Offisielt høygravid og utålmodig.

I forrige uke nådde jeg milepælen: 40 dager igjen til termin og dermed høygravid!

Så da er det vel på tide med en aldri så liten svangerskapsoppdatering. Og jeg lovte bilder ;)

  

Uke: Eh, jeg er litt i surr. Tror jeg er 35+2. Er glad det er april, for jeg KAN føde alt i april - er innenfor termin fra 20. april (to uker før og to uker etter 6. mai...) :D

Aktivitet: Ja, heldigvis hehe. Men ikke like store og voldsomme bevegelser for tidligere. Nå er det mer "dytting" :) Også ligger hun med hodet ned og trykker nedover og skrur hodet ned i bekkenet. Dette er ikke videre godt, men jaja.

Kynnere: Jepp, ganske mye - særlig de dagene jeg har stresset mye eller har gått mye med syk hest. Iblant blir magen så hard at jeg kjenner det helt opp i halsen, blir tungt å puste og sånn. Herlig.

Ødem/vann i kroppen: Heldigvis ikke så veldig masse, men litt i føttene og litt mer i henda. Verst om kvelden og natta.

Vektøkning: Tror jeg har gått opp rundt 13 kg. Men jeg veier meg ikke, så det er bare gjetting hehe. Veier meg jo hos jordmor da.

Strekkmerker: Nei. Jeg trodde jeg hadde fått et bittelite et, men jeg finner det ikke igjen :P

 

Ikke trynepresentabel i dag.

 

Andre plager: Kriblete hender, halsbrann innimellom, masse raping, nattlige tisseturer og litt lite søvn generelt... Og bekkenvondt. Så....alt det typiske, vel?

Utålmodig: Nja, begynner å bli litt utålmodig. Eller, mer at jeg gleder meg til å hilse på lille Oda. Og gleder meg til fødselen. Og ikke minst til å få igjen kroppen min, ikke være så tung og upraktisk, kunne kle meg i normale klær og drive med hestene mine.

Humør: Litt påvirket fordi jeg blir fortere sliten, men ellers normalt.

Mat/sult: Fremdeles veldig sukkerfølsom - takler ikke for mye søtt. Behov for sunn mat. Men ikke kjempesulten eller no sånt. Spiser ganske normalt :) Også har jeg cravings for Gaviscon tyggetabletter mot halsbrann......uh...

Barnerom/utstyr: Det eneste vi mangler nå er utstyr til fødselen. Må på apoteket en tur. Også må jeg pakke sykehusbag i tilfelle vi ikke får føde hjemme som planlagt.

Fødsel: Hjemmefødsel altså. Det blir så digg! Gleder meg veldig. Deilig å slippe og dra på sykehus... Har skrevet et eget innlegg om dette: her.

 Rimelig stinn i påsan ;)

Og ikke vet jeg hvorfor nattbordlampa ligger nede for telling.

 

Signatur

6 verdsatte kommentarer!

hedda

01.04.2013 kl.19:02

jeg syntes det er kjempeflott at du ønsker hjemmefødsel! det er så utrooolig mange kvinner i dag som er "pissredde" og har angst for fødselen. Det er ikke akkurat bra...

Lykke til videre!

Cilith

01.04.2013 kl.19:32

Gratulerer med status som høygravid!!! Nyyydelige fine magen din <3 hahaha, jeg sliter så mye med raping! Samboer er helt sjokkert, lille ultrafeminine meg vagger plutselig rundt, sukker og stønner og raper uhemmet hele tiden :p

Eva a.k.a. Vikinghuldra

01.04.2013 kl.20:54

hedda:
Nei, er helt enig - det er egentlig litt skremmende at så mange kvinner er blitt sånn. Som om fødsel er noe fremmed, unaturlig, farlig, ekkelt osv osv. Det er jo desidert det mest naturlige vi gjør. Og vakreste! :)
Tusen takk :D

Eva a.k.a. Vikinghuldra

01.04.2013 kl.20:56

Cilith:
Takk! ^^
Mjihi, ja, mannen min har hvertfall tatt seg i å si "duuuuu!!" hver eneste gang, liksom blitt vant med det haha. Vi er ikke så feminine og delikate hele tiden lenger nei, men pøh, who cares. Godt å være litt løssluppen med god grunn hihi...

Vero

02.04.2013 kl.23:14

Så koselig å fin mage! Blir nesten babysjuk av å se på ;p høhø Må uasett være utrolig spennende og fin opplevelse! Masse lykke til deg og dine :)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

03.04.2013 kl.11:47

Vero:
Tusen masse takk :D Og ja, det er utrolig spennende <3

Skriv en ny skademelding!

hits