Og så kom det krøs.

Uflaks, sa Severin Suveren.

Ja, for i dag kom det nemlig krøs ut av kastrasjonssåret til Odin (hingsten min som ble kastrert på tirsdag). *panneklask*

Krøs er altså "fettholdige bukhinnefolder, som forbinder tarmen med bakre bukvegg", ifølge Wikipedia. Og er IKKE ting man vil skal renne ut av kroppen. Dette er en uvanlig komplikasjon, men det kan jo skje... Kjipe greier.

Veterinæren kom, dopet ham litt og klipte vekk slintrefaenskapen. Undersøkte såret og rektalt, men det var ikke noe mer å finne eller gjøre. Så nå skal han ha bokshvile i en uke - med to gåturer daglig. Så får vi bare krysse fingrene for at det ikke kommer ut noe mer, som tarmer osv, og at han er helt bra igjen om et par uker.

Ingen bilder i dag altså, bare en kort oppdatering.

Skulle liksom ta magebilder og lage et koselig innlegg i dag jeg, men det får bli i morgen... *sukk*

Signatur

6 verdsatte kommentarer!

Vero

29.03.2013 kl.12:58

Kjipt å høre :/ God bedring til Odin hvertfall!

Eva a.k.a. Vikinghuldra

29.03.2013 kl.13:23

Vero:
Tusen takk. Er litt nervevrak i dag - er så redd for at det skal komme noe mer :S Urk.

Vero

29.03.2013 kl.14:12

Det går nok veldig bra med han till slutt, hørt om liknende før, kan bare ta litt tid når først sånt skjer siden hester veier litt. Går bra til slutt^^

Eva a.k.a. Vikinghuldra

29.03.2013 kl.14:22

Vero:
Ja, det er visst en komplikasjon som kan oppstå ved stående kastrasjon pga vekt, som du sier, og at han er voksen - og derfor bredere sædstreng... Huff ja, håper det holder seg på plass nå og at han blir fort bra.

Monika

01.04.2014 kl.09:33

Hei :-)

Slettes ikke sikkert du leser dette, men jeg kom over den gamle bloggen din da jeg googlet ' stallplass nær Drøbak' , hvor du for flere år siden skulle leie ut stallplass... Driver du fortsatt med hest og utleie av stallplass? :-)

Mvh

Monika :-)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

03.04.2014 kl.12:34

Monika:
Hei! Nei, dessverre, jeg driver ikke utleie lenger. Dvs, jeg har igrunn plass til en hest til på utegangen min, men jeg leier av han som eier gården vi bor på og jeg tviler på at han ville godtatt at jeg leide ut videre. Men jeg vet om en koselig liten stall i Kroer hvis du er interessert? Tror hun som har stallen der gjerne skulle hatt inn flere.

Skriv en ny skademelding!

hits