januar 2013

Svangerskapsrapport uke 27

Uke: 27+1 (siden det er over midnatt...)

Termin: 6. mai 2013

Kjønn/navn: Jente som skal hete Oda Sigrid <3 Oda = norrøn oppr., for rikdom/eiendom og etter min farfar som het Oddvar. Sigrid = også norrønt, betyr 'vakker seier' og er etter min oldemor (farfars mor). Føler det blir et mektig og sterkt navn.

Aktivitet: Masse. Hun sparker, bakser og hikker. Iblant sparker hun så hardt at hele overkroppen min følger etter. Og det synes godt på utsiden - moro :) Kjempekoselig å kjenne utenpå, føle de små føttene som trykker ut i hånda mi... Sukk.

Kynnere: Ja, men ikke så fryktelig mye ennå. Mer når jeg har vært aktiv eller er stressa.

Ødemer (vann i kroppen): Nei.

Vektøkning: Litt usikker, siden jeg kun veier meg når jeg er hos jordmor og ALDRI ellers. Men har nok gått opp 7-8 kg allerede, tenker jeg. Er fremdeles under 70 da, så jeg tar ikke det så tungt. Magen har vokst veldig mye, veldig fort, så kanskje vekta stopper opp bittelitt...en liten stund hvertfall? :)

Strekkmerker: Ett lite et på magen. Har vel noen fra tidligere, men de syns ikke lenger. Er ikke så bekymra for akkurat det.

Andre plager: Litt halsbrann iblant, antydninger til bekkenløsning og har hatt et par kramper i leggene. Men jeg klager ikke, for det kunne vært mye verre.

Utålmodig: Nei hehe. Det er litt tidlig å bli det, syns jeg. Vet jeg blir det når det nærmer seg termin, men foreløpig gleder jeg meg bare veldig og nyter graviditeten.

Humør: Hehe, ifølge mannen min er jeg mer stabil og "normal" i humøret når jeg er gravid enn ellers, og er så god og lun :D Jeg føler meg veldig normal også. Ikke no grining og raseri (ennå, haha).

Sult/mat: Ikke noe uvanlig. Som alltid liker jeg ikke så mye sukker, så ting blir ofte FOR søtt og kvalmende. Har ingen cravings ennå, ikke sikkert jeg får det heller. Sist var jeg helt opphengt i bensinlukt, men ikke nå. Har veldig lyst på alt som er sunt og friskt og smakfullt :)

Barnerom/utstyr: Skal ha henne på rommet vårt så vi har ikke barnerom klart. Ikke har vi egentlig nok rom heller hehe. Men har vel det meste av utstyret klart fra sønnene mine, pluss en stor sekk med jentebabytøy som vi har arvet. Eneste vi mangler er vel egentlig sprinkelseng, for vi har bare brukt reiseseng til minstemann. Også vil jeg gjerne ha en hengekøye/hengevugge til å ha i stua.

Om fødselen: Det kommer i eget innlegg, litt senere ;)

Neste kontroll: 11. mars.

 

 Disse ble tatt på tirsdag (26+5).

 

<3

Offentlig klage til Nrk P3 - om bl.a. Niklas Baarli

Jeg har alltid sett på Nrk som en ordentlig kanal, hvor ting går ryddig og fornuftig for seg. Seriøse og interessante programmer kombinert med at man slipper reklame er grunnene til at jeg faktisk godtar å betale tv-lisens, selv om jeg også syns det er litt høl i huet. Men ok. Også radiokanalene til NRK syns jeg alltid har vært mye mer innholdsrike enn andre radiokanaler. Okei, så er kanskje ikke Norgesglasset på P1 så fryktelig spennende, men nå er jeg ikke en gammel dame heller. Men altså; jeg anser Nrk som seriøst og voksent og hører mye heller på det enn P4 eller disse andre reklameinfiserte mongokanalene. Også har vi Nrk P3.

P3 har alltid vært en radiokanal for ungdom og unge voksne og på Wikipedia står det at målgruppen er ungdom mellom 15 og 29. Wohoo, jeg er ungdom et halvt år til! Vel, P3 er en kanal jeg har hørt mye på i min tidlige ungdom, jeg var fast lytter av HC Andersens Topp 20, DJ Friendly og etterhvert Are og Odin osv. Jeg er ikke så fryktelig glad i musikken som spilles, men det er en helt annen sak.

Språket i P3 er en ting jeg har reagert på. Greit nok at programmene og nyhetene er myntet på unge folk, men er det ensbetydende med stygt og barnslig språk? Jeg hører stadig vekk ord som 'suger' og 'ræva' i nyhetene - og grov banning er ikke uvanlig hos diverse radioverter. At man er ung betyr ikke at man prater stygt, vel? Og da lurer jeg på - Mina som tidligere jobbet i P3 fikk jo sparken etter mange advarsler pga stygg språkbruk. Hva har forandret seg på ganske få år som gjør at nyhetsopplesere kan prate på samme måte? Og hva får Nrk til å sparke Mina, og så etter en stund ansette Niklas Baarli? Har lederne i Nrk latt en gjeng med tenåringer få fullstendig frie tøyler i P3? For det virker som en slags barnehage for apekatter som prøver hardt å være voksne og som (nesten) bare lager søl. Moderatorer og korrektur er vel noe som tilhører fortiden til.

Jeg liker Radioresepsjonen godt og dette er jo et humorprogram med mye fjas som man kan anse som mindre voksent. Men likevel syns jeg gutta i RR fremstår som hundre ganger mer modne enn enkelte andre i P3 som gjør desperate forsøk på å virke voksne og saklige. Det hjelper ikke å legge om stemmeleiet, bruke et par fremmedord som man ikke engang greier å bruke rett fordi man tydeligvis ikke vet hva de betyr og så sitte og spy ut en haug med personlige meninger som ingen egentlig er interessert i. Ja, jeg snakker først og fremst om Niklas Baarli. Hva er det denne idioten gjør på en så stor radiokanal? I fare for å henge ut navngitte personer....uhm, nei blås i det. Når man oppfører seg SÅ umenneskelig teit, så får man tåle steken.

At det går an å være så uintelligent, snever og dust? Det er folk som Niklas Baarli som gjør denne verden til et egoistisk og jævlig sted å leve. Feks sendinga i går - hvor det var snakk om datostempling og kasting av mat. Nordmenn kaster visstnok mat for x antall milliarder kroner i året, 1 av 4 handleposer går i søpla osv. Vi kan vel alle være enige i at det er noe dritt. Men så kommer dette kjøtthuet med en sånn lang åpningstirade om at HAN måtte få lov til å velge å kaste all mat dagen før utløpsdato hvis HAN ville uten å få en formanende pekefinger opp i trynet av hasjrøykende hippier som visstnok spiser all den gamle maten som er full av mugg fordi barna i Afrika sulter (for å oppsummere). Her kan man høre hele greia (23.01 "Best før..." osv). Greit nok at han sikkert prøver å sette ting på spissen for å provosere, jeg ser den, men han mener jo tydeligvis alt han sier og da hjelper det ikke å gjemme seg bak en sånn provokatør-maske. Da er det ikke morsomt, men egentlig bare irriterende.

Mannen min og jeg hadde hørt gårsdagens sending i hver vår bil (nei, vi har ikke to privatbiler, men en privat og en jobbil), og kom fram til (ved en tilfeldighet) at vi vi hadde tenkt akkurat de samme tankene da vi hørte programmet. At Nrk burde gi Niklas Baarli sparken for å være en kynisk idiot. Han klarer jo ikke å se poenget til folk som skriver inn, og bare prater i sirkler når han egentlig ikke greier å komme med noen bedre argumenter for drittmeningene sine. Han mente altså at det burde være greit at han kaster mat før utløpsdato for å være på den sikre siden osv. Poenget her var jo at det IKKE er bra at folk kaster så mye mat og ikke at man skal spise gammel mat med mugg på! For det er jo en vesentlig forskjell - det går an å sjekke ting... Det er jo ingen som spiser mat som har blitt dårlig, selv om de er "hippier". Og selv om det kanskje ikke hjelper sultrammede barn om Niklas Baarli spiser den gamle maten sin, så er jo hele poenget at folk må KJØPE MINDRE! Redusere forbruket og være måteholdne, slutte å være kapitalistiske drittsekker som bare tenker på seg selv. Nok om det egentlig - det er sikkert ikke noe som når frem likevel.

Men han legger så mye vekt på at HAN må få gjøre hva han vil uten å få noen pekefinger, at folk skal passe sine egne saker. HAN HAN HAN. Hallo, vi lever jo alle i et samfunn, hvor en av pliktene våre, slik jeg ser det, er å tilpasse oss samfunnet. Og det innebærer ofte å bry seg litt med hva andre gjør; jeg mener vi alle har et visst ansvar for å "oppdra" de stakkars uvitende slik at verden har en litt større sjans til å bli et bedre sted å leve. Niklas Baarli er som disse alternative foreldrene som på død og liv skal gå sine egne veier og ikke vaksinere barna sine for farlige sykdommer, bare fordi de mener at vaksinene i seg selv er farlige og at man ikke skal følge strømmen. Maken til sneversynt egoisme - det er dermed deres barn som holder liv i enkelte sykdommer ved å spre smitte.

"Verdens rikeste land" på P3 blir som en kanal for at idiot-Baarli skal få spy ut meningene sine, og det er ikke bra radio. Jeg mener en bra radiovert klarer å holde seg såpass nøytral og saklig at man ikke alltid klarer å plukke om hans/hennes egentlige meninger om en sak. Og sint klaging og såkalte sterke meninger er ikke bra radio, det er ikke morsomt. Man kan ta Ronny Brede Aase som et godt eksempel på en bra radiovert. Han prater behagelig og voksent, har humor uten å være ekkel, og lager koselig morgenstemning. Sier ikke at alle i radio trenger å lage koselig stemning. Men det bør være enten koselig, interessant eller morsomt, eller litt av alt. Niklas Baarli fikser ingen av delene.

Urk, jeg vet ikke helt hva mer jeg skal si. Det er vanskelig å få frem meningene sine tilstrekkelig når man støter på en SÅ provoserende person, uten å virke som en eldgammel surpomp. Uansett er jeg lei av å skrive om det.

God ettermiddag og på gjensyn!

Blogg = oppmerksomhet...så hvorfor blogge hvis man skyr "rampelyset"?

Jeg har stusset over en ting.

Man kan ikke stikke under en stol at blogging har noe med oppmerksomhet å gjøre - man ønsker jo en blogg som mange leser og det er nok mange som drømmer om en slags "bloggekjendis-status". Selv ønsker jeg ikke å bli kjendis akkurat, men det hadde vært løgn å si at jeg ikke ønsket oppmerksomheten. Det er alltid koselig å se at man har fått noen flere lesere, og jeg syns det er morsomt å bli hilset på av folk man aldri har sett før :)

Men om man da har fått det til, og fått et anerkjent navn, alias, fjes, blogg osv - syns jeg det er rart med dem som synes det er plagsomt å bli gjenkjent, å bli kontaktet av fremmede, få "fans" om man kan kalle det det og å få den oppmerksomheten man egentlig ber om. Bør man ikke da kanskje vurdere å slutte å blogge? Eller i hvertfall sette litt pris på oppmerksomheten? :)

Det var dagens luring.

        

Magebilde uke 24 og nytt strikkeprosjekt

Nytt strikkeprosjekt - sokker med norsk mønster, med grønt og lyserosa garn.

Jeg har aldri strikket mønster før, kun striper, så dette var litt vrient i starten, men det kommer seg. Er ganske fornøyd, men jeg ser at det blir litt stramt. Og jeg har en mistanke om at de derfor blir litt trange.... Det er sokker etter denne oppskriften. Hvis de blir for små, så tror jeg jeg rekker opp den første igjen og strikker den litt løsere. Hvis jeg ikke mister helt motivasjonen da hehe.

 

I dag er jeg 23+6 uker på vei :D

Og her er magen min (og den avskalete, lekre neglelakken min heh). Tenkte å ta et par litt finere bilder hvor jeg står, men disse får duge inntil videre. I morgen skal jeg på kontroll, uke 24 i morgen, og det blir fint. Har ikke vært på kontroll siden uke 12, utenom ultralyden. Tror nok at alt er som det skal, det kjennes sånn ut på sparking og sånt hehe, men det er fint å sjekke. Og å prate litt om fødsel kanskje - jeg driver og vurderer hjemmefødsel, men blir så usikker pga folks meninger...

 

 

Og ellers?

Jeg er endelig frisk igjen da! Jeg har ikke følt meg skikkelig frisk siden oktober eller noe sånt, har jo hatt x antall forkjølelser, magesjauer, og influensaer siden da. Siste var omgangssjuken i jula, og et par dager med utmattelse (!) etter svineinfluensa-vaksinen jeg tok på fredag, men nå satser jeg på å være frisk resten av vinteren og våren - helt til tutta i magen kommer :)

Forresten. Vinter? Julesnøen forsvant, det ble plussgrader og det har smeltet masse her. I dag var det litt kaldere og fryst på et sånt tåke-islag overalt, noe som er livsfarlig både å kjøre og gå på. Herlig altså. Jeg vil ha mer snø! Men hvis det blir mer av mildvær og slaps, så tror jeg heller jeg vil ha vår. Så da vet dere det.

En slags oppfølger av "En gravid jentes irritasjoner"!

Oh gawd, som jeg flirte da jeg leste "En gravid jentes IRRITASJONER!" av Cilith på hennes blogg. Jeg er så hjertens enig - så SMERTELIG enig med henne at jeg bare måtte lage en slags oppfølger-blogg... Har noen tanker om de forskjellige punktene selv, og så har jeg et par til. Skal fatte meg i noenlunde korthet, for jeg har ikke tenkt å gjenta alt, for det er bare å lese bloggen hennes egentlig, men et par ting er så VIKTIG at det må utdypes.

 

INTIMSONER

Haha, jeg HATER så hardt og inderlig å bli tatt på av folk! Jeg er kanskje litt ekstrem, men jeg liker ikke engang en klapp på skulderen eller en lett "skyv" i korsryggen. Jeg kan godt klemme, det er helt greit. Men jeg liker ikke å bli tatt på av noen andre enn mannen min, barna mine eller mine foreldre. Til dere andre: vær så vennlig å ikke TA på magen min uten å ihvertfall spørre først. Selv om jeg har en liten person inni der, så er fremdeles magen min - den sitter fremdeles fast på MIN kropp. Hva hadde du sagt om jeg hadde begynt å klype deg i sideflesket en dag, og bemerket hvor mye det er å ta tak i? Fatter ikke hva som skjer med folks hemninger ift intimsonene til gravide altså. Min intimsone er sånn ca. halvannen meter i diameter. Bare så det er sagt.

 

SKREKKHISTORIEFORTELLERNE

Her spiller intelligens en stor rolle, mener jeg. Og empati. Æsj, bare gå og lås dere inne i en mørkt kott med mugg på veggene, og bli der.

 

GLEDESDREPERNE

Negative bemerkninger ja! Og bedrevitermeninger! Aiaiaiai..... Pass på dere sjæl.

Og bare så det er sagt - jeg drikker 1 kopp kaffe HVER DAG. Ikke svart kaffe stort sett, men en sånn Nescafé Cappuccino. Som det sikkert er masse usunt FETT og SUKKER i i tillegg. Mohahaaaa.... Sjekk ut hva maxgrensen for koffein i svangerskapet er før en kritiserer gravide for kaffedrikking, er mitt råd. Hey, det hender til og med at jeg drikker en kopp espresso, så fæl er jeg.

Og forresten så HATER jeg snekkerbukser.

 

HORMONELL - JEG??

Nei, egentlig så blir jeg ikke så ille når jeg er gravid. Jeg er stort sett "meg selv" og i godt humør. Mannen min mener jeg er så lun og morsom når jeg er gravid, og at jeg humrer på en spesiell måte. Hehe... Og ikke gråter jeg no særlig heller. Men skulle noen komme i skade for å skylde på hormonene mine når jeg er sint eller lei, så kan de også gå og finne seg et mørkt kott. Mannen min har heldigvis antenner nok til å ikke gjøre dette.

Man skal ta gravide på alvor seg om de er gravide, altså. Noen blir litt rare, mens de aller fleste av oss faktisk er som vi pleier.

 

Et par andre ting jeg kom på:

 

Denne går kanskje inn under 'intimsoner' og det at gravide plutselig kan grafses og vendes på som om vi er en sensasjon i et freakshow.

KALLENAVN !!!

Åhhhhh, dette er kanskje noe som provoserer meg enda mer enn å bli klådd på magen. Folk som bemerker hvor stor magen min er (for jeg blir fort ganske svær - og jeg VET DET GODT SELV.......), og at "det der mååååå jo bare være tvillinger!". Det værste jeg vet med dette er å bli kalt "TJUKKA". Jeg mener; jeg tar meg ikke nær av det og blir lei meg. For jeg vet at jeg ikke er tjukk, jeg er en ganske normalt slank jente (og er ikke så fryktelig redd for å få litt former heller). Men er altså ikke feit, men gravid. Altså litt sideflesk, større pupper og MAGE. Men jeg syns likevel det er så fordømt frekt å kalle noen for tjukka, tjukk eller ei! Og tenk om jeg faktisk VAR ømfintlig på det området og ble skikkelig såret av det?? Og det hjelper ikke å pakke det inn som en fleip. Det er like irriterende da - kanskje til og med mer.

Sist jeg hørte "Halla, tjukka!", så holdt jeg på å si "takk, det samme!", men holdt meg til "takk for det..." med et slags smil.

Det er spesielt fristende å slenge den tilbake når den som sier det faktisk ikke er slank......men jeg vil jo ikke bli oppfattet som nærtagende og hormonell!!! Særlig ikke når jeg ikke tar meg nær av det, men bare syns det er så frekt å komme med. Altså.

 

Til slutt legger jeg til SVANGERSKAPSFIKSERING eller no sånt.

Folk som alltid spør, med et medliiiiidende blikk: "hvordan er formen din, da?", "hvordan gåååår det med deg??" og en massevis med spørsmål om helsa mi, plagene mine, hvor mye jeg sikkert gleder meg, og ditten og datten. Jo, selvfølgelig gleder jeg meg! Men jeg er ikke kreftsyk. Jeg er bare gravid - det er ikke noe som man trenger å bable om i timesvis hver gang man treffes. Jeg høres kanskje kald ut - det er jeg ikke, for jeg elsker å være gravid jeg, men jeg er faktisk ikke så fryktelig interessert i å prate så mye om det. Det er rett og slett bare ikke så interessant. Første svangerskap var nok spesielt, men nå er jeg gravid med nr. 3. Det er ikke noe særlig mer å prate om da... Jeg prater med mannen min og jordmor om det, det får holde.

Dette er forløperen til BÆSJEBLEIESKRAVLERNE, som dessverre dukker opp etter fødselen. De som skal prate en drøss om bæsjing, amming, underliv, fødsel osv. Dette er grunnen til at jeg IKKE vil være med på barselgrupper. Uærkh! Lurer jeg på noe, så ringer jeg helsestasjonen, spør mamma/svigermor eller sjekker på nettet. For dette er heller ikke så fryktelig interessant. Sånn egentlig....

Mini vikinghulder til våren!

Hehe, jeg har ventet en stund med nyheten, og så har jeg etterhvert ventet så lenge med den at jeg helt har glemt å blogge om det... *fniser*

Høsten og vinteren sålangt har vært preget av mye sykdom i form av utallige forkjølelser og influensaer og omgangssyker. Immunforsvaret mitt har vært helt på bunn, rett og slett. Og det har kanskje hatt noe med at jeg er gravid :) Yey!

Det er så koselig, og det blir fin aldersforskjell mellom minstetrollet som nå er litt over 2 og hun bittelille som er i mammas mage <3

Her er hun!:

 

Siden jeg har to gutter fra før, er det litt uvant og rart å skulle ha en jente - for jeg er en veldig typisk guttemamma, men det blir veldig spennende. Og jeg gleder meg sånn! Det blir også deilig å få et vårbarn - jeg har termin i starten av mai. Man slipper å gå høygravid på kaldeste vintern og må pakke seg inn med klær som egentlig er for små, og man slipper å ha nyfødt baby når det er kaldt - masse klær, skjøre lunger og vanskelig vognføre. Åååå, så fint det skal bli!

Tenk, en liten minihulder! *stråler*

Jeg er også veldig glad i å gå gravid jeg da. Blir, i motsetning til mange andre, i veldig godt og lunt humør, koser meg med voksende mage og er stolt av kvinnekroppen min. Og nå som jeg er over halvveis er det morsomt å kjenne spark og diverse akrobatikk inni magen. Hikking og. Nå er det straks på tide å begynne å synge litt for henne og sånt og, siden hun så smått hører hva som skjer på utsiden.

Vel, sånn, da var hvertfall den katta ute av sekken :) Håper alle koser seg med nytt år og eh...... vår?? *savner litt mer snø og vinter*

:)

Min jól og nyttårsfeiring 2013 !

Juleforberedelsene begynte som vanlig litt sent. Det er rart hvordan jula kommer så plutselig hvert år! Men vi fikk pynta i en fei, mann og minstetroll var ute og saget juletre og om vi ikke akkurat fikk vaska golvet og hele huset som man liksom 'skal' til jul, så fikk vi børi ved og lagt ut mat til fuglene. Snø ble det og!

Og så kom julekvelden. Jeg liker best å ha julaften hjemme hos meg selv, pga barna, tradisjoner og at jeg nok er litt sær - jeg liker at ting er som jeg er vant til og liker.... Men julekvelden ble koselig likevel den, vi var bedt ned til naboene (svoger m/familie), og det samme var resten av svigerfamilien. Litt demper på kvelden var en veldig ubeleilig omgangssyke som gikk hardest utover Martin som måtte gå hjem ganske fort etter julematen. Maten kom opp igjen for min del også, men jeg greide å ignorere det såpass til at minsten og jeg holdt ut til langt over barneleggetid. Vi fikk masse fint og det var en hyggelig kveld :) Og det var forsåvidt godt å ikke ha gjester hjemme når vi var så dårlige.

Julelunch dagen etter ble avlyst og resten av romjula ble ganske rolig. Det eneste vi gjorde annet enn å sløve hjemme var å spise nok en ribbemiddag på 2. juledag, sammen med mine foreldre og mammas samboer. Den julemiddagen var helt perfekt! Mamma er god på matlaging og jeg forspiste meg grådig på både middag og riskremdessert. Og det var koselig å få vært litt sammen med min familie i jula også.

3. juledag hentet jeg størstetrollet som hadde vært hos faren sin på julaften og halve romjula - og han hadde også vært syk stakkars. Så julaften hadde vært en fiasko for hans del, han hadde måttet legge seg etter to gaver... Så heldigvis for både ham og for oss hadde vi allerede planlagt julaften nr. 2 på nyttårsaften, med mine foreldre og flere pakker :D Jeg liker julepresanger......

Jepp, så da nyttårsaften kom, og mamma og hennes sambo omsider kom (de hadde jo også vært syke), så åpnet vi en ny haug med julegaver og koste oss i den lille, varme, julestemningsfylte stua vår. Etter gavene spiste vi en helt UTSØKT middag som mamma og Ø. hadde laget - det var selvskutt rådyr, hjemmelaget potetstappe, rosenkål med bacon, soppstuing og pærer med tyttebær. Fy fillern så godt!!! Kjøttet bare steltet på tunga og alt var helt fantastisk... Beste middagen på veldig lenge! Vi rakk akkurat å spise før klokka nærmet seg tolv, og da kledde vi på oss selv og barna og gikk ut med stjerneskuddene våre.

Jeg og min familie liker nyttårsfeiring uten alkohol og raketter. Alkohol passer ikke i barns nærvær, og raketter passer ikke i dyrs nærvær. Så jeg tror både barn og hester og hund og nabokatter hadde en fin kveld sånn sett :) Bikkja mi friker jo helt med raketter rundt øra... Raketter forsøpler dessuten noe vanvittig, er brannfarlig og usannsynlig dyrt. Og ikke egentlig så veldig spennende heller, bare masse bråk og røyk......... Jeg liker raketter i pyrotekniske arrangementer, når alt er helt profft og litt på avstand :) Men ellers syns jeg det bare er idioti,

Såh! Vi har vært litt syke og sånt, men jaggu ble det en fin jul tilslutt likevel :D Jeg har ikke helt oversikt over alt jeg fikk til jul, noe fikk vi jo sammen også, men jeg kan ramse opp noen ting. Bålpanne til å ha ute på bålplassen, støpejernstekjele med sil nedi, masse god te og tekopper, spill, stavmikser, penger, krølltang, akematte, vannkoker, og sist men ikke minst fikk jeg nytt kamera av pappan min! Canon G15 - oh, lykke :D:D Var endel annet også, men jeg har ikke laget liste i år ;)

I går, første nyttårsdag, spiste vi pinnekjøtt hos svigers - det var liksom det eneste jeg har savnet i jula. Namnam :) Så nok en koselig kveld! Og i dag var det visst planleggingsdag både for skolen og barnehagen, så det var godt å ta en rolig dag før hverdagen begynner igjen. Ungene er litt slitne etter sene kvelder og litt mye godsaker. Det samme er igrunn jeg... Så i dag skal vi bare hvile, og så skal vi en liten tur ut etterpå. *puster ut*

Jeg har ikke fått tatt noe særlig bilder i jula, ikke før i går :) Så her kommer et lite utvalg. Fremover skal det bli andre boller!

 

 
Godt nyttår!!!

hits