt glass og skål for dagen.

Vi skal seide, vi skal feste.

Hyll vår store Moder.

Hyll vår Allfader.

Vi skal feire årstidene, gavene fra Moder Jord.

 

Her er min gamle blogg, hvis dere vil lese litt der :)

 

hits