Oslo Middelalderfestival 2013

...som var i JUNI. Jeg er så flink til å blogge atte - riktig så oppdatert! Næt.

 

 Flinke Patrask :) (Ikke min video!) Virkelig stemningsskapende <3

 

Det var deilig å sette igang årets festival-/markedssommer, for middelalderfestivalen er den første for vår del. MEN! Jeg må jo si at selv om middelalderfestivalen er både koselig og innholdsrik med massevis av spennende boder, herlig musikk og diverse underholdning, så syns jeg den har blitt litt vel kommers. Det blir for mange "turister" og østeuropa-boder for min del. Ikke noe galt i det i og for seg, men det blir en eneste stor kjøpefest og det liker jeg ikke helt.

Dessuten ligger middelalderparken i Oslo midt i ... Oslo. Og den er omringet av masse (og jeg sa MASSE!) byggeplasser og heisekraner og biler og bråk og alt sånt som ikke passer inn i middelalderen og det syns jeg forstyrrer en hel del. Sånn var det i fjor også. De blir liksom aldri ferdig å bygge!

Også blåste det veldig, noe som er uheldig med en pitteliten baby som ikke får puste når det kommer litt vind i fjeset <3 En skal tidlig krøkes og så videre! Og når både hun og mellomtroll på 2 1/2 var sutrete og håret mitt blåste til alle kanter, så tok det ikke så lang tid før vi satte oss fornøyde i bilen og putret hjem igjen.

Men! Jeg møtte endel kjente, flotte mennesker, så både hærkamp og ridderturnering, hørte/så Patrask og handlet spekepølser (åhhhhh, jeg elsker spekepølser....) og bue til mor! :) Så det var ikke bare negativt altså. *glise*

Fikk ikke tatt så fryktelig masse bilder at det gjør no, med unger og vognmas, men her er noen få jaffal!

 


Patrask!

Nydelige Renate / Branna Laurelin :)

 Dette er Jeanette sitt bilde! Håper det er greit at jeg låner det, Jeanette... ;)Jeanette og Marion :D

Dagens outfit. Horribelt stressbilde av en litt sliten mamma ;) Og min nye rytterbue! :D

Og det var det ! :)

Signatur

20 verdsatte kommentarer!

Den Grønnkledde

21.07.2013 kl.19:27

Fin du er! ^^ Folk er så flinke til å kle seg opp til disse festivalene altså, jeg må skjerpe meg litt, tror jeg. xD

Eva a.k.a. Vikinghuldra

21.07.2013 kl.20:00

Den Grønnkledde:
Tusen takk! :D Tjah, det viktigste er jo at man ER der, spørrumeg, men det er jo litt moro å stæsje seg opp og :)

°Vinterperle°

21.07.2013 kl.20:37

Du er så vakker :) Og enig i at lokaliseringen med mer er litt så som så. Skulle ønske de kunne hatt festivalen et annet sted, i litt skjønnere omgivelser :)

Heresetai

21.07.2013 kl.21:25

Så fin du var! :) Og så fin ny bue! Jeg har forresten likt smykke som deg (det i bronse). Det er så fint <3

Eva a.k.a. Vikinghuldra

21.07.2013 kl.21:57

°Vinterperle°:
Tusen takk, kjære! ^^
Ja...men de MÅ vel ha den i middelalderparken vel, siden de har en. o_O

Eva a.k.a. Vikinghuldra

21.07.2013 kl.21:58

Heresetai:
Takk for det!! :D Ja, jeg er glad i bua mi, den er ganske enkel, men fin :) Smykket er dritfint, jeg er så glad i det!

Ainjali

22.07.2013 kl.15:58

Fine bilder. Må bare si det: du har så vakkert ansikt! Virkelig. Vakkert.

Vero

22.07.2013 kl.22:35

Så fint du kledde deg! Selv om det ble litt kort, så er du heldig som fikk titte innom :) Jeg får aldri reist til vikingfestival, de siste årene har det alltid kræsjet med flytting eller reise eller andre planer for min del >.< Så misunner deg litt der, bra du fikk oppleve litt :)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

23.07.2013 kl.01:01

Ainjali:
Tusen, tusen takk!!! Det er godt å høre <3<3 (særlig siden jeg har følt meg litt gusten og rynkete i det siste haha) :)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

23.07.2013 kl.01:03

Vero:
Tusen takk! Ja, det er høyst nødvendig for meg å få med meg så mange markeder som mulig - få fylt opp kvota mi før høsten kommer :D Åh, men da håper jeg at du får kommet deg på marked snart, eller hvertfall neste sesong! Kanskje vi plutselig sees :)

Vero

23.07.2013 kl.03:31

Ja, satser på jeg får reist på et neste sesong ;) Hadde vært koselig å treffe på :)

Valkyrja.com

25.07.2013 kl.17:37

Fine bilder :) Jeg burde prøve å få med meg denne festivalen en gang, selv om jeg for det meste har hatt fokus på vikingtid. Men lurer på om dette er en festival i betydningen av at folk telter og har leir hvor de overnatter og har det sosialt på kveldstid, eller om det bare en en dag-greie hvor folk går hjem etterpå? For i så fall skjønner jeg godt at det blir en kommersiell kjøpe/selge-følelse. Er veldig enig med deg i at biler og betong og plastikk ødelegger for stemningen. Den ekte gode markedsstemningen pleier for min del først å komme skikkelig frem når turistene er ute, bilene er kjørt bort og bålpannene begynner å tennes rundtom i leiren :)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

28.07.2013 kl.01:19

Valkyrja:
Takk :) Ja, jeg er jo og mest opptatt av vikingtid, men liker middelalder også. Jeg vet ikke om folk telter, men jeg vet hvertfall at alle som har vært med å arrangere, frivillige osv, er med på å feste i det store matteltet etter stengetid. Jeg vil anta at en del sover der og. Jo, det gjør de garantert, når jeg tenker meg om. Det er jo masse telt der som ikke er salgsboder og liknende.
Jeg gleder meg VELDIG til neste år, hvor vi kan planlegge litt og få blitt med på overnatting og skikkelig leirliv. Det er jo egentlig det vi ønsker, men pga små barn osv, så har det vært vrient. Til neste år må de bare være med hehe. En ting er vikingkledde turister, men turister i knallfarger og flipflops blir nesten litt sjenerende hihi...... Jepp. Neste år.
Dessuten er det stor forskjell på markedene, når det kommer til stemning.

diane mills

06.08.2013 kl.21:15

really liked your festival - would love a link up with uk -

Eva a.k.a. Vikinghuldra

11.08.2013 kl.01:01

diane mills:
It's wonderful! ^^
Link to festival pages, you mean? :)

Lisa Cecilia

25.10.2013 kl.16:07

Digger Patrask! Pleier å se dem når jeg er på Middelalderfestivalen på Gotland :) Så utrolig fin du var i kostymet ditt! Ellers, veldig fin og grønn blogg :)

Henrik Høie

11.01.2014 kl.23:41

Hei og takk for at du blogger om oss!

Kan ikke være mer enig i det du sier om byggeplass rundt Middelalderparken.Det har ikke vært enkelt å forsøke å skape en illusjon av middelalder, med de omgivelsene vi har vært midt oppe i. Det er bare noe vi har måttet leve med rett og slett. Oslo kommune og stiftelsen vi jobber for har bestemt at vi hører hjemme i Middelalderparken, vi forholder oss til det, og slik har det vært - inntil nå!

Vi kan med glede melde at vi flytter festivalen til -Akershus festning! Siden parken er under ombygging kan vi ikke returnere dit før 2020, etter det vi har fått høre, så vi håper på noen gode år på festningen frem til den tid. (der er det heller ikke like mye vind)

Håper ellers at du har hatt det hyggelig på festivalen vår likevel - og at du kommer tilbake, gjerne med mange venner og kjente, for å se hvordan vi klarer oss på festningen! :-)

23.-25 mai.

Mvh oss i

Oslo Middelalderfestival

Eva a.k.a. Vikinghuldra

12.01.2014 kl.14:46

Henrik Høie:
Hei og hallo! :) Jeg fulgte nøye med middelalder-legomannens episke ferd rundt om Akershus Festning og jeg syns det er KONGE at det skal arrangeres festival der i år! Selvfølgelig har jeg hatt det hyggelig på festival, til tross for vind og utålmodige unger hehe, og jeg kommer selvsagt tilbake ;) Gleder meg veldig til årets middelalderbegivenhet. Og det skal det selvfølgelig blogges mer om :D
Vi sees!!!

Henrik Høie

25.01.2014 kl.22:44

Takk for det, det var hyggelig å høre! - Da er du en Vikinghulder å regne med, så ses vi sikkert der :-)

Mvh

H.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

29.01.2014 kl.10:39

Henrik Høie: Det gjør vi nok :D

Skriv en ny skademelding!

hits