Dagens ventilering!

Kjenner at jeg begynner å få et ekstremt behov for rolig og vennlig hverdag, hvor barna gjør som de skal og holder fred, og andre eh...gjør det samme. Det er virkelig ingen andre enn andre mødre som kan forstå hvordan det er å nærme seg fødsel(!); både hvor tungt og fysisk krevende det er, og hvor mye psykisk press det er. Da snakker jeg ikke om å grue seg til fødsel osv (for det gjør hvertfall ikke jeg), men det faktum at man har en hørende og følende person i magen. En høygravid mor føler et sterkt ansvar for at hun skal skape en trygg, rolig atmosfære for at babyen i magen skal føle seg trygg og elsket. Det blir da et ekstra stort stress dersom det blir mye ståk, krangling eller andre negative impulser - både ting babyen kan høre og føle. Babyen i magen kjenner faktisk når mor er stresset eller urolig. Og hvis mor ER det, så blir det ekstra ille - dobbelt opp. See??

Så, en liten oppfordring til dere rundt meg disse siste få ukene: vær så snill og gi meg den roen, tryggheten og positiviteten jeg trenger - og tenk litt over hvor fokuset ligger. Jeg har ikke tid eller energi til bagateller, konflikter og negative vibber.

Nemlig.
Signatur

17 verdsatte kommentarer!

Lugburz

07.04.2013 kl.22:22

Jeg hadde nok måtte ha en slik ventilering daglig xD. Jeg skal ikke si "jeg vet hvordan du har det", men jeg har prestert å jobbe 200 timer overtid på to måneder, sitter fast i skolefaget, komfyren gikk til helvete, så sluttet playstation å virke, så sluttet baderomsvifta å virke, og når jeg håpte ting kunne slutte å gå i stykker, så gikk kjøleskapet til helvete forrige uke og lagde i tillegg en minioversvømmelse på kjøkkenet. GI MEG STYRKE!

Så ja, jeg har vel egentlig nådd det punktet hvor jeg ikke vil se, eller prate med andre mennesker en dama, og bare teller timer til eksamen og skoleprosjekt er ferdig og jeg endelig kan vende tilbake til livet! :P.

Lol, nå var jeg ikke akkurat veldig positiv, men snart skal jeg ta meg et glass kakao, og spise makaroni med ost, og da kan det jo bli riktig så koselig her hjemme xP.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

07.04.2013 kl.22:28

Lugburz:
Haha, du har blitt utsatt for Murphy's lov, min venn. Da har man lov til å klage litt ;) Det som er positivt da er at nå er det sikkert ikke så mye mer som KAN bli ødelagt og etter en skikkelig herjing med Murphy selv, så er det kun oppover som gjelder. :D

Mat ja, der sa du no.

Lugburz

07.04.2013 kl.22:44

Nei må se positivt på det :). Bortsett fra tåa, og min fragile psyke, så er jeg jo hvertfall frisk ;). Også vil jo bare sommeren bli desto bedre :D.

ME

08.04.2013 kl.00:28

oy. Kan ikke forestille meg hvordan det er å ha et levende vesen i magen:P

Lykke til;)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

08.04.2013 kl.11:17

Meru:
Det er rart, men utrolig koselig :D Tusen takk! ^^

Ingridbeast

08.04.2013 kl.13:57

Jeg er riktignok ikke blant dem du omgås daglig, men masse positivitet sendes herved sporenstreks i din retning! ^_^

*klem* <3

Eva a.k.a. Vikinghuldra

08.04.2013 kl.16:42

River Witch:
Herlig, tuuuuusen takk :D:D
*tar varmt imot klemmen* ^^

°Vinterperle°

08.04.2013 kl.20:56

<3

Eva a.k.a. Vikinghuldra

08.04.2013 kl.20:59

°Vinterperle°:
<3 ^^

Cilith

09.04.2013 kl.20:06

Det er bra du sier fra! ;) Men nå regner jeg med at de aller fleste oppegående mennesker vet å ta hensyn til deg og lille mageboeren din da <3

Eva a.k.a. Vikinghuldra

09.04.2013 kl.21:05

Cilith:
<3 :)
Vel, det er jo en grunn til at jeg måtte ventilere litt da - kanskje noen som glemmer seg litt iblant, ikke vet jeg. Men jeg var litt irritert hehe. Og da er det godt å si ifra litt :)

Cilith

09.04.2013 kl.21:33

Huff, jeg synes det er vanskelig å si fra direkte til folk! Skjønner du var irritert ;) men folk burde ha vett å ta hensyn altså.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

09.04.2013 kl.22:50

Cilith:
Absolutt.

Vero

10.04.2013 kl.19:48

Usj, der lov å ventilere og si i fra når ting er for urolig! Det er ikke bare sunt og ansvarsfult å sette ned foten, det er din rett høygravid eller ikke, men trenger sikkert mye ekstra da;) uten å ha erfaring. Skal sende deg litt rolige avslapnings bølger over familien og dem rundt ^^

Eva a.k.a. Vikinghuldra

10.04.2013 kl.21:36

Vero:
Tusen takk både for ord og bølger! :D Tar imot med åpne armer ^^

Freyja Lunikoppf

10.05.2013 kl.09:08

Hi! I'm in English, sorry. Maybe you can translate? I am a mother, I read your blogs and other Norwegian viking blogs. You should be clear and say what you think to your husband or whoever is close to you - that you want silence, quietness, peace. When I was pregnant, my husband would stay up late with movies and TV, and loud music. I hated it. But eventually, after baby was born, he stopped. I had to keep telling him how important it was that we be quite for baby. That loud, angry noise might affect her development, and makes me very stressed out. I hope things get better for you. Also, if you are in a bad neighborhood, have bad neighbors - please think of any way to leave. Maybe you can go up north to the country with your baby for a while? Life is hard but you must keep working to make it better, for your child. Yay for being a mother!

Eva a.k.a. Vikinghuldra

11.05.2013 kl.15:15

Freyja Lunikoppf:
Hi! It's so nice to hear that you read my blog, even though it's in norwegian :D Yes, I agree with you... And I HAVE expressed my frustrations, my issues regarding my needs and my anger towards "some people" who clearly didn't quite understand them, hehe. And it got better. I got the understanding and the peace that I needed, thank the gods! I had my baby on tuesday, and now I'm so happy! Oh, the joy!! :D <3 Thank u for commenting and have wonderful weekend! :)

Skriv en ny skademelding!

hits