Hobby & Kreativitet

Tidens hobbysysler

Jeg er så utrolig dårlig på å ta bilder av ting jeg gjør! Det blir heller bilder etter jeg er ferdig, og det er jo egentlig ikke så spennende. Men jeg prøver å bli flinkere!

Jeg har altså gjort endel i det siste, på hobbyfronten. Feks har jeg gjort MASSE i hagen i det siste, men jeg har veldig få "før"-bilder......grmf. Jeg har raket, ryddet, luket, flyttet og sådd. Det har blitt utallige, digre trillebårer med løv, grus, døde planter fra i fjor, brennesle og diverse "ugress", digre røtter og rusk og rask. Det blir veldig fint da :)

Monstermark. Jeg har aldri vært på et sted med så mange og så store meitemark som her. Og det er jo fint :)

Noe jeg håper er starten på blomkarse, men er neimen ikke sikker.

Jeg syns ikke akkurat hauger med grøftegrafs er så fint, men ... Håper det gror litt grønt over snart ^^

Dammen. Her bor det et par stokkender og innimellom ei diger gråhegre. Som ser ut som en sånn dinopip.

Her snakker vi erosjon!

Bruket vårt altså. Skulle ønske det var vårt på åntli.

 

Vi har en veldig koselig hage, hvor mye av det er naturtomt. Og de 2 bedene vi har er stappfulle av blomstrende stauder av den høye sorten - slik som riddersporer og høstfloks. Det er SÅ flott her når alt blomstrer! Men det er ennå en stund til, og nå er det foreløpig bare lave grønne planter.

Gule og hvite (?) påskeliljer. Nei, det er ikke pinseliljer!

Riddersporene er i farta! Disse må bindes opp i år... De blir nesten like høye som meg og proppa med blomster, så da deiser de over og ligger utover hele.

Rosa høstfloks og en vakker orange lilje av no slag :)

 

Og så har jeg sådd blomkarse, valmuer, tomatplanter (som jeg ikke regner med å få til^^) og litt annet. Og inne har jeg sådd tagetes og ringblomst som jeg skal ha i kjøkkenhagen, lupiner, og endel urter som jeg skal plante ut i noe som er inspirert av en urtespiral, men som ser mer ut som en halvsol eller et halvårshjul... ;)

Qila og bed med riddersporer og sådd blomkarse.

Her har jeg sådd blomkarse og valmuer.

Hvitveis som småtrolla mine plukket til meg <3 Og blomkarse i "brønnen".

Gode gutter og halvferdig ryddet "bed". Tror jeg skal ha drivbenk ut fra fjellet der. Har fått tak i ett vindu - en start ;)

Det "vakre" traktordekk-bedet ^^ Hadde tenkt å ta det bort og lage urtespiral, men jeg fikk en bedre idé...

Oppi de to til venstre er det enda mer blomkarse, og i den med plast er det tomater.....eller det er hvertfall planen. Jeg vet ikke om de kommer.Hmm... For her er det også et slags bed, med masse murstein - som er så stygt at det MÅ bort. Mer firfisler og maur i denne haugen, enn det er planter.

Gjenbruk :) Og når avispapiret råtner bort, har gress og annet dødd - kjekk måte å få vekk ugress på når man skal lage bed el.l. Avispapir er ganske skånsomt for miljøet.

Tada! Timian til venstre og bladpersille til høyre. Mamma kjøpte til meg <3 Den ytterste raden skal erstattes med fine steiner, og så må jeg slå ned noen pinner så ikke mursteinene velter. Oppi de andre skal jeg ha dill, oregano og kanskje basilikum (eller noe annet hvis den ikke kommer).

Oppi dekket er det foreløpig løpstikke (som jeg har flyttet på og håper den syns det er greit). Den blir kjempestor! Og påskeliljer og masse fin gressløk. Kan hende det blir noe mer oppi her, men vet ikke helt hva.

 

Har fremdeles igjen å så (lukt)erteblomster, noe som lukter hiiiiiimmelsk og så kjøkkenhagen selvfølgelig. Der skal jeg ha gulrøtter, sukkererter, salat, brokkoli, jordbær, gresskar og squash. Kanskje... Få se hva jeg får plass til :) Det er nemlig en liten flekk ved siden av komposten (les: avfallsstedet med kvist og allskens organisk søppel i en diger haug), som ganske sikkert har vært kjøkkenhage tidligere. Det er hvertfall veldig løs jord der, og to fine rabarbra-planter! (Mmmmm....) Gjett om jeg skal bli god på rabarbra-pai og -grøt! :D Og der er masssssse brennesle som tyder på at jorda er god. Jeg syns det er litt leit å luke vekk så mye brennesle, for jeg har lyst til å lage neslesuppe, men jeg tror jeg skal klare å finne mye nok andre steder. Kan jo ikke ha det sammen med alt annet, blir bare rot.

Leirplassen vår <3 Her skal jeg lage vikingtelt - bak den innerste benken. Også er kjøkkenhagen til venstre "utenfor" bildet. Her skal vi kose oss masse i sommer!!

Her er litt av kjøkkenhagen + rabarbra 1. Her har jeg begynt rydding og luking.

Resten av kjøkkenhagen + rabarbra 1 og 2... ^^

Se på de søte blomstene som kryper omkring! :D De er knall lilla da, men det syns visst ikke så godt...

ALT det grønne på midten der er kaprifol!!! De springer nok ut om ikke så fryktelig lenge. Det er en av de beste blomsterluktene jeg vet om <3 Flotte er de og! Til venstre i kanten der, er det nyperoser og peppermynte (MYYYYYE peppermynte...).

Den flotte paprikaplanten jeg fikk av mamma! Det er spennende.... :D Det har allerede begynt å komme et lite paprikafoster X)

Tenkte jeg skulle stappe disse ned i jorda et sted og. Selv om jeg vet at de egentlig ikke skal plantes før til høsten for å få en ordentlig avling.

 

 

Vel vel.

Også har jeg fikset litt på det ene paret med steampunkstøvletter, hvor den ene var feilsydd og den andre litt skadet i transporten. Jeg har altså to par like støvletter fordi jeg ikke trengte å sende det første paret tilbake til USA, så de sendte meg bare et nytt par. :) Jeg har fjernet en sånn pynte"flapp" med spenner på (det var den som var feilmontert), og nå er det ene paret altså kun brune snørestøvletter. Jeg dreit meg litt ut med den ene, for jeg løsna en søm for mye på et lite stykke, så jeg måtte sy litt. Men det syns ikke, heldigvis. Eneste som syns er der hvor spennene var festa på selve støvletten, men jeg tror jeg skal få det til å se greit ut. Her er noen bilder jeg tok av dét:

 Her dro jeg av for mye tråd...

Så da måtte jeg sy litt. Med rosa tråd i stedet for lysebrun..Hm, også var det spennene da...

What to do... Vel, jeg klippet dem av.Når jeg får vekk rester av søm og strikk, og syr forsiktig igjen, så syns det nesten ikke. Her har jeg fikset åpningen til høyre.

Lurer på hva jeg skal bruke disse til!

Hva skal jeg bruke denne til da tro?? Lyst til å sy klær...

Men det ble til at jeg reparerte et dynetrekk i stedet. ^^

 

Jaja, det var litt av det jeg har drevet med i det siste.

Slenger med et par bilder av dølahingsten min også - Odin <3 Han var møkkkkkkkkete. Driver og tilvenner ham rytter, derfor sal. Opp og nett og opp og ned... Gleder meg til vi kan dra på koselige turer i skogen sammen, med meg OPPÅ til en forandring. Jeg pleier å gå med ham i bånd eller bak (tømmekjøre). Spennende med unghest :) Han er forøvrig verdens snilleste hest <3

Mmm....nice Odin.

Litt bedre ^^

<3

Håndarbeidssider

 

[Flere lenker til håndarbeidssider kommer!]

hits