"Vi rista rotta i en bøtte til den døde", sa Torkil Risan på P3 Miksteip.

Risan er programleder både i P3 Miksteip og i diverse barneprogrammer på NrkSuper. Jeg satt og hørte på Miksteip på vei til barnehagen i morges da de begynte å prate om mus og musefeller. Jeg hørte ikke egentlig så godt etter - til dette med rotta dukket opp. Det skal sies at jeg da hadde to barn i bilen, min jentebaby og sønn på 3 år. Risan forteller om at han hadde jobbet i matbutikk (el.l.) hvor de hadde sett en rotte ved frukten. De hadde så fanget denne rotta i ei bøtte, funnet noe papp som de hadde brukt som lokk og så hadde de RISTET så kraftig på denne bøtta at rotta døde. Dette fortalte han som om det var en helt grei ting å gjøre, mens han flira.

HALLOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!????

 

For det første: sånt gjør man faen ikke!!! Èn ting er å ta kjapt livet av "skadedyr", det får være greit, men å RISTE IHJEL DYR er på INGEN måte okei!!!

For det andre: hvis man har gjort en sånn jævli STYGG handling som dette, som er dyremishandling på høyt plan, så bør man skamme seg såpass at man ikke sier det til noen!!!

For det tredje: man sier det HVERTFALL ikke på RADIO!!! Det er slik man skaper dårlige holdninger og bagatelliserer vold mot dyr (og folk). Ungdommer hører på radio, tror dette er helt normalt og så går de ut og skyter spurv med luftgevær eller knuser padder med stein. Og så gjør de noe værre når de blir eldre. Kanskje de etterhvert gjør stygge ting mot dama si.

Risan er altså mann som jobber i barne-tv. Forbilde? Nei takk.

Ken Wasenius-Nilsen, som er den andre programlederen i Miksteip, flira med når han pratet om dette. Jeg skjønner faen ikke hva som går av folk. Er dere FULLSTENDIG NEDSNØDD???

  

Jeg skrudde av radioen. Jeg har forøvrig aldri likt Miksteip så veldig. Men dette gjorde at jeg ikke har lyst til å høre på det igjen. Jævla slagg.

Signatur

16 verdsatte kommentarer!

~Gaiadóttir~

10.12.2013 kl.12:11

Fy faen! Har du sendt inn klage? Det der er drøyt.

En gang jeg hørte på "Norges rikeste land" på p3, i tiden før fakkeltog mot pels, tok de opp en sak som hadde vært i media. En eller annen skøyteløper hadde fått kritikk av designer og pelsmotstander Fam Irvoll, og så hadde han kalt henne feitedorris og andres stygge ting. Dette satt også programlederne og lo og godtet seg over og hyllet det! Det er jo ren mobbing og oppfordring til mobbing basert på utseende! Det er helt smakløst. Jeg slo av og fikk lyst til å sende en klage - for det er den eneste måten de kan gjøre noe med det og be om unnskyldning, men jeg gjorde det aldri. Fy faen, til folk.

Branna Laurelin

10.12.2013 kl.14:44

Er det mulig?? Hadde jeg vært deg ville jeg ha skrevet inn til NRK og sagt hva jeg synes om det. Jeg er helt enig med deg i at dette ikke er ting barn burde høre og tro er normal oppførsel. Stakkars rotte... tenk så forferdelig å bli ristet ihjel! :(

Daniel Fløde

10.12.2013 kl.17:51

Eg har lyst å laga milkshake utav alle som lærer opp born til å verta dyremishandlarar. Æsj.

Per A

12.12.2013 kl.10:32

Nå måtte jeg lete frem programmet på nettradio, og hørte følgende:

"Det håper jeg aldri at jeg må gjøre igjen", "det var ikke en verdig måte å dø på". Ingen hånlatter og promotering av dyreplageri, slik som det blir fremstilt her.

Ja - mannen var en tosk som torturerte et dyr i hjel, og det er beint fram ufyselig. Men her fremstilles Risan som en mann som promoterer dyreplageri og konemishandling, og det stemmer ikke.

Valkyrja.com

13.12.2013 kl.01:07

Så ufattelig grusomt og smakløst. Jeg boikotter P3 inntil de evt. tar opp saken! Radioverter har mye påvirkning på lyttere i alle aldre når det gjelder hva som anses som morsomt, og jeg er overbevist om at de kan bidra til å forskyve grenser. Jeg får av og til hakeslepp av hva de klarer å lire av seg på direkten.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

13.12.2013 kl.21:32

Per A:
Hei Per. Dette er dessverre følgene av å si slikt på radio. For jeg hørte det jeg hørte og så skrudde jeg av radioen. Nei, kanskje ingen hånlatter, men de flirte mens han fortalte dette. Og jeg sa heller ikke noe om at de promoterer dyreplageri! Jeg bare mener at man skal være forsiktig med å fortelle slikt på radio som ungdom hører på, for de blir påvirket. Promoterer konemishandling? Nei, da misforsto du. Jeg mente at det ene kan lede til det andre - i barn og unges utvikling dersom de får feil innflytelse.

trudelutt

13.12.2013 kl.22:13

Jeg synes P3 ofte er ganske drøye når programlederne slår ihjel tid i mellom play-knappen. Det er tydeligvis ikke veldig strenge rammer på hva programlederne kan ry av seg i mellom latter og vitsing. Kanskje er det jeg som begynner å bli gammel, jeg vet ikke.. foretrekker andre radiokanaler fremfor p3 ihvertfall.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

13.12.2013 kl.22:16

trudelutt:
Jeg og. Egentlig en innmari teit kanal. Banning, sexprat, uthenging av folk og mye ....teit. Føler meg litt gammal sjæl, men men. Bedre det, enn å være teit :D

Eva a.k.a. Vikinghuldra

13.12.2013 kl.22:18

~Gaiadóttir~:
En gjeng med nedsnødde tølpere! Nei, jeg har ikke klaget, men jeg limte inn linken på siden til nrk. På facebook. Ingen ringere enn Niclas Baarli svarte: "Er vi i gang igjen da, Huldra?". Nek.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

13.12.2013 kl.22:20

Branna Laurelin:
Grusomt! Jeg har ikke klaget, men limte inn linken til fb-siden til nrk. Men det fikk ikke helt de reaksjonene jeg håpet på... Kommentar fra Niclas Baarli liksom. Stuten.

hans hugo

14.12.2013 kl.11:27

Haha baarli er awesome. Og du har forlite å finne på hvist du skal bruke så mye energi på en jævla rotte. Og du reagerer ikke i det heletatt på at en annen person i kommentarfeltet vil lage milkshake ut av et meneske det er faktisk mord. Han kisen kan komme i fensel etter slike draps trusler.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

16.12.2013 kl.17:31

hans hugo:
Omg, you just proved my point. Takk for dèt. :(

Vero

26.12.2013 kl.13:57

Synes det er grusomt at folk kan finne på noe slikt med et uskyldig dyr. Trist å lese enkelte kommentarer her og dumt du ikke fikk et ordentlig svar av Baarli. Tåpelige mennesker som tror de er for kule til å bry seg om dyreplageri. Enkelte mennesker vil dessverre aldri unne empati mot andre dyr. Eller andre mennesker for den saks skyld og har fått for seg å se på andre dyr eller mennesker som en plage. Ofte fordi dem ikke vil innse at dem er en plage selv og ikke vil endre holdninger for noe eller noen.

Håper virkelig det var siste gang han nevner hva han gjorde med den stakkars rotta.

Even

16.01.2014 kl.22:44

Du får vel sette på P4 da, det virker jo som om alt med P3 provoserer deg.

En person

12.02.2014 kl.03:44

Hans Hugo: Det var ikke bare det med at Torkil torturerte en rotte, men at han fortalte det på radio, mens de andre var useriøse og forsto ikke alvoret. Dessuten kan det ikke akkurat være så deilig å bli ristet rundt i en bøtte så man brekker masse knokler før man til slutt dør. Tenk hvis det skjedde med deg. Og det med at en person i kommentarfeltet ville lage milkshake av Torkil er ikke en drapstrussel. Tenk om alle bestemødre og gamle tanter blir arristert når de sier til barna sine: "Åh, jeg kunne spist opp fjeset ditt med tesje!"

Eva a.k.a. Vikinghuldra

13.02.2014 kl.14:37

En person: Gode poeng!

Skriv en ny skademelding!

hits