Blogg & Hverdag

04.09.2017

 

Hei! Wow, nå var det vederstyggelig lenge siden sist - igjen, får jeg nesten si. Føles som mange år siden sist blogginnlegg, og jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal starte. Kanskje jeg må kategorisere og dele opp litt...

Veldig hyggelig å se at det fremdeles er litt liv her, noen leser fremdeles bloggen min, yay! Hvordan går det med dere?? :D

Akkurat nå ligger jeg i senga mi, med ulljakke og dyna trukket godt oppunder nesetippen. Det er endelig blitt høst, deilige årstiden, og jeg prøver å riste av meg rester av årets influensa. Jeg er uten barn denne uka, så jeg skal prøve å koble av og bli helt frisk.

Skal vi ta en liten oppdatering da? Jeg vil ikke skrive for mye detaljer om mitt privatliv lenger, så dere får nøye dere med en kortversjon ;) Siden sist blogging har jeg blitt separert og alenemamma til mine tre nydelige barn. Jeg har gått fra å være hjemmemamma med to hjemmeværende barn, hvor jeg hjemmeunderviste mellomste, til å jobbe på treningssenter, bli arbeidsledig og utbrent, til nå å være jobbsøker og med litt mer piff. Kort fortalt hehe.

Jeg har ny kjæreste (vel, 7 mnd + nå da..) og veldig lykkelig forelska og glødende <3

I 1,5 år har jeg synget i kor - et rytmisk blanda kor og det er så himla gøy! I sommer har vi blant annet sunget på Sommeråpent på direktesendt NRK :D - bare se her:

https://tv.nrk.no/serie/sommeraapent/ENRK01081817/18-08-2017#t=52m40s

Men nå må jeg få gjort litt her, det skal ryddes og søkes jobber - my life atm. Neste gang skal jeg fortelle litt mer om prosjektene mine.

Prates!

Huldermåne Tøybind !!!

Jeg syr og selger tøybind :D

Hadde tenkt å skrive litt om det, men jeg må gjøre det en annen dag, livet gjør meg opptatt <3

Men her er min facebook-side! Lik og del, så blir jeg så hoppende glad :)

http://www.facebook.com/Huldermåne-1557650157869957/

 

 

27.05.2016

Vakletryne kaller man sånne som meg. Har vært så i tvil om dette domenet mitt. Men nå har jeg ikke blogget på en halv evighet, noe som kanskje tyder på at wordpressblogg ikke er min greie. Og så koster det jo bittelitt og vi liker jo best gratis ;)

Så da kryper jeg tilbake hit. Som jeg syns jeg har gjort før...

Kommer til å endre litt på temaene mine. Jeg har forandret og utviklet meg litt det siste året eller to...mye er det samme, men også endel nytt.

I dag! Har jeg anlagt et nytt bed i hagen. Har stått og gravd i jorda hele dagen, det er så deilig. Litt solbrent, møkkete hender og føtter og så har jeg sådd siste runde for i år. Trooor jeg. Bortsett fra sånne raske ting som salat og reddiker og sånt. I dag ble det eeenda mer solsikker, brekkbønner og pyntekorg.

Men mer om det ila helga. I haz pictures nemlig.

Apropos nytt: jeg har begynt å synge i kor, og i går hadde vi konsert! Jeg har ikke sunget for voksne folk eller stått på en scene på 18 år. Så jeg er litt stolt!

Men nå er det kvelden. Gnatt.

Skogtur i mørket!

Bloggtørke, sa du?? Njeh, who cares ;)

Vi har i år aktivitetsjulekalender og det er så BRA! Både stas, billig og miljøvennlig. Ja, kanskje ikke like stas for 11åringen som kanskje syns lappene er en smule kjedelig og håper at det vil dukke opp noe annet i kalenderlommene innimellom. Men jeg håper han vil se verdien i de tingene vi gjør etter hvert, ikke bare at det skal være TING (les: rælete og meningsløse leker som havner i en skuff eller i søpla) eller godteri hver dag.

I dag, i luke nummer 2 fant de en lapp med "Lommelykttur i mørket!" :D Så etter at middag hadde lagt seg godt til rette i magesekkene (økologisk laks og pestopasta, yumyum!), tok vi på oss varme klær, refleksvester og tok med hver vår lommelykt. Alle 5. Midt i beste leggetid. Veslemor på 2,5 syns nok det var litt rart å skulle gå tur når vi egentlig skulle gått på badet og pusset tannebiskene, men hey, det er vel ikke akkurat første gangen hun syns mamman finner på rare ting.

Før vi gikk inn i skogen, hang vi opp lys i utejuletreet vårt og tente det. Med høytidelig nedtelling, gjentatte ganger fordi mamsen ikke greide å få kontakten inn i støpselet som det er barnesikring i. Som en veldig utvidet trommevirvel med litt kremting og brydde blikk. Men hu fikk det til! Og det ble LYS (sa den blinde merra og stanga øyet i lysbryter'n) !!! Fiiiine utejuletreet.

Så bar det inn i bare barskogen og med lommelyktene rettet rett inn i hverandres øyeepler ramla vi avgårde. Trøtte og mette og desorienterte. Ehm, det var koselig da. Litt vanskelig for minsta med tjukk dress og sånt - mye bomsing ned i måssan. Men koselig og litt spennende. 5åringen syns det var LITT skummelt, men det gikk over. Etterpå fikk vi beskjed om å hviske fordi vi ikke skulle forstyrre dyrene som lå og sov. Han kan jo tross alt Allemannsretten.

Etter hvert ble eldstemann litt utålmodig fordi minsta har så altfor korte bein og går saktere enn en mus, så han strena hjem igjen, lettere molefonken. Men da var vi jo nesten hjemme igjen også da.

Alt i alt en veldig vellykket kalenderaktivitet :D GØY!

 

Noen andre som har alternativ julekalender?? <3

Jeg forlater blogg.no :)

Det er på tide med et nytt kapittel. Jeg har gått gjennom en slags selvrealiseringsprosess, på godt og vondt. Nå står jeg stødig inni meg selv, jeg er i vater, jeg er trygg. Og vet hva jeg vil, hva jeg vil ha, hva jeg har behov for. Alt annet er forstyrrende.

Blogg.no var for mitt mer umodne og ganske overfladiske og selvsentrerte jeg. Jeg passer ikke inn i min egen blogg lenger. Så jeg gjør et nytt forsøk på å få mitt eget domene til å fungere. VIKINGHULDRA.COM Jeg er dessuten drittlei av all reklamen.

 

Jeg er usikker på om jeg skal slette denne bloggen, kommer sikkert til å la den ligge en stund først. Og jeg lurer på om jeg skal slette alt på den andre, før jeg fortsetter ferden. For jeg har så mye nye ting å komme med, sterkere verdier osv. Jeg vet ikke ennå, kanskje jeg må sortere litt. Uansett, på domenet mitt kommer det til å være mer om disse sakene:

Barn og familie - tilknytningsomsorg - the continuum consept - unschooling - amming - bæring - samsoving - hjemmeskoling - naturlig levesett vs det moderne - kosthold - småbruksdrøm - hjemmedyrking - naturlige og hjemmelagde pleieprodukter - dreads - hobbyer - tøybind - tabuer - myter - hest og andre dyr - vekster - vikingmarkeder - redesign av klær - livsfilosofi - sorger og gleder - litt mer politikk enn før - mer miljøvern enn før - redd barna - dyrevern - antirasisme og andre hjertesaker. Og en hel del til. Jeg tyter nemlig over av temaer og tanker.

 

Håper dere blir med meg. Jeg kommer ikke til å blogge daglig, da jeg ikke kan prioritere bloggingen, men jeg kommer til å prøve på ett i uka :)

Takk for meg <3

 Jeg HAR planer, altså!

Så ikke gi meg opp - jeg beklager at jeg har vært så fraværende. Verdens dårligste blogger. Vet dere hvorfor??

1. Fordi det "forventes" morsom tekst, flotte bilder og interessante tema. ALLTID OG HVER GANG. Jeg klarer ikke å alltid gulpe opp bra greier. Så heretter skal dere få mer...gulp. Jeg liker ikke helt det der forventningspresset om at alt skal være så spesielt hele tida. For eksempel så sminker jeg meg bare innimellom, og jeg syns egentlig det er litt kjipt å poste bilder av meg selv når jeg er usminka og ser ut som en sliiiiiten trebarnsmamma (som jeg er). Men der skal jeg skjerpe meg - dere får ta meg som jeg er.

2. Bildene, ja de ligger på minnekortet mitt i kameraet i stua oppe. Jeg må gå opp og hente kameraet og så tømme det og så redigere og merke og sortere og poste og skrive .... TILTAK! Så bildene får bare komme når de kommer.

3. Jeg har ikke tid til å utsmykke innleggene og skrive en hel masse supert. Jeg har tid til å skrive i ti minutter innimellom, som nå, men da får dere bare leve med at jeg trøkker ut litt tekst og ferdig med det.

 

Men planene altså. Det handler om tid og effektivisering, yay! Jeg har tenkt å begynne litt med videoblogging. Men ikke noe sukkersøtt og utsvevende, det er ikke helt meg. Men heller noe jordnært, ekte, kanskje litt diy?? Det blir kult! Kanskje vi skal så frø sammen? Deal? :)

 

Snakkas! <3

Magnetmoro

Trenger jeg å si noe mer?

Omg. Smartfon og mobilblogging!

Jeg har fått Samsung s4 active og jeg elsker den! Min første mobilblogg ... skal vi se...

På vei til Gjallarstadir vikingmarked i lillestrøm. .

Oppdatert ønskeliste!!! Jeg blir 30 om to uker, og jeg gleder meg faktisk :)

Ja, om to uker blir jeg voksen haha. Eller?

Uansett. Jeg elsker å få gaver, så ønskelisten min er herved oppdatert *flirer*

HER!!!

 

Valdres-bæ.

Ungtantebesøk og kunstgave

For et par uker sida hadde jeg besøk av min fine, gode tante June!

Sprøtt egentlig, det der. Hun er halvsøstra til mamma, og vi har aldri hatt kontakt før jeg ble sammen med mannen min for 4 1/2 år siden. Vi har nemlig en gooood del felles kjente, og så "fant vi hverandre", som det heter ;) Hun er noen å yngre enn meg og samtidig grandtante til mine barn, og det er jo litt festlig. Ikke er hun på noen måte tantete heller, hehe.

Vel, hun hadde med sin kjære og vi hadde en veldig koselig grillings på leirplassen vår. Det ble til og med litt bueskyting :)

Har ingen bilder fra dagen, men ville poste et bilde av kunsten jeg fikk av henne! Det er hennes kunst inni og så jobber hun på rammeverksted, så rammen og jobben er jo et kunstverk for seg selv ;) Utrolig koselig og personlig gave, som jeg ble veldig glad for. <3

 

 
Dagens ventilering!

Kjenner at jeg begynner å få et ekstremt behov for rolig og vennlig hverdag, hvor barna gjør som de skal og holder fred, og andre eh...gjør det samme. Det er virkelig ingen andre enn andre mødre som kan forstå hvordan det er å nærme seg fødsel(!); både hvor tungt og fysisk krevende det er, og hvor mye psykisk press det er. Da snakker jeg ikke om å grue seg til fødsel osv (for det gjør hvertfall ikke jeg), men det faktum at man har en hørende og følende person i magen. En høygravid mor føler et sterkt ansvar for at hun skal skape en trygg, rolig atmosfære for at babyen i magen skal føle seg trygg og elsket. Det blir da et ekstra stort stress dersom det blir mye ståk, krangling eller andre negative impulser - både ting babyen kan høre og føle. Babyen i magen kjenner faktisk når mor er stresset eller urolig. Og hvis mor ER det, så blir det ekstra ille - dobbelt opp. See??

Så, en liten oppfordring til dere rundt meg disse siste få ukene: vær så snill og gi meg den roen, tryggheten og positiviteten jeg trenger - og tenk litt over hvor fokuset ligger. Jeg har ikke tid eller energi til bagateller, konflikter og negative vibber.

Nemlig.

En kjapp en

Nææææhææi, ikke sånn kjapp en da, duuuu assa. *ehem*

Ville bare komme med en kjapp oppdatering, nemlig!

 

Hest

Veterinæren har vært her igjen i dag. Denne gang for å raspe tenna til Odin altså, som vi utsatte sist pga komplikasjonen som oppsto ved kastrasjonen forrige uke. Han hadde veldig skarpe tannspisser og sår inni kinna sine, stakkar, så det var på tide. Dette er noe som må gjøres på hester innimellom, og så ofte som et par-tre ganger i året på unghester. Veterinæren sjekket også såret hans og rektaliserte ham (stappa armen oppi bak...) for å sjekke at det ikke var noe mer krøs (bukhinnefolder osv) på vei ned i sædstrengen. Alt så heldigvis fint ut! Bortsett fra ganske stor hevelse siden han har stått inne de siste dagene. Så han fikk lov til å komme ut :D Yey! Og skal longeres/traves hele uka, så hevelsen går ned og såret holdes åpent - det skal gro innenfra og ut for å unngå infeksjon. Og med all den innestengte energien blir nok det bra. Han var rimelig gira på gåturen vår i morges.

 

Og annet

I dag har jeg kjøpt mer antibiotika til Odin og tror du ikke de hadde hjemmefødselspakker på det apoteket jeg var på! Det var helt knall, for det er visst ikke så lett å få tak i overalt. Også har jeg kjøpt nyfødt-bleier hihi... Magen er stooooor og stinn og strammer og klemmer og er egentlig veldig upraktisk, og jeg gleder meg veldig til å få ungen uuuuuuut :D Da hjelper det litt å handle slike ting...

 

Jah, det var den kjappe oppdateringa. Dagens to viktige begivenheter lism.

 
Offisielt høygravid og utålmodig.

I forrige uke nådde jeg milepælen: 40 dager igjen til termin og dermed høygravid!

Så da er det vel på tide med en aldri så liten svangerskapsoppdatering. Og jeg lovte bilder ;)

  

Uke: Eh, jeg er litt i surr. Tror jeg er 35+2. Er glad det er april, for jeg KAN føde alt i april - er innenfor termin fra 20. april (to uker før og to uker etter 6. mai...) :D

Aktivitet: Ja, heldigvis hehe. Men ikke like store og voldsomme bevegelser for tidligere. Nå er det mer "dytting" :) Også ligger hun med hodet ned og trykker nedover og skrur hodet ned i bekkenet. Dette er ikke videre godt, men jaja.

Kynnere: Jepp, ganske mye - særlig de dagene jeg har stresset mye eller har gått mye med syk hest. Iblant blir magen så hard at jeg kjenner det helt opp i halsen, blir tungt å puste og sånn. Herlig.

Ødem/vann i kroppen: Heldigvis ikke så veldig masse, men litt i føttene og litt mer i henda. Verst om kvelden og natta.

Vektøkning: Tror jeg har gått opp rundt 13 kg. Men jeg veier meg ikke, så det er bare gjetting hehe. Veier meg jo hos jordmor da.

Strekkmerker: Nei. Jeg trodde jeg hadde fått et bittelite et, men jeg finner det ikke igjen :P

 

Ikke trynepresentabel i dag.

 

Andre plager: Kriblete hender, halsbrann innimellom, masse raping, nattlige tisseturer og litt lite søvn generelt... Og bekkenvondt. Så....alt det typiske, vel?

Utålmodig: Nja, begynner å bli litt utålmodig. Eller, mer at jeg gleder meg til å hilse på lille Oda. Og gleder meg til fødselen. Og ikke minst til å få igjen kroppen min, ikke være så tung og upraktisk, kunne kle meg i normale klær og drive med hestene mine.

Humør: Litt påvirket fordi jeg blir fortere sliten, men ellers normalt.

Mat/sult: Fremdeles veldig sukkerfølsom - takler ikke for mye søtt. Behov for sunn mat. Men ikke kjempesulten eller no sånt. Spiser ganske normalt :) Også har jeg cravings for Gaviscon tyggetabletter mot halsbrann......uh...

Barnerom/utstyr: Det eneste vi mangler nå er utstyr til fødselen. Må på apoteket en tur. Også må jeg pakke sykehusbag i tilfelle vi ikke får føde hjemme som planlagt.

Fødsel: Hjemmefødsel altså. Det blir så digg! Gleder meg veldig. Deilig å slippe og dra på sykehus... Har skrevet et eget innlegg om dette: her.

 Rimelig stinn i påsan ;)

Og ikke vet jeg hvorfor nattbordlampa ligger nede for telling.

 

Manglende blogging i hytt og gevær!

Jeg har vært dårlig på bloggingen i mange måneder nå, kjennes det ut som. Har liksom ikke visst helt hva jeg skal blogge om, eller så har jeg hatt andre ting som må prioriteres - som familie og hester og hjem... Men jeg har så LYYYYYST til å blogge masse!

Også er det mange bloggere jeg "savner", som blogger like lite som meg. Og andre blogger er jo en av de største inspirasjonene til blogging :) Så nå får dere ta tastaturet fatt og komme igang igjen!!! *gliser*

Menneh. Jeg lurer på: hva vil DU at jeg skal blogge om? Jeg har jo planer om mer innlegg om sabbater og hedenske høytider, mer oppskrifter og mye om webdesign og koder. Har bare ikke fått ut fingrene. Også har jeg jo nytt kamera, så det blir nok endel bildetagning i løpet av våren!

Gi meg tips om bloggetema og om andre spennende blogger da - så blir jeg så glad ^^

 
Smoothie og hest

Øhm, nei.....ikke sammen. Ikke hestesmoothie.

Jeg har prøvd meg på endel rare smoothies, men jeg kan love dere at smoothie med feks grønnkål, avokado, alfaalfaspirer og algepulver smaker drit. Jeg har vel etterhvert funnet ut at det enkle (og søte) ofte er det beste og at det er mye bedre å bruke en god stavmikser enn blender. Bedre for ørene også.

Grunnoppskrift på GOD smoothie: Banan, frosne bær, yoghurt, juice.

Det skal mye til for å bomme da, altså - mengdene får man prøve seg frem til, det blir litt smak og behag. Men jeg liker når den ikke blir for tykk og ikke for søt, altså nok juice og ikke for mye banan og yoghurt. Jordbær gjør en smoothie veldig god og frisk, og type yoghurt er ikke så nøye, her kan man jo variere masse :D Men ofte er vaniljeyoghurt veldig bra. Epler anbefales ikke, da blir den kornete og rar i konsistensen.

Min yndlingssmoothie: 1/2 banan, et lite beger yoghurt, en neve frosne jordbær og en slump med frokostjuice (så den blir passe til å drikke av glass...). Omnomnom!

Man bør kanskje bruke mer frukt og bær, men det er ofte nok med 2/max 3 smaker, og det er dessuten veldig fort gjort å lage altfor mye. Derfor er stavmikseren helt uunnværlig, for da kan man lage et glass om gangen og heller lage flere forskjellige :D

 


Her sitter jeg og blogger og drikker smoothie :D

 

 


 

 

Og så var det hest. Odin, min 4 år gamle dølahingst, er ennå ikke innkjørt eller innridd og det er litt synd. Selv om det selvfølgelig ikke gjør noe (sånn egentlig), men ...ja, samme det. Jeg har hvertfall ikke fått gjort det ennå - dere skal få slippe grunner og unnskyldninger og sånt ^^ Men han er igangsatt hvertfall - jeg har ridd et par turer på ham og har tømmekjørt endel. Han er klar for tilvenning av full sele og drag.

Odin er veldig lydig og kan kommandoer på gå (skritt), trave, bremse og stå... Utfordringen er at han er litt skvetten pga for lite miljøtrening. Så det er en av planene fremover. Tilvenning og miljøtrening, longering og tømmekjøring med og uten dragliner. Da blir han trygg og fin :) Og SÅ innkjøring når det passer seg.

Jeg er jo snart 7 mnd gravid og tar det selvfølgelig litt pent når det gjelder hestetrening, både pga fysikk og sikkerhet... Så da faren til huseieren vår (og nabo) ringte og lurte på om han kunne komme og hjelpe meg litt, siden han syns det var viktig å utnytte snøen (da kan man holde på på jordet, og hesten blir ganske fort sliten om han skulle løpe ut...), så takket jeg blidt ja!

Tok det pent da, siden det var første gang med arbeidssele og dragliner, og han har ikke blitt jobbet med på en stund. Men det gikk overraskende pent og rolig, og Odin er lydig og flink. Eneste var at han har litt tannspisser og derfor ikke liker bittet helt, så det må gjøres noe med før han spennes for vogn. Han legger tunga over bittet og da blir det mye "fikling" i munnen hans + at man mister mye av kontakten i tømmene (hånd-tømmer-bitt-munn osv lism). Men det gikk fint likevel.

Vi tømmekjørte litt opp og ned veien, både uten og med dragliner (tau med kjetting i enden som festes på siden av selen, der vogna skal festes, slik at hesten får kjenne på å ha ting inntil bena, uten at det er farlig - nemlig). Bogtreet var litt lite, men det gikk akkurat - hvertfall til dette bruket. Også fikk vi ham til å gå mellom to planker på bakken, og stå rolig mellom dem før han gikk videre. God trening før han skal i dragene på vogna.

Martin sto i kjøkkenvinduet og knipset - da er det bra vi har godt kamera!

Søte hesten min <3

 

Første turen hadde jeg løst leietau på ham.

Se på den søte hestemulen <3

Her med dragliner.

Vakre gutten min! Draglinene reagerte han ikke på i det hele tatt, så dette var egentlig bare barnemat.

 

Håper dere har en super og strålende februar-(snart mars!)mandag! Her skinner sola og det sildrer fra takrennene våre, som er så hullete og ihjelrusta at de ikke fungerer som takrenner lenger, men vattevver. Snøen smelter jaffal. Vår snart eller?? :D

 

Svangerskapsrapport uke 27

Uke: 27+1 (siden det er over midnatt...)

Termin: 6. mai 2013

Kjønn/navn: Jente som skal hete Oda Sigrid <3 Oda = norrøn oppr., for rikdom/eiendom og etter min farfar som het Oddvar. Sigrid = også norrønt, betyr 'vakker seier' og er etter min oldemor (farfars mor). Føler det blir et mektig og sterkt navn.

Aktivitet: Masse. Hun sparker, bakser og hikker. Iblant sparker hun så hardt at hele overkroppen min følger etter. Og det synes godt på utsiden - moro :) Kjempekoselig å kjenne utenpå, føle de små føttene som trykker ut i hånda mi... Sukk.

Kynnere: Ja, men ikke så fryktelig mye ennå. Mer når jeg har vært aktiv eller er stressa.

Ødemer (vann i kroppen): Nei.

Vektøkning: Litt usikker, siden jeg kun veier meg når jeg er hos jordmor og ALDRI ellers. Men har nok gått opp 7-8 kg allerede, tenker jeg. Er fremdeles under 70 da, så jeg tar ikke det så tungt. Magen har vokst veldig mye, veldig fort, så kanskje vekta stopper opp bittelitt...en liten stund hvertfall? :)

Strekkmerker: Ett lite et på magen. Har vel noen fra tidligere, men de syns ikke lenger. Er ikke så bekymra for akkurat det.

Andre plager: Litt halsbrann iblant, antydninger til bekkenløsning og har hatt et par kramper i leggene. Men jeg klager ikke, for det kunne vært mye verre.

Utålmodig: Nei hehe. Det er litt tidlig å bli det, syns jeg. Vet jeg blir det når det nærmer seg termin, men foreløpig gleder jeg meg bare veldig og nyter graviditeten.

Humør: Hehe, ifølge mannen min er jeg mer stabil og "normal" i humøret når jeg er gravid enn ellers, og er så god og lun :D Jeg føler meg veldig normal også. Ikke no grining og raseri (ennå, haha).

Sult/mat: Ikke noe uvanlig. Som alltid liker jeg ikke så mye sukker, så ting blir ofte FOR søtt og kvalmende. Har ingen cravings ennå, ikke sikkert jeg får det heller. Sist var jeg helt opphengt i bensinlukt, men ikke nå. Har veldig lyst på alt som er sunt og friskt og smakfullt :)

Barnerom/utstyr: Skal ha henne på rommet vårt så vi har ikke barnerom klart. Ikke har vi egentlig nok rom heller hehe. Men har vel det meste av utstyret klart fra sønnene mine, pluss en stor sekk med jentebabytøy som vi har arvet. Eneste vi mangler er vel egentlig sprinkelseng, for vi har bare brukt reiseseng til minstemann. Også vil jeg gjerne ha en hengekøye/hengevugge til å ha i stua.

Om fødselen: Det kommer i eget innlegg, litt senere ;)

Neste kontroll: 11. mars.

 

 Disse ble tatt på tirsdag (26+5).

 

<3

Magebilde uke 24 og nytt strikkeprosjekt

Nytt strikkeprosjekt - sokker med norsk mønster, med grønt og lyserosa garn.

Jeg har aldri strikket mønster før, kun striper, så dette var litt vrient i starten, men det kommer seg. Er ganske fornøyd, men jeg ser at det blir litt stramt. Og jeg har en mistanke om at de derfor blir litt trange.... Det er sokker etter denne oppskriften. Hvis de blir for små, så tror jeg jeg rekker opp den første igjen og strikker den litt løsere. Hvis jeg ikke mister helt motivasjonen da hehe.

 

I dag er jeg 23+6 uker på vei :D

Og her er magen min (og den avskalete, lekre neglelakken min heh). Tenkte å ta et par litt finere bilder hvor jeg står, men disse får duge inntil videre. I morgen skal jeg på kontroll, uke 24 i morgen, og det blir fint. Har ikke vært på kontroll siden uke 12, utenom ultralyden. Tror nok at alt er som det skal, det kjennes sånn ut på sparking og sånt hehe, men det er fint å sjekke. Og å prate litt om fødsel kanskje - jeg driver og vurderer hjemmefødsel, men blir så usikker pga folks meninger...

 

 

Og ellers?

Jeg er endelig frisk igjen da! Jeg har ikke følt meg skikkelig frisk siden oktober eller noe sånt, har jo hatt x antall forkjølelser, magesjauer, og influensaer siden da. Siste var omgangssjuken i jula, og et par dager med utmattelse (!) etter svineinfluensa-vaksinen jeg tok på fredag, men nå satser jeg på å være frisk resten av vinteren og våren - helt til tutta i magen kommer :)

Forresten. Vinter? Julesnøen forsvant, det ble plussgrader og det har smeltet masse her. I dag var det litt kaldere og fryst på et sånt tåke-islag overalt, noe som er livsfarlig både å kjøre og gå på. Herlig altså. Jeg vil ha mer snø! Men hvis det blir mer av mildvær og slaps, så tror jeg heller jeg vil ha vår. Så da vet dere det.

Mini vikinghulder til våren!

Hehe, jeg har ventet en stund med nyheten, og så har jeg etterhvert ventet så lenge med den at jeg helt har glemt å blogge om det... *fniser*

Høsten og vinteren sålangt har vært preget av mye sykdom i form av utallige forkjølelser og influensaer og omgangssyker. Immunforsvaret mitt har vært helt på bunn, rett og slett. Og det har kanskje hatt noe med at jeg er gravid :) Yey!

Det er så koselig, og det blir fin aldersforskjell mellom minstetrollet som nå er litt over 2 og hun bittelille som er i mammas mage <3

Her er hun!:

 

Siden jeg har to gutter fra før, er det litt uvant og rart å skulle ha en jente - for jeg er en veldig typisk guttemamma, men det blir veldig spennende. Og jeg gleder meg sånn! Det blir også deilig å få et vårbarn - jeg har termin i starten av mai. Man slipper å gå høygravid på kaldeste vintern og må pakke seg inn med klær som egentlig er for små, og man slipper å ha nyfødt baby når det er kaldt - masse klær, skjøre lunger og vanskelig vognføre. Åååå, så fint det skal bli!

Tenk, en liten minihulder! *stråler*

Jeg er også veldig glad i å gå gravid jeg da. Blir, i motsetning til mange andre, i veldig godt og lunt humør, koser meg med voksende mage og er stolt av kvinnekroppen min. Og nå som jeg er over halvveis er det morsomt å kjenne spark og diverse akrobatikk inni magen. Hikking og. Nå er det straks på tide å begynne å synge litt for henne og sånt og, siden hun så smått hører hva som skjer på utsiden.

Vel, sånn, da var hvertfall den katta ute av sekken :) Håper alle koser seg med nytt år og eh...... vår?? *savner litt mer snø og vinter*

:)

Pc'en min eksploderte!

Altså, ikke med et brak eller et pang, men et sånt ekkelt elektrisk poff - som kanskje minnet opp en enorm popcorn som gikk av. Jeg skulle bare skru den på, også skjedde det igjenting...kun at lyset på powerknappen bare lyste (som om den var på), så jeg trykket en gang til. Da poffet den, og det luktet skikkelig svidd. Hurra!

Jeg fortet meg da å nappe ut kontakta, i frykt for brann ^^ Også prøvde jeg igjen etterpå og da skjer det ingenverdensting. Helt kaputt, finale og saga blott. Dust! Vel, planen var å kjøpe ny på mandag uansett, men den kunne vel holdt ut til jeg fikk overført alle filene og programmene vel...! Kanskje jeg skal prøve å få fikset den likevel. Det er vel sikkert bare en kobling som har brent, eller noe sånt, vel?

Ekkelt var det i alle fall. Jeg lurer på om jeg kanskje bør bli flinkere til å støvsuge og rense datan inni... For det var masse støv i den, og vifta har i langlang tid truet med å få hele dritten til å lette. Så syk uling at man nesten fikk tinnitus liksom ...

Vel, jeg gleder meg til å få ny, dét er helt snickers og twist! :D

I'm alive!!...

Jada, i beste velgående. Litt dårlig med blogging i det siste, og ikke tatt noe særlig bilder heller, men det skal jeg få gjort noe med! *putter ti fingre i nesa...nesten*

Har i det siste klart å bli helt frisk og rydda masse siden vi har satt opp vegg mellom to rom og flyttet om på fire. Altså, soverommet vårt til spisestua, og spisestuebordet til stua, pc og kontorting + musikkutstyr og hobbygreier til rommet vi hadde soverom i, som nå er blitt hobbyrom/kjellerstue. Eldstemann har fått større rom - det som var musikkrommet til Martin, og minstemann har fått eget rom oppe ved vårt soverom, har har altså tatt over rommet til storebror. Ehm, ja.... Det skjønte dere sikkert mye av :D Uansett blir det veldig fint!

Nå gjenstår bare maling av den veggen, som er mellom stua og soverommet vårt - den har hyller på stuesiden og blir veldig bra. Når den blir malt... Martin har snekra og har kun brukt gratismaterialer som han har henta fra en konteiner. Malinga vi skal bruke (hvertfall frem til vi gidder å male hele stua og sånt) er også "søppel". Gjenbruk er så tilfredsstillende! Bilder kommer altså. Lover.

På søndag kveld, når jeg hadde kveldsstellet i fjøset klarte ei av kuene å piske halen sin (med harde bæsjeklumper + litt fersk) midt i øyet mitt. Det var så pain! Som å få en knyttneve på øyet liksom... Heldigvis hadde jeg briller på, men jeg fikk bæsj utapå brilla, på innsiden av brilla og på øyelokket OG inni øyet. Nais. Og det var så vondt!!! Jeg fikk blåmerke rett under øyet, innerst mot øyekroken liksom. Og det som er teit er at jeg har faktisk en blåveis der fra før - en som aldri går vekk. Jeg tryna i badebalja som liten og traff etellerannet og fikk blåveis som satte seg fast i det tynne vevet under øyet. Nemlig. Men hva er oddsen for å få et nytt et OPPÅ det gamle da?! Urk. Vel....jeg er jo vant til å sminke den vekk da, så det går jo egentlig fint. Men det tok et par dager før det slutta å være vondt. Kuhaler altså! Fysjom.

Jeg har reparert symaskina mi! Den begynte å gnafse i seg stoffet og undertråden ble et virrvarrvåååås nedi "der". Så jeg skrudde opp og trodde jeg fiksa det. Vel, nesten. Den begynte plutselig å sy baklengs ^^ Og det kunne blitt en stor utfordring! Men så plutselig så bare gikk det over! o_O Og nå er den helt fin. Rare greier... Men hey, jeg kan endelig sy igjen :D

Ellers da? Neh, ikke noe nevneverdig. Som jeg kommer på.

På mandag begynner minstemann i barnehage og det ser vi fram til alle mann. Det er en kjempefin naturbarnehage med masse dyr! Og han, som straks blir 2 år, trenger virkelig litt mer utfordring i hverdagen - at det skjer litt mer. Vi bor jo på gård, men det er ikke noe særlig mer som skjer enn at vi lufter bikkja, fórer hestene og holder på i huset. Så jeg tror han kommer til å syns det blir kjempegøy! Og jeg skal ikke nekte for at jeg gleder meg litt til å få noen timer fri på dagen, til husarbeid og hestegreier. For selv om man er hjemmeværende med barn, så betyr ikke det at man får gjort alt man bør gjøre hjemme... Ingen barn syns det er moro når mamma vasker kjøkkenet liksom, og hva kan man gjøre da? Jo, man kan være rampete eller masete. Yey!

Såh! Jeg skal blåse støv av kameraet etterpå og se hva jeg kan gjøre på den fronten.

Håper alle har det fint i den deilige høstluften!!! :D

 Gammelt bilde av meg, 2007 tror jeg. :) I mangel på noe nytt liksom ^^

Ja, for det løser seg....tralalalalaaaa...

Hurra og jippi!!!

Nå har jeg fått nok av Murphy's Lov og nedturer og generelt et litt slitsomt og stressende liv. Vi har en tendens til å ha litt uhell i hverdagen, og nå har jeg ikke jobbet eller studert på lenge, siden jeg har gått hjemme med minstemann. Lite tid til både hest, turer, husarbeid (legg merke til prioriteringen) og diverse har det også blitt, og familielivet har til tider vært litt travelt, mildt sagt. Litt lite penger har vi i perioder hatt også, noe som ikke heller er så festlig.

MEN!!! Det løser seg for snille piker! Og som jeg ELSKER når ting bare faller på plass sånn helt av seg selv......takket være tilfeldigheter!

Altså; dere vet kanskje at jeg fikk meg avløserjobb i kufjøs. Og det er mellom 20-25% stilling hvor jeg jobber kvelder og helger. Men vi fikk ikke den barnehageplassen vi søkte på - en som ligger veldig nærme hjemme....og det var nedtur, særlig siden de har utrolig lang venteliste. Men så, for et par dager siden, fikk jeg nyss om at det er en natur-/gårdsbarnehage i nabokommunen som har ledige plasser! Og jeg søkte i dag - og fikk plassen bare noen timer senere!!! :D:D:D

Og ikke nok med dét: jeg blir antakeligvis ringevikar der også! *besvimer nesten litt*

Altså får lillemann lekekompiser og nye dyrevenner (de har blant annet hester!!! *dåner*), noe han virkelig trenger - det er ikke nok med bare meg på dagtid lenger. Vi snakker trass og kjedsomhet, stakkar. Og jeg får mulighet til å få meg en liten jobb til, evt avløser på en gård til, og får mer tid til hest på dagtid OG mer husarbeid!! :D Sa jeg hurra!!?

Og attpåtil har vi besluttet å omgjøre litt på romfordelingen her hjemme, og jeg skal antakelig pusse opp noen rom - og det blir sinnsykt bra. Lillegutt må nemlig ha eget rom, for han er litt plagsom(+søt) om natta, og vi trenger alle den søvnen vi kan få. Så nå gleder jeg meg til å ommøblere og årne. Det er et relativt stort prosjekt: fire rom skal byttes helt om på, en lettvegg må opp og stua må ommøbleres. Men det blir supert!

Dagen i dag - boller, kuer, stikkelsbær og hulderhulekos

Huhei, hvor dårlig bloggingen går nå til dags. Jeg skal innrømme grunnen! Prestasjonsangst....hihi. Jeg ønsker å lage fine innlegg med musikk, redigerte bilder, interessant stoff og gode poeng. Vel, det er ikke hver dag man har ork eller tid til dét. Og da lar jeg heller være. Dumt kanskje, men jeg syns mange skriver så ueeeendelig lange og kjedelige blogger. Og de ligger så absolutt IKKE på min venneliste.

Vel. Nå har jeg imidlertid tenkt å begynne å lage noen innlegg innimellom, som ikke er så fine og lange og fjonge som jeg ønsker dem - for det hender jo jeg har ting å fortelle, men som jeg ikke får fortalt pga denne prestasjonsangsten!! *puster og peser*

Nå har jeg faktisk ikke så veldig mye interessant å si likevel......annet enn at jeg har vært flink husmor i det siste :D Jeg har laget mange glass med syltetøy (egenplukkede bær, selvsagt) - bringebær og bringebær/rips. Sistnevnte er helt hiiiiiimmelsk godt! Jeg lager rørt syltetøy bare, slik som ikke kokes, for da bevares næringsstoffene. Og i går laget jeg endel liter med dampkokt saft av rips og solbær, etter å ha vært på nok en plukketur hos farfar. Den ble liiiitt sur, men forfriskende nok ;)

Også har jeg prøvd meg på stikkelsbærgelé.......men det gjenstår å se om den faktisk vil STIVNE. Grmf. Den ble i det minste veldig fin i fargen ^^

Brød har jeg bakt innimellom i det siste, og jeg eeelsker hjemmebakt brød. Butikkbakt brød er så dørgende kjedelig at jeg heller vil la vær å spise. Iblant.

I dag har jeg bakt verdens aller beste boller! Jeg mener det; jeg har virkelig aldri smakt SÅ gode boller noengang! Og jeg tror aldri jeg egentlig har fått til å bake boller før - de har alltid blitt harde og tørre og .....ikke gode.

Også har jeg vært på jobb. Avløserjobben er virkelig koselig! Litt stress innimellom, når man helst skal gjøre ørten ting samtidig, så detter et melkeorgan av fordi kua er ferdig, kalvene maser etter melk, jeg må huske på å trykke på en knapp og blablabla......men alt i alt så er den en utrolig koselig jobb :D Også liker jeg å se nedi melketanken når jeg er ferdig med melkinga, for det blir ganske fort mye melk! Flinke kuene sine, det.

Hahahhhh, det er forresten ei ku i fjøset som heter Hildur - det samme som yndlingsbamsen til eldstetrollet mitt! Det er altså en ilder... *smiler*

Vel - kanskje ikke det mest interessante innlegget, men innimellom må man bare la fingerdiaréen få løpe løpsk over tastaturet og la det stå til osv. Nå sover begge unga, jeg skal endelig få tatt meg en dusj og få av meg resten av fjøslukta, og så skal jeg sette meg godt til rette i sofaen og spise boller, drikke te og se en film! Mannen er på bandøving, så jeg har hulderhulen helt for meg selv litt. Jeg har begynt å abonnere på Lovefilm-filmer (rett i postkassa-lånefilmer) og i dag fikk jeg Breaking dawn (Twilight) og Season of the witch. Har dere sett dem?

Lager dere noe av bær? Og liker dere å bake??

Superkjapp oppdatering!

Har beklageligvis ikke hatt ork eller tid til blogging i det siste, men jeg har mystifistiske planer om innlegg om både Oslo Middelalderfestival med påfølgende sprell, Borrekaupangen og noe annet mer eller mindre spennende...

*myser hemmelighetsfullt*

Men jeg tenkte å komme med en liten oppdatering uansett da - om hva som skjer i livet mitt akkurat nuhh!

*lager fanfarelyd*

Jeg har fått meg JOBB! :D

Altså; egentlig hadde jeg jo ikke tenkt til å begynne å jobbe før vi har barnehageplass til minsten, naturlig nok. Men det ser ut til at det kan ta sin tid, for det er 17 andre barn på venteliste på den barnehagen vi ønsker.

Også har jeg fundert masse på i det siste om hva jeg vil gjøre, for jeg er ikke typen til å trives med en kassajobb på Rema eller liknende. Så jeg kom frem til at drømmen min er jo være å ha egen gård, å være bonde på heltid, så en avløserjobb måtte være midt i blinken. Og dette er et mål vi har hatt lenge - vi må bare få kjøpt oss gård hehe. Og da må jeg jo jobbe litt først.

Så, her om dagen kom huseier forbi - han eier denne gården og nabogården (som er familiegården deres) - og slo av en prat med Martin. Og de kom inn på at han trengte avløser i kufjøset sitt og at jeg ønsket meg avløserjobb! ^^

Så noen få dager etterpå sitter jeg da her med jobb som avløser! Ca 20 % stilling, for jeg kan jo kun jobbe noen ettermiddager og helger foreløpig, men det er uansett helt topp! Jeg har bodd på gård med melkekyr før, så jeg har jo litt erfaring - der fikk jeg også lønn gjennom avløserlag slik som nå. Så et par timer på ettermiddagen blir jeg stående å måke møkk, vaske jur og melke kuer! Å, jeg elsker kuer...

Det er så flott at man innimellom bare kan sette seg et mål, ønske seg det litt hardt en liten stund, og så ramler bare puslespillbrikkene (tilfeldighetene) sammen for å imøtekomme ønskene man har. *smiler*

Random tidsklemme-sommerinnlegg!

*gurgler* Jeg har så mye å henge fingra mine i om dagen, så det er vanskelig å få ut fingern (av hva?) til å blogge om det. Ikke er jeg blitt noe særlig flinkere til å bildedokumentere ting jeg gjør heller. Jeg prøver å skjerpe meg... Menneh. Jeg får nesten ramse opp noe av det jeg har gjort i det siste!

Jeg har sådd en hel del - selv om kjøkkenhagen fremdeles gjenstår. Jeg har ventet på tiltak til å røske opp resten av brenneslen og alt det andre som skal vekk. Pluss at jeg må hente hestemøkk og ....sånn. Men nå er det varmt i jorda, så jeg MÅ få gjort det nå. Hvertfall i løpet av helga. Men jeg har hvertfall fått tak i vindu til drivbenk, og sådd masse tomatplanter. Jeg oppdaget rett før jeg skulle så at det var cocktail-tomater da, men pyttsann. Gresskar har jeg sådd og. Og mer blomkarse og erteblomster. Planta ut lupiner og (som jeg har hørt er svartelista? Så jeg plantet dem på et spre-"sikkert" sted....). Enkelte ting har begynt å spire også :D Som dill, valmuer og én liten vanlig tomatplante som har brukt veeeeldig lang tid. Spennende! Skal få tatt noen bilder av alt sammen i morgen tenkte jeg. Lover nesten.

I dag har jeg satt opp gjerde til hestene i hagen (og litt rundt på eiendommen), sånn at de får spist ned gresset her. For siden han ene er hingst, finnes det ingen sommerbeiter som vil/kan ta ham imot, så da må han bli hjemme. Også har gressklippern røket snora si, så vi er litt between klippere for tida. Jeg ønsker meg forøvrig en sånn håndklipper. Sånn med kniver som går rundt (som man går med..), som lager sånn koselig lyd. Hvis du skjønner?

Ooooogså har jeg.....hengt opp 3 hengekøyer i hagen, spilt endel Wow - for nå har jeg endelig oppgradert slik at jeg kan spille mer enn til level 20 ^^ Noe som tydeligvis er litt ....viktig.

JO! Også har vi laget fórkasse til hestene. En sånn boks som man har plass til 2 høyballer i, med nett på, slik at de kan spise nærmest hele dagen - men sakte. Og den har fórbøtter på siden slik at de får kraftfór der også. Flinke Martin som laget - igjen av materialer vi tidligere har funnet eller fått.

Jeg har dessuten to ting jeg skal framover, som jeg ikke skal røpe før jeg skal blogge om det. Med bilder selvsagt ;)

Her kommer de få bildene jeg har tatt i det siste. Jeg har altså så mye jeg må og vil gjøre, så blogging og fotografering er ikke akkurat førstepri, selv om jeg gjerne skulle ploppet ut et daglig innlegg. Meeeen, jeg gidder ikke å spy ut masse svada heller. Sånn som jeg gjør akkurat nå. Ehrm......bildene!

 Episk male-stirr.Klissebebis!Og ja, den ble RØD. Ingen hester skal glemme igjen intelligensen sin og løpe ned denne her og skade seg forderva... o_O

Ååå, så fin jeg syns jeg er på dette bildet! Nææt.Fórbøttene skal altså (og gjør det nå) henge på kortsidene.

Idyll!

Hihi...

 

 

Også et par bilder som jeg tok for noen dager siden, av noe jeg har sådd + paprikaplanta som gir meg frukter! (eller....paprika da)

 

Det ER noe grønt der! De er mye større nå da - disse ble tatt på 17. mai tror jeg.Og denne er endel større. Spennende!

 

Har dere gjort noe spennende i det siste?? Og har dere det bra i sommervarmen? :D

Bloggtreff på The Dubliner!

Det er en liten gjeng med likesinnede bloggere her på blogg.no - mange av dem kjenner hverandre og er blitt gode venninner, og nå skulle det være bloggsamling på The Dubliner i Oslo. Og jeg ble invitert! *smiiiiiiler* Det var endel som ikke kunne da, noe som var litt synd, men det er jo også veldig forståelig siden mange bor i helt andre deler av landet. ^^ Men det blir flere anledninger, heldigvis, og da gleder jeg meg til å treffe enda flere fantastiske skapninger! :D

For dere som ikke har vært på Dubliner før - det er altså en veldig koselig irsk pub (/restaurant/utested). Akkurat sånn som koselige puber bør være :D De har live musikk i helgene og masse irsk, skotsk og engelsk klientell, noe som virkelig gjør noe med stemninga :) Også har de veeeeldig gode spareribs og veeeeeeeldig god irish coffee... *himler med øya*

Kvelden ble tilbrakt med vakre Frøydis og nydelige Renate, de to andre som kunne komme, og det er virkelig to kjempekoselige jenter! Det gjorde jo virkelig ikke noe at det ikke kom flere heller, for det var så fint (og morsomt!) å sitte og skravle hele kvelden. Kjekt for min del også, for man blir jo utvilsomt lettere kjent om det ikke er så kjempemange :) For jeg er liksom ousideren (forhåpentligvis bare foreløpig hih..) - den nye jenta lism. Men det gjorde ingenting, for jeg følte fort at jeg kom inn i varmen :)

Jeg glemte jo selvfølgelig kameraet mitt da......jeg er SÅ elendig på både å huske kamera og å faktisk ta bilder når jeg har det. Teit. Men det ble tatt endel bilder likevel, og her er noen av dem! Ikke tatt av meg altså, men av Renate eller Frøydis.

Epic stare....kind of.*ler*

Øhm...... Nei, jeg var ikke full, jeg sverger. Good first impression, huh???!Stikkord for kvelden : Koselig og gøy :D

Åh herreguuuud... Kjedelige blogger!

Ikke for å være kjip altså. For det er ikke meningen. Grunnen til at jeg sier dette "høyt" er at jeg håper på bedring.

Det er . så . mye . kjedeliiiiiiige . blogger der ute!!

Og da tenker jeg på blogger som ligger på topplistene og som er "populære". For de som jeg liker, ligger ikke på noen lister (som jeg vet) og de bloggene jeg stadig vekk er på leting etter, finnes sikkert heller ikke på noen lister. Ahg, jeg tror jeg må begynne å lese utenlandske blogger...

Det jeg mener med kjedelig er at enten så handler de utelukkende om overfladiske ting som mote, sminke, hår og denslags. Joda, det kan være interessant til en viss grad, men ikke 3 innlegg daglig om det. Nr 1: 'Dagens antrekk', Nr. 2: 'Jeg tester selvbruningsklin' og Nr. 3: 'Se hva jeg shoppet på Aker Brygge for pappa sine penger i dag'. *yaaaaawns* Altså; det er helt greit, men det er så innihampen mange av dem! Fjortissjenter med kun utseende og shopping i huet. Boooooring. Interesserer meg midt bak.

Også har du interiørbloggene. Gurihimalaya. "Alle" har samme stil - litt sånn fransk landstil'ish med masse hvitt og litt rustikke detaljer. Sier ikke at stilen er dårlig - den er sikkert grei den. Men bloggene om interiør er så forferdelig kjedelig! Hvis jeg trenger interiørtips, så googler jeg.

Siste kjedelige er mammabloggene. Først og fremst syns jeg ikke man skal utlevere barna sine på blogger - hverken informasjon eller bilder. De har faktisk personvern de også, og det er søren meg mye syke folk i verden - som leser blogger. Nei, takke meg til. Jeg vil ikke at fremmede folk har tilgang på bilder av mine barn. Og det er så mye om mine barn som er kjempeinteressant for meg, som er mora deres, men som ikke bryr fremmede folk et døyt - fordi de er fremmede! *gjesper litt til*

Jada, jeg sier ikke at min er superspennende. Men jeg blir litt skuffa når jeg kikker gjennom disse såkalte 'topplistene' og det kun er et par stk av mangemange som jeg kunne tenkt meg å være på i mer enn 7 sekunder.

Håper virkelig jeg finner noen flere spennende blogger etterhvert :)

 Et gammelt bilde for bilde-i-bloggens-skyld... For hvem liker vel blogger uten noen bilder?? ;)

Pinger innlegg til Blogglisten...

Blogglisten

 

Ja.....jeg vil jo ha flere lesere, vil jeg ikke?? :P

Film jeg gleder meg til!

Wohooooo, norsk vikingstorfilm :D

 

 

"Arkeologen Sigurd Svendsen oppdager at Osebergskipet skjuler en hemmelighet fra Vikingtiden. Sammen med sine to barn legger Sigurd ut på et eventyr for å finne sannheten. Mysteriet leder de inn i "Ingenmannsland" mellom Norge og Russland hvor intet menneske har ferdes i moderne tid. Gamle runer får ny mening når hemmeligheten de avdekker er mer skremmende enn noen kunne drømt om."

Omtale fra filmweb.no

*gleder seg!!!*

Hva skal til for å elske en blogg?

Prata litt med venner om blogging her om dagen, noe som fikk meg til å tenke grundig gjennom hva som gjør at jeg liker en blogg. Noen liker en enkel blogg med lite bilder og mye tekst - de skriver blogg kun for innholdet i tekstens skyld. Også har man noen som har masse bilder, men mest ting de har funnet på nettet. Det er ofte fint på en Tumblr-blogg, men... Også har man dem som nesten aldri skriver noe selv - som kun kopierer bilder, videoer (gjerne maaaange) og masse tekst.

Det jeg liker (og det er som dere kanskje skjønner ikke det over..) og får meg til å ønske meg daglige innlegg, store som høyblokker .. , er mye egne bilder, humor, god gramatikk og språk, fint og oversiktlig design, voksent og samtidig lekent innhold, litt musikk, gode overskrifter og interessante temaer. Det kan være om alt mulig, enten det er fra eget liv eller ikke, men det må være variert. Det blir ikke interessant om du skriver kun om hunden din i 3 av 4 innlegg... Jeg liker blogger som gir meg en fin og koselig stemning - da kan du garantere at jeg både følger ivrig og kommenterer så ofte jeg har tid. Og ikke minst (!) må det være litt særegne personer med interesser som er tiltalende for meg.

Slenger med noen bilder fra i går morges, fra hagen :)

Skipbrudden skute

Verdens vakreste! (med hvit mascara ^^)

Pynt fra hagen :)

Nursery'et mitt. Her havner planter jeg finner som jeg ikke vet helt hvor skal hen ennå. Gressløk og en kjempefin lije. + påskeliljer som sto der fra før.

Leirplassen vår! Med bålplass i midten. Like ved huset, men likevel så primitivt og herlig :D

Ene bedet mitt, her er det kun gamle stauder og litt gressløk og påskeliljer :) Staudene er bla høstflox og alle sammen blir godt over en meter høye på sensommern, og blomstrer i rosa og mørkelilla helt til frosten kommer. I like.

 

På tampen lurer jeg selvfølgelig på hva som gjør en blogg supermegamaks for dere! Og hva jeg kan gjøre for å gjøre bloggen min bedre? Ris og ros tas imot med masse takk!

Dagdrømmer om kose-seg-max-følelse

Jeg har som sagt hatt noen sånne følelses-blaff av sånn inne-i-regnet-med pledd og kakao-sinnsstemning. Jeg har googlet litt for å finne "noe" om den koselige følelsen jeg mener, eller bilder som kan beskrive den, men jeg finner det ikke helt. Jeg skal derfor forsøke å forklare den for dere, i et slags dagdrømmende innlegg! For da kan jeg gå og kikke på den selv også, når jeg trenger å roe hvilepulsen. Jeg har to scenarioer i hodet mitt ^^ Og ja, jeg skulle tatt noen egne bilder av ....noe sånt.

 

Altså...

Tenk deg at det sludder ute og det er ganske sent på kvelden. Det er mørkt ute og det blåser såpass at det innimellom uler litt rundt husveggene. Du er hjemme eller på hytta (det koseligste stedet du vet om å være), enten helt alene hvis du liker det best, eller sammen med den viktigste personen i livet ditt. Du har ingen planer for kvelden, og livet ditt er ganske bekymringsløs for tiden, slik at du har mulighet til å være fullstendig avslappet. Du har laget noe godt å spise og tidligere på dagen har du bakt eplekake. Det lukter mat, kanel og litt svak røkelse. Du har også fyrt i peisen med bjørkeved, noe som også lukter fantastisk. Du har fine, men komfortable klær på, og gode ullsokker. Du hører kun lyden av vinden, og sluddet som treffer vinduene, det spraker godt i peisen som varmer godt og du har rolig og beroligende musikk på - litt lavt. Du/dere sitter godt nedi sofaen med masse pledd og puter og du lar deg selv glemme resten av verden. Du har pyntet med masse stearinlys slik at lyset er varmt og dunkelt. Du spiser god mat, kanskje du leser litt eller driver med noe hyggelig (strikker, tegner, eller bare er), du drikker kako med marshmellows og kanel sammen med eplekaka. Hm...mja.

Ja... DEN stemningen liker vi!

 
Også har vi en annen variant: at du allerede har vært ute i øsende, pøsende regnvær - sånn utpå ettermiddagen. Jeg ser for meg at jeg har vært ute og fóret hestene og blitt skikkelig våt og gjørmete. Så kommer du inn i varmen, kanskje tar en lang dusj eller et godt bad. Og så ....alt det som står over :D

Øh, kanskje jeg har behov for litt stearinlys og sånt i kveld... :) Har en mann som er glad i å kose seg også. Også kom jeg på nå at vi har bringebær-/bjørnebærpai i fryseren! Og akkurat nå har jeg faktisk satt brøddeig ^^

Noe annet jeg skal gjøre en kveld det er fint vær, og det er helg, er å tenne bål på leirplassen vi har utenfor huset vårt. Litt opp mot skogholtet er det bålplass med stokker som sitteplasser - i en ring rundt bålet. Er jo bålforbud nå, men det er et veldig trygt sted og jeg har alltid vann i nærheten (og går ikke fra det før det er helt slukket, med vann). Ja, det skal jeg gjøre. Lage noe godt å spise og finne fram alle teppene vi har. Ah, det finnes vel ikke noe bedre! DER skal jeg feire Beltane :D

Bloggurat!

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Jeg har plassert min blogg i Skinorske bloggkart!

Glimt av følelse jeg ikke klarer å gripe fatt i...

De siste 3-4 dagene har jeg flere ganger om dagen fått korte glimt av en utrolig koselig følelse, eller kanskje mer en stemning eller sinnstilstand. Det varer bare et sekund eller to og så er det borte igjen. Og det er så koselig og irriterende på samme tid! For det er en sånn 'regnværskveld med peiskos, pledd og kakao, og litt røkelse og magi'-type koselig stemning, men jeg klarer likevel ikke å sette fingeren på den, før den er over igjen. Jeg klarer ikke å se hva som trigger det, annet en at det har regnet litt i det siste...

Jeg vil ha den igjen, og klare å holde på den! Rare greier altså...det føles så uvant. Ikke at det er uvanlig for meg å kose meg og ha gode følelser - jeg er flink til å kose meg, og jeg har det veldig bra. Men likevel... Kanskje det bare er fordi jeg har det veldig fint om dagen og er uten for store bekymringer?... Hmh.

 

Har dere noengang hatt det sånn??

 Åh, jeg savner å ha peis... Har 4 vedovner i huset, men ingen peis.

Sorry all "spam'en"

Er ikke meninga å spy ut så mye egotripp-møl, men jeg driver å lager dropdown-meny med linker under, så da måtte jeg lage dem som innlegg. Hvis noen lurte... Eheh.

Om Skade Vikinghulder

 

Hei, kjære leser!

 

 

Jeg er jente på snart 30 som er gift med verdens beste mann. Vi har to fantastiske sønner, eldstetrollet er bare min og minstetrollet har vi sammen. Og i mai får vi enda et lite troll - denne gangen en bitteliten vikinghulder!

Jeg og familien min bor på en gård på østlandet, som ligger langt inni skogen og så langt unna kjas og mas (les: biltrafikk og masse folk...) som mulig, og vi har én hund og to hester.

 

 

Jeg elsker vikingtid, middelalder, kostymer og stiler, hobbyer og håndarbeid, dyr og natur, historie, drømmer, bøker, spill, musikk, data, dans....akk, you name it. Har litt for mange interesser og hobbyer. Også er jeg hva man kan kalle en moderne viking, moderne heks eller paganist...seidkone kanskje?? Vetke. Men no sånt. Er jo samme hva man kaller seg. Men jeg er opptatt av årstider, vekster, tradisjoner og gode tanker. Naturen er mitt alter og så videre.

 Ellers da? Hm...*tenker hardt* Stikkord er bra! =
Positive sider: snill og omsorgsfull, bestemt, fornuftig, rettferdig, klok, litt beskjeden og iblant sjenert, har sterke meninger, litt morsom, forståelsesfull, reflektert, uredd, nysgjerrig.
Negative sider: streng, følsom, sta, litt hissig, pirkete, iblant stille og kan virke sur eller fjern, innimellom litt engstelig uten grunn, noe stressa.

Heh.

 

Utdanning og sånn

Jeg har foreløpig ingen ferdig utdannelse *kremter*... Hvis jeg hadde hatt råd og tid og ork, hadde jeg vært evig student - jeg klarer aldri å finne helt ut av hva jeg skal bli når jeg blir stor (sa hun i en alder av 28). Og det resulterer i prøv og feil-metoden, noe som blir veldig dyrt og tidkrevende. Ikke minst psykisk stressende. Failure, here I come, liksom. Neida, ikke så ille, men man ber jo om å gå på endel smeller da.

Greia er at jeg VIL-VIL-VIL ha en utdannelse, nesten hva som helst, bare en utdannelse. Grunnen til det er at jeg tok alle 6 allmenne fag gjennom voksenopplæring for 3 år siden, for å få generell studiekompetanse, sånn at jeg KAN ta høyere utdannelse hvis jeg vil. Fikk bra karakterer også. Men jeg finner liksom ikke ut av det ^^

Før voksenopplæringa surra jeg værre. Det var altså 4. gang jeg begynte på videregående! Slå den... Jeg begynte først på Handel og kontor som 16-åring, bytta til allmenne fag på en annen skole etterhvert fordi jeg ikke trivdes. Droppa ut før jul. Failure. Prøvde igjen på Naturbruk etterhvert, slutta før jul. 2 ganger vgs. Det angrer jeg sånn på, for en super linje! Så gikk jeg noen mnd på folkehøyskole - slutta før jul. Det var hovedsaklig fordi hesten min døde, men jeg hadde antakelig slutta likevel. Etter en stund (20) begynte jeg på Mekaniske fag (som også var moro), slutta før jul. 3 ganger vgs og faaaaailure... Og innimellom her har jeg hatt noen småjobber som ikke er noe å skryte av.

Så fikk jeg barn i 2004 og ble alenemamma. Så da gikk det noen år, før jeg endelig ble ferdig med vgs og studiekompetansen i 2009. Hurra!..

Men så fortsetter jeg jo bare og it drives me maaaad... Jeg søkte meg inn på Universitet for miljø- og biovitenskap (UMB) med ambisjon om å studere noe rundt miljø og forurensing. Redde verden...^^ Jeg begynte på Fornybar energi og har vært registrert student der i to år, og hva har jeg? En E i Juridisk metode og norsk rettsystem elns. Hmrf. Egentlig ville jeg jo begynne på sivilingeniør'n (Miljøfysikk), men det er jeg litt glad jeg ikke gjorde... Enda mer matte og bare en fancy tittel. Akk og ve.

Så fant jeg jo ganske fort ut av Fornybar energi er en skikkelig fjollete linje med altfor lite av det som er interessant og altfor mye svada. Nye linjer er risikabelt... Så jeg hadde egentlig tenkt å få tatt matten ferdig (math100) for å få realfagskompetanse, og så bytte over til enten Hestefag eller Husdyrvitenskap, siden det er hest jeg kan mest om fra før og det jeg liker best å jobbe med. Men nå er jeg jaggu ikke sikker på det lenger heller. Og jeg har visst brukt opp sjansene mine for å ta math100- og exphileksamen på Umb (3 ganger...). Kan visst få en 4. gang, men fristen er gått ut og jeg vet ikke helt. Sliter med matten og med motivasjonen til hele universitetsutdanninga. Jeg egner meg egentlig godt til teoretiske og akademiske fag - når jeg har tid og ork! Men jeg har to barn, mann, hund og to hester. Og jeg får knapt nok tid til å ta klesvaska liksom.

Så det som er min siste idè, eller halvveis plan eller hva man skal kalle det - er å heller ta fagbrev eller svennebrev i et eller annet håndverksfag. Hva skal det bli da? Har lest om så mye moro... Og da ville jeg klart meg med først 4 programfageksamener og 1 tverrfaglig eller bli praksiskandidat, og så 2 år lærling. Altså 1 (eller kanskje bare et halvt) år med skole og så 2 år i bedrift... Høres litt mer motiverende ut, og litt enklere og billigere. Og siden det er hest og søm som frister mest, så tenker jeg salmaker.

En annen plan, som er enklere å gjennomføre og noe jeg kan gjøre enten før eller etter salmaker'n, er å ta fagbrev i hestefaget. Jeg har jobbet med hest i så mange år at jeg antakelig bare trenger et halvt år for å friske opp litt. Det hadde vært fint å ha papirer på de tingene jeg kan :)

Jeg må gruble litt mer på det. Men som foreldrene mine (som er verdens beste og mest støttende som finnes by the way), jeg må drite i hva andre forventer av meg, og gjøre det jeg vil, så finner jeg jo ut av det til slutt. Og jeg må si at det frister litt mer å jobbe med hendene, få drive med noe praktisk rundt hest, være kreativ osv enn å feks sitte på et landbrukskontor og sjonglere melkekvoter og aldri få se ei ku - hvis du skjønner. Og bare bruke hodet, data og sittemuskelen hele dagen. Hum...

Første bud er vel kanskje bare å få meg en helt vanlig deltidsjobb, for å tjene litt penger. For nå som minstetrollet er stor nok til barnehage (snart...), blir det for dumt at vi bare skal gå hjemme. Jeg begynner så smått å savne og ha noe å gå til - en annen oppgave enn å bare være mamma og husmor, selv om det er både en viktig og kjempekoselig "jobb". :)

 

Hobbyer

Hadde man kunne blitt rik på hobbyer, ja da hadde jeg ikke vært blakk i alle fall. For foruten hest og hund har jeg endel hobber - hvor noen får mer oppmerksomhet og tid enn andre.

Jeg driver med/liker:
viking-ting! (markeder, klær, smykker osv)
nålbinding
hekling
strikking
data/blogging
dataspill... WoW feks.
maling og tegning
søm (klær og kostymer)
lese bøker
danse salsa
lage mat
hagestell
kjøkkenhage
urter og litt naturmedisin (på heksevis)
oppussing og dekorering
miniatyrting til dokkehus
leiremodellering

Noe av det får jeg ikke gjort alltid, evt har tenkt å ta opp igjen eller begynne med, men dessverre har døgnet bare 24 timer og det er allerede altfor få timer til det som okkuperer MEG i mitt liv. Hehe...

Her er noen prosjekter jeg enten driver med eller snart skal starte på:
Lage dukkehus
Sy om en gammel juksepelskåpe jeg fant på loftet til farfar, som skal få noen skinnbiter på seg og noen andre detaljer så den blir litt vikingaktig.
Ta fra hverandre et par gamle skinnjakker og bruke noe til en topp jeg vil sy, og kanskje et skjørt hvis det blir nok.
Lage dokker og dokkemat av polyleire.
Nålbinde lue og votter eller flere pulsvarmere.
Hekle julepynt
Gjøre ferdig kranser
Strikke ullsokker

 

Hest

Jeg og mannen min er lykkelige eiere av to nydelige, fantastiske hester! Og begge er av norske, staute hesteraser og god stamme.

 

Jarl og Odin i Mai 2011, samt en nabokattODIN
En vakker dølahingst på 3 år, unghest altså, som vi kjøpte som åring. Han heter egentlig Kleppa Borren og er etter Jonsvarten (1. pr.) og Veslelill (2. pr.) og han er en svart og stilig fyr med mye hår :) Odin kan være en temperamentsfull og litt "ypp" og fyrrig type når det skjer noe spennende, men ellers er han rolig og avbalansert som en...eh...dølahest ^^. For tiden jobber vi med lydighet og kommandoer, som skjer ved mønstring på leietur, longering og tømmekjøring. Målet vårt er at han blir en kåret avlshingst, da dølaavl er noe vi vil drive med og Odin har bra stamme. Og derfor skal vi på utstilling i Dølahestens Mekka, Stav, når vi er klare for det (2012 eller 2013) for å se om han er noe tess og om han får beholde juvelene sine. Videre skal han (uansett bjeller eller ei) bli brukshest og ridehest, og kanskje det blir NM i dølahest på oss om noen år. Han er en av mine beste venner, er uvanlig lydhør og arbeidssom - vi er et supert team og jobber godt sammen.

 

Odin i Mai 2011, dagen vi tok han hjem til gården vi bor på. Her er han 2 år.

 

 

JARL
En søt nordlandsvallak på 7 år, som vi fikk gratis i fjor sommer siden vi trengte selskapshest til Odin. Han har fått være bortskjemt ponnis hele sitt liv, så han er litt stri, men likevel en veldig god liten kar. Han er altså ikke innridd, så dette har vi begynt så smått med. Har ridd noen korte turer på ham, og det går helt fint. Men har endel bakkearbeid igjen før han kan ries inn skikkelig. Han har litt vanskelige høver, noe som forhåpentligvis vil bedre seg med litt "herding" og moderat bruk, så det har ikke blitt så fryktelig mye action på ham i høst. Men jeg ser veldig fram til å fortsette å jobbe med ham, han kommer til å bli en super rideponni :D Han er, overraskende nok, født på en gård ved Sunnfjord som jeg har jobbet på for snart 10 år siden - jeg kjente mora hans :) Men har etter det havnet hos dyrevernet osv, og etterhvert blitt kastrert, noe som er synd siden han har bra stamme han også. Vel vel, det spiller jo ingen rolle. :)

Dagen søte Jarl kom til oss, i juni 2011.

 

Vårt hestehold

Vi liker egentlig best utegang, naturlig hestehold og barfothester. Så vi prøver så godt vi kan på det. Men vi mener også at hvis hesten trenger sko eller et dekken, så skal den få det, for hester er forskjellige. Flinke mannen min bygget et par stallbokser i låven rett før jul (2011), slik at de skal få stå inne om natta de kaldeste vintermånedene, ellers står de ute 24/7 og trives med det. Stallen er forøvrig helt TOPP! Og enda kulere: det eneste vi har kjøpt er hengsler og slåer til portene, og nye vannbøtter og fórkrybber. Alle materialer er fått eller funnet :)

 

Kontaktinformasjon

Legg gjerne igjen en kommentar eller en melding på bloggen, eller på noen av de andre sidene mine! *smiler*

Hvis du vil sende meg en e-post, kan du gjøre det på denne adressen : vikinghuldra@gmail.com

Bloglovin'!

Tilstandsrapport

Jeg er blitt syhyhyhyyyyyylte forkjøla. Har hangla siden før påske, og da jeg i går var ute og bisto hovtrimmeren vår - med for lite klær på meg og ble veldig kald nedi gummistøvlene mine, så slo det ut i full blomst. Snørrblomst. Altså; det er jo helt forjævlig når man er tett i huet og ræva og bare siiiiiger rundt som et spøkelse i morgenkåpe, ikke hører noenting, snufser og snørrer og hoster store snørrklyser fra laaaangt nede i bunnen av lungene. Overshaaaaaaring! Jaja, sorri. Men selv om det er no dritt og jeg har vondt i huet og helst vil bli lagt i koma noen dager, så er det på sett og vis pittelitt koselig også! *gliser som en torsk*

For jeg går liksom rundt i en slags akvariefisklignende tilstand som matcher de fiskete øynene mine som jeg ikke greier å få opp skikkelig. Jeg lever i en skikkelig snørrboble. Helt ok! Minner meg om barndom, brødskiver på senga, Wendy og Ifa. Fnisknis. *smiler falskt med halvåpen munn*

Menneh.

Heldigvis ga Martin hestene mat i morges, og skal gi de lunch når han kommer fra jobb. Jeg må hente eldstemann på skolebussen, men tør ikke å oppholde meg mer enn nødvendig i friluft. Nå skal jeg kvinne meg opp. Og tenke på hvor glad jeg er for å bli syk, så jeg slipper å gå og hangle hele våren og forsommeren.

Innlegg og bilder fra påsketuren kommer snart forresten!

Til Bloksberg med 'a!

www.facebook.com/vikinghuldra er forresten facebooksida mi!

Men nå har jeg egentlig ikke tid til å blogge, for jeg må pakke og henge opp klær og vaske håret og *hikker* sjekke huskelistene mine.  Drar på påsketur i morgen. Til setra vår i Valdres! Har en gammmmmmel, tømmerseter uten strøm eller innlagt vann, utedo og trangt og koselig.

Så... Skade vandrer altså luftig gjennom tåka - til fjellheimen og sin gamle seter. Der skal en bli enda mer folkesky, og enda mer i kontakt med nattur'n. I morgen altså. Til mandag. Det skal brygges og seides (?) til krampa kommer. Til bloksberg med 'a! *pfhoff* 

Leter etter magiske blogger!

Jeg har funnet flere som jeg liker kjempegodt, med magi og fantasy, natur og mystikk. Noen er vikinger, noen alver og andre bare rare skogstroll. Skikkelige fantasynerder hihi, som er utelukkende positivt altså.

Men jeg ønsker meg flere! Har du en mystisk og eventyrlig blogg?? Eller liker noe av det samme som meg? Skrik ut :D

Også er jeg ganske fornøyd med å ha klart å fikse kommentarboksproblemet mitt. Det tok en dag.

Neste gang blir det litt bilder, må lade kamera først :) Og litt mer gjennomførte innlegg med ordentlig tema :D Be warned...

Har du noen mystiske sider?


hits