Vikingfestival 2013 - Slaget på Borre

Jeg, mannen min og våre tre barn var på Borre i Horten i starten av juli. Dette var ikke det vanlige vikingmarkedet ved Borrehaugene som vi var på i fjor, for etter hva jeg har skjønt har Borre og Borg (Sarpsborg) marked annethvert år. Men dette var altså Midgard Historisk Senter sin første vikingfestival i forbindelse med nyåpningen av den fantastisk flotte gildehallen deres. Se mer info og bilder HER.

Jeg gledet meg SKIKKELIG, for det var så utrolig koselig å være der i fjor. Jeg elsket atmosfæren nede ved gravhaugene og det flotte, innholdsrike markedet. Så derfor var forventningene rimelig skyhøye. Jeg hadde også sett for meg dette slaget som noe....storslagent. *høhø*...

Gildehallen var fantastisk, både utenpå og inni. Virkelig imponerende var den! Men resten skuffet langt inni margen. Beklageligvis! Slaget var festlig å se på, men det blir litt for "slapt" for meg når krigerne bare legger seg ned og spiller død uten at de har verken deltatt eller blitt rørt av noe våpen. Jeg forstår at det er mye arbeid og trening rundt hærkamp, og jeg vet at det er dritvanskelig å få det til å se ekte ut uten at man faktisk skader hverandre. Men man kan ikke være redd for å få et blåmerke eller tre....hvert fall ikke vise det! Og jeg blir litt flau når jeg ser store, barske vikinger som gjemmer seg og ser ut som pysete jentunger. Jentene som var med på slaget var faktisk mye tøffere!! :)

Også var det stedet... Gildehallen var som sagt nydelig, men det var lite sjarmerende at den lå klint opp til bilveien og området rundt var som en støvete byggeplass med masse grov grus. Urk! Nede ved Borrehaugene er det gode, myke stier på fuktig skogsbunn og gress og mmmmm.... Så neh.

I tillegg var det få boder og ingen kjentfolk.

Anywho - her er det noen få bilder!

 

Vi måtte stoppe og redde en flue som hang fast i vindusvisker'n.Døde krigere.*popp* Levende krigere.

Mannen og mellomtrollet.Fiiiin!Se så fint lyset stråler ned fra taket !Mmm, jeg vil ha.

Munin.Mej.

 

Jeppsipeppsi.

Signatur

6 verdsatte kommentarer!

Vero

28.07.2013 kl.09:03

Gildehallen ser imponerende ut og koselig hall å besøke ^_^ Trist at oppvisningen var så skuffende på resten av festivalen..

Eva a.k.a. Vikinghuldra

28.07.2013 kl.13:43

Vero:
Den var helt utrolig!
Ja, var litt leit at det andre ikke rakk helt opp til forventningene. Men det skal sies at krigerne var flinke også, og de hadde veldig liten plass! (Så at jeg hadde vært litt vel kritisk til hærkampen...det var jo kult også!) :D

Heresetai

29.07.2013 kl.14:51

Jeg var der jeg også, og ble som deg veldig skuffet over selve slaget. Måten de hadde frontet det på, fikk det til å virke som det skulle være noe virkelig storslagent. Men det var bare meh... Veldig synd! Men gildehallen var helt magisk! Når de får ordnet opp mer der og det ikke er bare grus og skrap som ligger rundt, tror jeg det kommer til å bli kjempefint :)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

29.07.2013 kl.22:43

Heresetai:
Ja, det var litt synd. MEN de som gjorde en god jobb var flinke, og det skal tas i betraktning at de hadde ekstremt liten plass. Men men. Ja, jeg har også tro på at det blir fint der når det får grodd litt og sånn :) Var du der lørdag?

Heresetai

30.07.2013 kl.13:10

Det var rart at de slåss i den lille innhegningen. Jeg trodde det var en dyreinnhegning da jeg først så den. Jeg tror også det hadde vært bedre om de hadde hatt større plass å boltre seg på. Jepp, jeg var der på lørdag. Kan ikke huske at jeg så deg, så vi lusket nok forbi hverandre :)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

30.07.2013 kl.22:14

Heresetai:
Jeg var der på søndag, så det var ikke så rart du ikke så meg da :D
Jeg skrev med ei som er med i Vikverir (Kristin/Heimfard) og de hadde hatt problemer med plassen. Bla at de som "døde" måtte flytte seg og sette seg på sidelinjen så de ikke skulle bli skadet. Det ble litt rart..... Så de er litt unnskyldt pga det, gitt.
Var du på Borg vikingmarked i Sarpsborg da? Hærkampen til de gærne polakkene der, Jomsvikinger og annet, var litt andre boller - kjempetøft! :D

Skriv en ny skademelding!

hits