Miljømessige forandringer og nye innkjøp

Jeg bruker lite penger på klær. Dvs, jeg skulle gjerne shoppet mer - miljøbevisst selvfølgelig, men jeg har verken tid, penger eller ork til å tråle butikker og bruke masse penger på ting jeg kanskje egentlig ikke trenger. Så klær handler jeg 2-3 ganger i året, og da kun gjenbruk eller salg og ting jeg faktisk TRENGER. Samme med sko og andre ting egentlig. Bortsett fra når jeg er på markeder da, for da hender det jo at jeg finner noen skatter med navnet mitt på. ;)

Såh! Jeg fant ut for noen uker siden at jeg mangler endel klær. Jeg har nemlig mye som er fryktelig slitt - som kan degraderes til bruk i stallen eller hjemmedaffeklær. Så jeg satte med ned med datan og bestilte litt klær på nett. Så behagelig shopping! Kjøpte endel gensere og topper fra Ellos og LaRedoute, for de hadde både mye på salg og endel klær i økologisk bomull. Tilogmed to par sko slang seg med. Og det ble ganske mange plagg for relativt lite penger :D Da blir Vikinghuldra fornøyd. Jeg bestilte dessuten et par bukser fra Etsy og en bluse fra Ebay... *stirre anklagende på*


Buksene er fra Luna Design og jeg elsker dem! <3

 

Også har jeg bestemt meg for å slutte å bruke shampoo. Både fordi jeg begynner å få ganske langt hår som jeg ikke ønsker å slite unødig på, og fordi jeg ikke vil utsette miljøet (eller lommeboka) for unødvendigheter. Og man trenger ikke vaske håret med såpe! Det tar visst noen uker før hodebunnen venner seg til å ikke bli uttørket til stadighet, så man må tåle en stund med fett hår. Det går fint. Jeg bruker balsam uten silikon og hårolje. Akkurat nå har jeg Maroccan Oil-produkter. Men kommer til å finne en enda mer miljøvennlig variant. Skal teste en balsam fra Green Spirit. Også kommer jeg til å bruke endel hårkurer, både kjøpekurer og kjøkkenkurer ;) Skal komme tilbake til dette senere.

Jeg har dessuten bestilt meg mensbeger :D Har ikke fått igjen mensen etter fødsel ennå siden jeg fullammer, men det kommer vel... *sukker* Og da håper jeg at jeg får til denne koppen og slipper å forbruke noe på det området. 3 gode grunner: dyrt, forsøpler voldsomt og bomullsplantasjer. Menskopp og naturlig smokk til lille nutte er bestilt fra Bleieboden.

Jeg har også byttet fra babyolje/mineralolje (som ikke egentlig bør brukes på hud siden den er full av parafin!) til naturlig planteolje uten parabener og annen dritt. Har byttet ut dusjsåpa også, til et naturlig/økologisk alternativ. Igjen fra Green Spirit. Det er ikke noe særlig dyrere enn i butikken heller, så hvorfor ikke prøve å være litt mer miljøbevisste OG gi kroppen bedre behandling?? :)

 

Har forresten vært på Oslo Middelalderfestival igjen, men det kommer i eget innlegg ;)

Signatur

7 verdsatte kommentarer!

°Vinterperle°

01.07.2013 kl.20:24

Ååå, fin bluse! Og de buksene har jeg i mine favoritter på etsy :D Har ekstremt mange favoritter på etsy, men jeg kjøper aldri noe, hvertfall ikke nå som jeg snart skal flytte hjemmefra snart :)

Så deilig lesning, masse gode innkjøp og utbyttinger! :D *inspirert* Velkommen til mensbegerklubben! :D

Eva a.k.a. Vikinghuldra

02.07.2013 kl.00:17

°Vinterperle°:
Åe, jeg blir så glad når jeg kan inspirere! Det gleder meg stort :D Jotakk, jeg bare håper jeg "får det til" :P
Klem på deg!

Ainjali

02.07.2013 kl.02:55

Så fine klær! Skjønner at jeg kanskje burde begynne å vurdere etsy som shoppingsted... Kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Jeg har ikke verken rpd eller tålmodighet til å traske rundt på kjøpesentre, og handler kun på salg. Og litt på nett (nordlys, etc).

Driver også og leker litt med tanken om å droppe shampoo, men er redd håret mitt blir værende fett alt for lenge...og liker det ikke. Men prøver til enhver tid å bruke en så miljøvennlig og parabenfri shampo som mulig. Det gjelder egentlig alle produkter.

Bestilte meg det jeg trodde var en mooncup for noen måneder tilbake, men det viste seg at den var laget av latex. Den funker jo fint i noen dager (før man blir sår), men vil ha meg den av silikon etterhvert.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

02.07.2013 kl.11:56

Ainjali:
Etsy er nesten litt skummelt hihi... Litt fett blir jo håret en liten stund, men det er ikke så ille. Hjelper jo litt med balsamen :)
Aha, ja de bør vel være av silikon ja. Den jeg bestilte var ikke mooncup'en da, men håper den fungerer likevel :)

Vero

12.07.2013 kl.21:00

Deilig besluttning da :) Går igjennom det samme, har kuttet ned til en miljøvennelig shampoo en gang i uka, men bruker balsam. Skal bytte dem ut også etterhvert når håret mitt er mer vant til det, forløpig går det helt fint, har ikke fett hår etter tre uker, men så har jeg prøvd det før å kutte ned på shampoo og failet pga fett hår når jeg begynte å trene x) Men er på sporet igjen nå, selv om jeg trener :D

Eva a.k.a. Vikinghuldra

12.07.2013 kl.23:15

Vero:
Jeg kjenner jeg må kapitulere en liten gang her, for jeg har hatt i litt mye kokosolje, og nå er håret så fett at jeg ikke greier å dra fingrene gjennom det. Så jeg tror jeg skal bruke Shampo i kveld + balsam. Så får jeg la være å putte noe mer i det på en stund. Har tro på å bare bruke naturlig balsam :) Syns det er litt godt at håret lukter deilig og.

Vero

16.07.2013 kl.06:26

Ja, jeg har også troen på det skal gå bare bruke naturlig balsam :)

Skriv en ny skademelding!

hits