Ferier & Turer

Skade til seters igjen

Ikke akkurat for å gjøre seg fet, men for å lukte på fjelluften, hilse på skogtrollet og vandre på myrene på jakt etter ....myrull? Næh, fant bare en liten skranten en. Lot'n stå. For tidlig kanskje?

 

 

Dro opp med min kjære ektemann Martin og minstetrollet vårt. Pappa kom også en tur "innom".

Setra vår er altså en gammel tømmerseter i Valdres, nærmere bestemt Middalsstølen i Leira. Der er det FINT!!!

Vi gikk faktisk ingen turer... ^^ Kun en liten svingom innom myra, altså. Men vi koste oss både inne og ute, var på brukthandel-utflukt med påfølgende middag hos Kjerringa sjøl ;) Og ellers bare roet ned sjela med den fine naturen og stillheten som er nesten øredøvende.

Mer er det ikke egentlig å fortelle, så her er noen få bilder fra turen. Bilder av minstetrollet får dere ikke, så da blir det et litt begrenset antall bilder i denne omgang... *blunker*

 

Kjerringbakst i Fagernes, en superkoselig kafé/restaurant med helt vanvittig god, hjemmelaget mat! Ahhh, alt bare smeltet på tungen...... Anbefales på det aller varmeste. Og det er sjelden jeg blir helt målløs av restaurantmat :D

Martin var helt enig.

Hehe, her sover pappa når vi er der samtidig. Det blir litt mye folk, unger og bikkjer for ham i hytta for soving... *hihi* Han sov faktisk her i påsken også - i 15 minusgrader! Men siden pappa snorker som et digert bergtroll, så syns igrunn jeg det er relativt heldig at han ønsker å sove i bilen sin... ;)

 

Har dere vært på hyttetur i sommer?? Evt hvor?

Svippturen til Mallorca

Ja, som sagt har jeg vært på tokt på Mallorca (Spania) i 5 dager sammen med mamma og minstretrollet mitt. Harr harr!

Mormor og stemorfaren min har et stort sted på landet, som vi får komme til når vi vil. Nå har jeg riktignok ikke vært der siden 1998 (!!!), men nå er det jo enda finere der enn sist! Ny garasje med gjestehus og basseng i hagen. Det er virkelig en oase, dette.

Og så deilig å bare betale billetter (noe jeg ikke gjorde nå engang) og dra "hjem" til Sa Garriga og bare 'være'. Godt å bli dulla litt med også da, få nydelig mat servert til faste tider, bli kjørt dit man ønsker å dra osv.... ^^

Også er det jo ikke SÅ ofte jeg får se mormor og mannen, så det var jo selvfølgelig veldig koselig.

Vi har vært mye hjemme og ladet batterier, og badet, spist god mat, lest, lekt med biler og sånt. Også har vi vært på marked, shoppingrunde, ute og spist, gått tur og besøkt gamlebyen i Alcudia. I frykt (?) for å skravle meg bort så ...her er non bilder :)

 

Mnei, det er ikke så gæærnt ;)

Her spises det - alle måltider. Deilig plass i skyggen :)

Utekjøkkenet.

Kjøkkenhage.

Til høyre der er det en fiskedam. Og som vanlig så var jeg dårlig på å ta bilder, så jeg har ingen av selve fiskene... Men de er fine :) (og ganske tamme, for mormor leker med dem ^^)

Hvitvin til lunchen <3

Flott utsikt over mallorcinske fjell.

Hjemmelaget paella. Mannen til mormor som lager maten i huset, og det er virkelig ingen dum ordning :)

Mjih, deilig!Inne fra gjestehuset. Helt nytt og veldig lekkert :)

Et oliventre som må være ganske gammelt? Flott jaffal.Vi gikk kveldstur til nærmeste "by"...

Et annet oliventre, fra Inca, en annen by.

Tilbake på tur. Koselig innkjørsel :)

Og koselig velkomst for forbipasserende :D "Halloo!!??"

Ikke like koselig at bukken hadde på seg fotlenker... :'(

Men han virket fornøyd, til tross. Fin fyr var han.

Inngangen til gamlebyen i Alcudia. *wants*Ikke akkurat så fint med bil foran da, men...
Hehe... \m/

Snadderbutikk!

En annen inngang.

*derp* Ehm....mormor tok kun ett bilde av meg her, og da blunket jeg hehe. Nice. 

Ja, that was it!

Kjøpte noen småting også, som jeg tenkte å ta bilder av, men det kommer i et eget innlegg.

Nå roper senga på meg, så da sier jeg GOD NATT! :D

 

Hvor skal du på ferie i sommer? Og har du vært på Mallorca noen gang?

Et lite vink fra sydlige strøk

Jeg er på familiebesøk sammen med mamma og minstetrollet mitt, og vi har det supert. Varmt og sol, basseng, vin, egen leilighet på familie-"godset", fantastisk mat laget av min herlige 'morfar' og ellers bare velstand. Utrolig godt å bli dullet og stelt litt med, ja :) Skal hjem igjen allerede i morgen, men 5 finfine dager altså :D

Ett bilde kan dere jo få, så får jeg lage et lengre blogginnlegg når jeg er vel hjemme i deiligste Norge.

Hvor tror dere jeg er, da? ;)

Tusenfryd, for ei uke sida ^^

Fredag for en uke siden var vi på Tusenfryd! Min kjære onkel hadde fått billige billetter til oss gjennom banken sin til lukket familiedag :) Men det var ikke noe mindre folk der av den grunn... Nope. Men det var koselig (og litt slitsomt og folksomt..). Ble selvfølgelig bare barneting, men sånn blir det når man har barn. ^-^ Jeg har lyst til å ta en voksentur en dag også jeg. hehe. For jeg elsker værstingene....skikkelig fartsfrik :)

Uansett, noen karuseller ble det, sånn jevnt fordelt, og vi fikk spist sukkerspinn. Som forøvrig ikke på noen måte smaker like godt som for 10-15 år sida :( Smaker litt syntetisk liksom... *liker ikke*

Minsten sovna ganske fort etter at vi kom dit da, så han fikk bare vært med på "Bestefars biler" eller hva de heter. Men det var kult tror jeg. For alle tre gutta. ^^ Jeg passet vogna og tok bilder... :)

Åh, og en annen ting jeg IKKE liker, er folk som sniker. Og ikke nok med det, men voksne folk som hjelper barna sine å snike!! Farken altså. Jeg og eldstemann sto tålmodig i kø der hvor barn kan kjøre biler og "ta førerkortet" - og vi sto leeeenge... Foran oss sto det en feit voksen mann, som jeg lurte litt på siden han sto der alene. Og voksne kan så absolutt ikke kjøre de små bilene, spesielt ikke fleskeberg. Så, når jeg og guttungen står som nummer to i køen, og eeendelig straks framme, og med den rare, ensomme mannen foran oss, tror du ikke at kona og sønnen kommer fra bakerst i køen og trøkker drittungen sin framover (gjennom alle som har stått der i minst 30 min) til faren som står der og holder av plass i køen! Jaggu!!! DÉT er hva man kaller RÆVVA køkultur, det. Trodde jeg skulle koke over! Men jeg turte ikke si noe, i frykt for å skjelle ham heeeeelt ut midt blant masse glade og forventningsfulle barn - særlig ikke fordi vi måtte stå og vente på samme plass, på at ungene skulle kjøre turen sin. Jeg kunne jo risikert å bli sittet ihjel også. Pokker ta, jeg hater sånne folk!.......*grmf!* Men, så gadd jeg ikke å tenke noe mer over det, for vi skulle jo ha det hyggelig.

Etterpå sto vi 25 minutter i kø for å komme oss UT av parkeringa. Tror ungene var i seng rundt 11.. ^^

 

 

Liker dere å dra på Tusenfryd? Og er dere tøffinger eller pyser? ^^

Påskeferien 2012 (Bilderas!)

Vi kjørte på torsdag morgen. Ehm...nei, det var det som var planen. Vi skulle pakke på onsdag og gjøre alt klart, og så skulle vi dra på torsdag rett etter stall og frokost. Vi dro kl 14... Sånt gjør meg liiiiitt stressa ettersom vi ikke bør komme opp så sent - det er et stykke å kjøre + at det tar litt tid å varme opp hytta, men det gikk over så fort vi var i bilen. Da var jeg allerede sliten etter å ha fóret hester, dusja to unger + meg selv, pakket til to unger, meg selv og bikkja. Ikke spør hva Martin gjorde, som vi måtte vente på da jeg hadde pakket alt ut i bilen. Han er alltid litt sent ute og bruker ofte litt mer tid på ting enn hva jeg mener er nødvendig. Men det syns ikke han da hehe. Men han fikk jaffal vaska bilen før vi dro. ^^

Men han er tilgitt. Både fordi han kjørte hele veien i ren bil og fordi jeg elsker den kjekke ektemannen min. *smiler*

 Nærmer oss fin natur! *veiver ivrig med armene*

Her betaler jeg bompenger. Sjekk den fine stilen min. Litt sånn 'jeg gir faen i åssen jeg ser ut når jeg er på hyttetur'-stil.

Her ser jeg utrolig rar ut, nesten som en mumie i fjeset?? Men men.

Betalt har jeg jaffal. De fikk tilogmed noen ekstra kroner i 50-øringer :D *snill*Ja, sånn så det altså ut nede ved Strandefjorden, som er på ca. 352 moh. "Setra" ligger på rundt 900 moh, så det er ganske kraftig stigning de siste kilometerne! På andre siden her ligger Fagernes. Vi er i flotte Valdres! Og her er det fint uansett vær ;)


Noen få snøflekker her og der, men ikke akkurat skiføre. Vi var litt spente på om vi ville komme til et snøfritt påskefjell eller om det var skiføre!


Årtnli spent liksom. Og litt skeptisk.


Joda, det kommer seg litt oppover!

Haha... Da jeg var mindre sto det noen andre og mye mer utydelige skilt her, pluss at det ofte står litt forskjellige stedsnavn oppi her, så man kan aldri være heeeelt sikker på om ting er riktig skrevet. Så tidligere trodde jeg og pappa at det het Middagsstølen og Sausstølen *flirer*, og ikke Middalstølen og Saustølen. Gawd...

Her er det jaffal litt mer snø, og det er enda et lite stykke igjen. På snirklete, bratte veier. Just how I like it ;)

Det var masse fine, små grantrær overalt! Så fine at man nesten får lyst til å tygge litt på dem.

Mannen min plukka hestehov til meg ettellerannet sted, som fikk plass her.

En liten trudelutt mens vi venter på at hytta skal varmes opp. Ikke så fryktelig kaldt, men kaldt nok. -5 grader ute tror jeg det var. Så litt kjølig var det jo.

Fått pakket ut alt, hengt opp sengetøyet til "varming" og slått opp reisesenga til minstetrollet. Huh, slappe av litt da eller.

Dagen etter var det litt bedre lys til å knipse bilder ute. Koselig seter eller?? Ahh, jeg bare forguder dette stedet. Minstetrollet rusler seg en tur <3 Pappa kom opp litt senere også. Han sov i bilen hehe...han syns det ble litt folksomt med 4 pers + bikkje i liten hytte. Hmh.

Dette er et gammelt sauefjøs som vi har ved og sykler, ski og allskens i.

Dette er "løa", som det siste året har rast sammen. Litt. Har aldri brukt den til noe, men det er litt dumt at den bare blir liggende og råtne. Så den må vi fikse til sommer'n, tenkte vi. Mhm.

3 rom inni: soverom med 3 køyer, kjøkken og stue med spiseplass. Ingen strøm og ikke innlagt vann, akkurat sånn jeg liker det.

Ei luke på sauefjøset. Jeg er så utrolig glad i gamle, lafta bygninger. De har så sjel!

På siden av fjøset har vi utedo :) Vanligvis, i påsken, er det så mye snø og is langs veggen at det når helt opp til taket slik at man må hakke opp døra og åle seg langs veggen for å komme seg frem. Uvanlig lite snø i år altså. Litt deilig, men mest kjipt. Dårlig skiføre + at det er litt skummelt unaturlig.

Fuglehuset vårt! Må jo ha laftet fuglehus også, selvsagt.


Min kjære!

Jeg blir ofte litt sånn på bilder når jeg er usminka og føler meg slaskete. Grimaser er så mye finere liksom o_O

Hunden min! Qila er verdens beste jentevovs...

Menneh....jeg liker ikke å bli tatt bilder av når jeg akkurat har våkna. Grmf...

Er så tynn luft på fjellet vøtt.

Spiller sjakk med eldstetrollet. Han er overraskende flink til å være 7 1/2 år. Selv om det innimellom går litt tregt for min smak - jeg blir litt utåmodig... X)

Mannen min er flink til sånne huslige ting som å vaske opp. Jeg er ikke så flink til huslige ting og HATER å vaske opp. Jeg og pappa tar som regel med oss oppvaska hjem fra hytta når vi drar hjem, så vi kan ta det i oppvaskmaskinen. Eneste ulempen man har uten strøm og vann. Men men, Martin ordner opp. Og kjefter litt på oss som er så udugelige. ^^

Sjekk babygranen! Så søt :D *kose på*

Denne har til og med bittelitt skjegg på seg allerede!! Det er masse trær med skjegg oppi her. Pulsvarmer'ne har jeg strikka sjær, btw. :)

Gamlemor!

Hehe... Godt pakket inn. Det var ikke egentlig så kaldt.

Hvis dere har sett The Bounty Hunter, så skjønner dere kanskje hva jeg mener. Jeg synger denne hver gang han har på seg de solbrillene. Jeg er glad han ikke hadde dem på seg når vi gifta oss. Det hadde Dog. *nikker*

Verdens vakreste dør! Den ytterste er nyere da, men fin den og. Alt er fint med setra!

Måtte jo ha med bilde av bilen også. Martin er veldig glad i bilen vår. Jeg og da. Den kommer seg fram overalt og det er jaggu praktisk!

Qila og guttetissebusken. Og enda en babygran!

Qila drar akebrett med minstetrollet oppi!!! Ingen skal komme å si at man ikke kan lære gamle hunder å sitte, eller lære noe nytt! :) Hun har alltid vært litt engstelig av seg, men jeg tenkte: - Pytt sann, vi gir det et forsøk. Og det gikk kjempebra! *stolt* Hun fikk litt panikk og vrikka seg rundt som en orm noen sekunder, men jeg bare fortsatte framover og plutselig var hun i drivet. Hodet lavt og jobba hardt. Flinke gamle hunden min. 11 år og plutselig trekkhund :D Jeg og eldstetrollet jogga med for å la henne holde sitt tempo - han gikk bak med tau for å hindre at brettet skulle gå inn i bakbena på henne. Moro!

Flinke jenta mi. Hun ble ganske sliten, men vi holdt ikke på for lenge. Det skulle bare være gøy :) Også var det litt sterkt lys stakkar. Mysehund!

En liten rast. Liten tur også, men. Måtte jo ha med litt brus og kjeks. Turkos.Martin leker med skihopper og monstertruck...

Og Qila tok seg en liten musejakt. Hun er faktisk en formidabel musejeger.

Og verdens beste kosejente!

Åh, vakker! Hvite øyevipper <3

Også litt tøysete X)

Også bar det hjemover igjen!

Vet ikke helt hva som skjedde her. Mye tøys og fjolleri i denne familien. Ungene blir om mulig enda rarere enn oss. ^^

Og ja, jeg har slædda ansiktet til eldstetrollet. Jeg ønsker ikke å ha bilder av ungene mine på bloggen, de har personvern og sånn :) Selv om jeg gjerne skulle vist dere hvor vakre de er :D

*spise sjokobolle*

Det hender at mannen min ikke alltid ser like trivelig ut...haha. Regn og sånn.På bensinstasjoner i byene har de sånne skilt hvor det står at de selger feks filmer eller mobiltelefoner eller noe annet moderne og ubrukelig. Her oppe har de pottiter på benser'n. :D

 

Uh. Litt mange bilder ble det. Værsågo'. Vi hadde hvertfall en fin tur :) Selv om det ikke akkurat ble de store skiturene. Jeg var heller ikke helt i form, så det ble mye innekos med kryssord og spill og påskekrim på radioen. Men koselig var det uansett. Med verdens beste familie :D

 

Var dere noe sted i påsken? Har dere noe sted dere drar til når dere skal på tur, hytte ellerno?

hits