Gugg & Galle

"Vi rista rotta i en bøtte til den døde", sa Torkil Risan på P3 Miksteip.

Risan er programleder både i P3 Miksteip og i diverse barneprogrammer på NrkSuper. Jeg satt og hørte på Miksteip på vei til barnehagen i morges da de begynte å prate om mus og musefeller. Jeg hørte ikke egentlig så godt etter - til dette med rotta dukket opp. Det skal sies at jeg da hadde to barn i bilen, min jentebaby og sønn på 3 år. Risan forteller om at han hadde jobbet i matbutikk (el.l.) hvor de hadde sett en rotte ved frukten. De hadde så fanget denne rotta i ei bøtte, funnet noe papp som de hadde brukt som lokk og så hadde de RISTET så kraftig på denne bøtta at rotta døde. Dette fortalte han som om det var en helt grei ting å gjøre, mens han flira.

HALLOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!????

 

For det første: sånt gjør man faen ikke!!! Èn ting er å ta kjapt livet av "skadedyr", det får være greit, men å RISTE IHJEL DYR er på INGEN måte okei!!!

For det andre: hvis man har gjort en sånn jævli STYGG handling som dette, som er dyremishandling på høyt plan, så bør man skamme seg såpass at man ikke sier det til noen!!!

For det tredje: man sier det HVERTFALL ikke på RADIO!!! Det er slik man skaper dårlige holdninger og bagatelliserer vold mot dyr (og folk). Ungdommer hører på radio, tror dette er helt normalt og så går de ut og skyter spurv med luftgevær eller knuser padder med stein. Og så gjør de noe værre når de blir eldre. Kanskje de etterhvert gjør stygge ting mot dama si.

Risan er altså mann som jobber i barne-tv. Forbilde? Nei takk.

Ken Wasenius-Nilsen, som er den andre programlederen i Miksteip, flira med når han pratet om dette. Jeg skjønner faen ikke hva som går av folk. Er dere FULLSTENDIG NEDSNØDD???

  

Jeg skrudde av radioen. Jeg har forøvrig aldri likt Miksteip så veldig. Men dette gjorde at jeg ikke har lyst til å høre på det igjen. Jævla slagg.

Jævla by-slagg! (Innbrudd i bilen!)

Unnskyld språket altså - men det er som jeg har sagt hele livet: Oslo er IKKE et ålreit sted å være. Selvfølgelig er sikkert flesteparten av oslo-beboere helt normale, snille mennesker, men det finnes også ufattelig mye SLAGG i den byen!

Mannen min skulle til Oslo i dag for noe musikk-greier (spiller i band osv), og så ringer han meg etterhvert og sier at det har vært innbrudd i bilen. En drittstøvel har knust ei rute i bilen og stjålet sekken hans - han var bare borte fra bilen i noen minutter. Så fiiiiiiint!

Så jeg måtte ringe og sperre bankkortet mitt, som lå i lommeboka hans - i sekken. Der lå også selvfølgelig førerkort, så han måtte ordne midlertidig førerkort samtidig som han anmeldte saken hos politiet. I sekken var også kameraet hans, Inferno-billett og en haug andre ting - han er sånn som alltid har stappfull sekk med seg... Dritt altså!

Jeg liker virkelig ikke byer! Og særlig ikke Oslo - farken for et høl.

 
Offentlig klage til Nrk P3 - om bl.a. Niklas Baarli

Jeg har alltid sett på Nrk som en ordentlig kanal, hvor ting går ryddig og fornuftig for seg. Seriøse og interessante programmer kombinert med at man slipper reklame er grunnene til at jeg faktisk godtar å betale tv-lisens, selv om jeg også syns det er litt høl i huet. Men ok. Også radiokanalene til NRK syns jeg alltid har vært mye mer innholdsrike enn andre radiokanaler. Okei, så er kanskje ikke Norgesglasset på P1 så fryktelig spennende, men nå er jeg ikke en gammel dame heller. Men altså; jeg anser Nrk som seriøst og voksent og hører mye heller på det enn P4 eller disse andre reklameinfiserte mongokanalene. Også har vi Nrk P3.

P3 har alltid vært en radiokanal for ungdom og unge voksne og på Wikipedia står det at målgruppen er ungdom mellom 15 og 29. Wohoo, jeg er ungdom et halvt år til! Vel, P3 er en kanal jeg har hørt mye på i min tidlige ungdom, jeg var fast lytter av HC Andersens Topp 20, DJ Friendly og etterhvert Are og Odin osv. Jeg er ikke så fryktelig glad i musikken som spilles, men det er en helt annen sak.

Språket i P3 er en ting jeg har reagert på. Greit nok at programmene og nyhetene er myntet på unge folk, men er det ensbetydende med stygt og barnslig språk? Jeg hører stadig vekk ord som 'suger' og 'ræva' i nyhetene - og grov banning er ikke uvanlig hos diverse radioverter. At man er ung betyr ikke at man prater stygt, vel? Og da lurer jeg på - Mina som tidligere jobbet i P3 fikk jo sparken etter mange advarsler pga stygg språkbruk. Hva har forandret seg på ganske få år som gjør at nyhetsopplesere kan prate på samme måte? Og hva får Nrk til å sparke Mina, og så etter en stund ansette Niklas Baarli? Har lederne i Nrk latt en gjeng med tenåringer få fullstendig frie tøyler i P3? For det virker som en slags barnehage for apekatter som prøver hardt å være voksne og som (nesten) bare lager søl. Moderatorer og korrektur er vel noe som tilhører fortiden til.

Jeg liker Radioresepsjonen godt og dette er jo et humorprogram med mye fjas som man kan anse som mindre voksent. Men likevel syns jeg gutta i RR fremstår som hundre ganger mer modne enn enkelte andre i P3 som gjør desperate forsøk på å virke voksne og saklige. Det hjelper ikke å legge om stemmeleiet, bruke et par fremmedord som man ikke engang greier å bruke rett fordi man tydeligvis ikke vet hva de betyr og så sitte og spy ut en haug med personlige meninger som ingen egentlig er interessert i. Ja, jeg snakker først og fremst om Niklas Baarli. Hva er det denne idioten gjør på en så stor radiokanal? I fare for å henge ut navngitte personer....uhm, nei blås i det. Når man oppfører seg SÅ umenneskelig teit, så får man tåle steken.

At det går an å være så uintelligent, snever og dust? Det er folk som Niklas Baarli som gjør denne verden til et egoistisk og jævlig sted å leve. Feks sendinga i går - hvor det var snakk om datostempling og kasting av mat. Nordmenn kaster visstnok mat for x antall milliarder kroner i året, 1 av 4 handleposer går i søpla osv. Vi kan vel alle være enige i at det er noe dritt. Men så kommer dette kjøtthuet med en sånn lang åpningstirade om at HAN måtte få lov til å velge å kaste all mat dagen før utløpsdato hvis HAN ville uten å få en formanende pekefinger opp i trynet av hasjrøykende hippier som visstnok spiser all den gamle maten som er full av mugg fordi barna i Afrika sulter (for å oppsummere). Her kan man høre hele greia (23.01 "Best før..." osv). Greit nok at han sikkert prøver å sette ting på spissen for å provosere, jeg ser den, men han mener jo tydeligvis alt han sier og da hjelper det ikke å gjemme seg bak en sånn provokatør-maske. Da er det ikke morsomt, men egentlig bare irriterende.

Mannen min og jeg hadde hørt gårsdagens sending i hver vår bil (nei, vi har ikke to privatbiler, men en privat og en jobbil), og kom fram til (ved en tilfeldighet) at vi vi hadde tenkt akkurat de samme tankene da vi hørte programmet. At Nrk burde gi Niklas Baarli sparken for å være en kynisk idiot. Han klarer jo ikke å se poenget til folk som skriver inn, og bare prater i sirkler når han egentlig ikke greier å komme med noen bedre argumenter for drittmeningene sine. Han mente altså at det burde være greit at han kaster mat før utløpsdato for å være på den sikre siden osv. Poenget her var jo at det IKKE er bra at folk kaster så mye mat og ikke at man skal spise gammel mat med mugg på! For det er jo en vesentlig forskjell - det går an å sjekke ting... Det er jo ingen som spiser mat som har blitt dårlig, selv om de er "hippier". Og selv om det kanskje ikke hjelper sultrammede barn om Niklas Baarli spiser den gamle maten sin, så er jo hele poenget at folk må KJØPE MINDRE! Redusere forbruket og være måteholdne, slutte å være kapitalistiske drittsekker som bare tenker på seg selv. Nok om det egentlig - det er sikkert ikke noe som når frem likevel.

Men han legger så mye vekt på at HAN må få gjøre hva han vil uten å få noen pekefinger, at folk skal passe sine egne saker. HAN HAN HAN. Hallo, vi lever jo alle i et samfunn, hvor en av pliktene våre, slik jeg ser det, er å tilpasse oss samfunnet. Og det innebærer ofte å bry seg litt med hva andre gjør; jeg mener vi alle har et visst ansvar for å "oppdra" de stakkars uvitende slik at verden har en litt større sjans til å bli et bedre sted å leve. Niklas Baarli er som disse alternative foreldrene som på død og liv skal gå sine egne veier og ikke vaksinere barna sine for farlige sykdommer, bare fordi de mener at vaksinene i seg selv er farlige og at man ikke skal følge strømmen. Maken til sneversynt egoisme - det er dermed deres barn som holder liv i enkelte sykdommer ved å spre smitte.

"Verdens rikeste land" på P3 blir som en kanal for at idiot-Baarli skal få spy ut meningene sine, og det er ikke bra radio. Jeg mener en bra radiovert klarer å holde seg såpass nøytral og saklig at man ikke alltid klarer å plukke om hans/hennes egentlige meninger om en sak. Og sint klaging og såkalte sterke meninger er ikke bra radio, det er ikke morsomt. Man kan ta Ronny Brede Aase som et godt eksempel på en bra radiovert. Han prater behagelig og voksent, har humor uten å være ekkel, og lager koselig morgenstemning. Sier ikke at alle i radio trenger å lage koselig stemning. Men det bør være enten koselig, interessant eller morsomt, eller litt av alt. Niklas Baarli fikser ingen av delene.

Urk, jeg vet ikke helt hva mer jeg skal si. Det er vanskelig å få frem meningene sine tilstrekkelig når man støter på en SÅ provoserende person, uten å virke som en eldgammel surpomp. Uansett er jeg lei av å skrive om det.

God ettermiddag og på gjensyn!

En slags oppfølger av "En gravid jentes irritasjoner"!

Oh gawd, som jeg flirte da jeg leste "En gravid jentes IRRITASJONER!" av Cilith på hennes blogg. Jeg er så hjertens enig - så SMERTELIG enig med henne at jeg bare måtte lage en slags oppfølger-blogg... Har noen tanker om de forskjellige punktene selv, og så har jeg et par til. Skal fatte meg i noenlunde korthet, for jeg har ikke tenkt å gjenta alt, for det er bare å lese bloggen hennes egentlig, men et par ting er så VIKTIG at det må utdypes.

 

INTIMSONER

Haha, jeg HATER så hardt og inderlig å bli tatt på av folk! Jeg er kanskje litt ekstrem, men jeg liker ikke engang en klapp på skulderen eller en lett "skyv" i korsryggen. Jeg kan godt klemme, det er helt greit. Men jeg liker ikke å bli tatt på av noen andre enn mannen min, barna mine eller mine foreldre. Til dere andre: vær så vennlig å ikke TA på magen min uten å ihvertfall spørre først. Selv om jeg har en liten person inni der, så er fremdeles magen min - den sitter fremdeles fast på MIN kropp. Hva hadde du sagt om jeg hadde begynt å klype deg i sideflesket en dag, og bemerket hvor mye det er å ta tak i? Fatter ikke hva som skjer med folks hemninger ift intimsonene til gravide altså. Min intimsone er sånn ca. halvannen meter i diameter. Bare så det er sagt.

 

SKREKKHISTORIEFORTELLERNE

Her spiller intelligens en stor rolle, mener jeg. Og empati. Æsj, bare gå og lås dere inne i en mørkt kott med mugg på veggene, og bli der.

 

GLEDESDREPERNE

Negative bemerkninger ja! Og bedrevitermeninger! Aiaiaiai..... Pass på dere sjæl.

Og bare så det er sagt - jeg drikker 1 kopp kaffe HVER DAG. Ikke svart kaffe stort sett, men en sånn Nescafé Cappuccino. Som det sikkert er masse usunt FETT og SUKKER i i tillegg. Mohahaaaa.... Sjekk ut hva maxgrensen for koffein i svangerskapet er før en kritiserer gravide for kaffedrikking, er mitt råd. Hey, det hender til og med at jeg drikker en kopp espresso, så fæl er jeg.

Og forresten så HATER jeg snekkerbukser.

 

HORMONELL - JEG??

Nei, egentlig så blir jeg ikke så ille når jeg er gravid. Jeg er stort sett "meg selv" og i godt humør. Mannen min mener jeg er så lun og morsom når jeg er gravid, og at jeg humrer på en spesiell måte. Hehe... Og ikke gråter jeg no særlig heller. Men skulle noen komme i skade for å skylde på hormonene mine når jeg er sint eller lei, så kan de også gå og finne seg et mørkt kott. Mannen min har heldigvis antenner nok til å ikke gjøre dette.

Man skal ta gravide på alvor seg om de er gravide, altså. Noen blir litt rare, mens de aller fleste av oss faktisk er som vi pleier.

 

Et par andre ting jeg kom på:

 

Denne går kanskje inn under 'intimsoner' og det at gravide plutselig kan grafses og vendes på som om vi er en sensasjon i et freakshow.

KALLENAVN !!!

Åhhhhh, dette er kanskje noe som provoserer meg enda mer enn å bli klådd på magen. Folk som bemerker hvor stor magen min er (for jeg blir fort ganske svær - og jeg VET DET GODT SELV.......), og at "det der mååååå jo bare være tvillinger!". Det værste jeg vet med dette er å bli kalt "TJUKKA". Jeg mener; jeg tar meg ikke nær av det og blir lei meg. For jeg vet at jeg ikke er tjukk, jeg er en ganske normalt slank jente (og er ikke så fryktelig redd for å få litt former heller). Men er altså ikke feit, men gravid. Altså litt sideflesk, større pupper og MAGE. Men jeg syns likevel det er så fordømt frekt å kalle noen for tjukka, tjukk eller ei! Og tenk om jeg faktisk VAR ømfintlig på det området og ble skikkelig såret av det?? Og det hjelper ikke å pakke det inn som en fleip. Det er like irriterende da - kanskje til og med mer.

Sist jeg hørte "Halla, tjukka!", så holdt jeg på å si "takk, det samme!", men holdt meg til "takk for det..." med et slags smil.

Det er spesielt fristende å slenge den tilbake når den som sier det faktisk ikke er slank......men jeg vil jo ikke bli oppfattet som nærtagende og hormonell!!! Særlig ikke når jeg ikke tar meg nær av det, men bare syns det er så frekt å komme med. Altså.

 

Til slutt legger jeg til SVANGERSKAPSFIKSERING eller no sånt.

Folk som alltid spør, med et medliiiiidende blikk: "hvordan er formen din, da?", "hvordan gåååår det med deg??" og en massevis med spørsmål om helsa mi, plagene mine, hvor mye jeg sikkert gleder meg, og ditten og datten. Jo, selvfølgelig gleder jeg meg! Men jeg er ikke kreftsyk. Jeg er bare gravid - det er ikke noe som man trenger å bable om i timesvis hver gang man treffes. Jeg høres kanskje kald ut - det er jeg ikke, for jeg elsker å være gravid jeg, men jeg er faktisk ikke så fryktelig interessert i å prate så mye om det. Det er rett og slett bare ikke så interessant. Første svangerskap var nok spesielt, men nå er jeg gravid med nr. 3. Det er ikke noe særlig mer å prate om da... Jeg prater med mannen min og jordmor om det, det får holde.

Dette er forløperen til BÆSJEBLEIESKRAVLERNE, som dessverre dukker opp etter fødselen. De som skal prate en drøss om bæsjing, amming, underliv, fødsel osv. Dette er grunnen til at jeg IKKE vil være med på barselgrupper. Uærkh! Lurer jeg på noe, så ringer jeg helsestasjonen, spør mamma/svigermor eller sjekker på nettet. For dette er heller ikke så fryktelig interessant. Sånn egentlig....

I dag forbanner jeg...

Liten tid.

"Ikke godkjent" i butikken når man skal ha brød og bleier. Og derfor bare brød.

Onde sirkler.

Krangler/diskusjoner uten verken kompromiss eller enighet.

I det hele tatt diskusjoner...

Følelsen av å være mentalt utladet på kvelden.

...og ikke få mulighet til å lade opp i fred - uten dårlig samvittighet.

Husarbeid som henger 3 etasjer over meg, og som veier tilsvarende mye.

Sa jeg liten tid?

To-do-lister.

 

 

Jeg og vi har det stort sett supert, men det er ikke hver eneste dag at familieliv og ekteskap er en dans på roser, bare så det er sagt. Heldigvis er det sjelden jeg forbanner noe som helst.

Aller helst skulle jeg vært på ridetur nå, men jeg orket ikke. Og det er litt for sent. Men jeg får gå ut og gi gampene litt mat. Og snuse litt under manen deres, akkurat der øret begynner. Det er et godt sted å snuse når man trenger litt dyre-trøst.

I morgen er alt mye bedre.

 

 

hits