Hvorfor har MaxFactor så dårlig rykte?

Bare lurer egentlig, for jeg syns MaxFactor er et veldig bra sminkemerke!

Har lest flere steder at det er den dårligste sminken osv, men jeg skjønner ikke helt hvorfor?

Jeg bruker ikke så mye derfra da, men foundationpudderet Infinity Compact Foundation, Masterpiece mascaraen og kajalen (Kohl pencil) til MaxFactor er helt uunnværlig for meg. Har testet et par produkter fra NYX og MAC, og oppnår ikke det samme resultatet. NYX dekkstiften dekker ikke godt, der er faktisk IsaDora sin veldig god, og billig. Og MAC-pudderet dekker heller ikke like godt som MaxFactor's. Hvorfor bruke 100 kroner mer på et produkt som er dårligere enn et annet...?

Jeg har forresten testet litt økologisk/biologisk sminke, som er laget av naturlige produkter og uten konserveringsmidler osv, men det skuffet veldig. Feks en mascara som klumpet og luktet vondt og gjorde egentlig ingenting bra for vippene

 

Disse er altså mine favoritter innen sminke:

Masterpiece mascaraen lager flotte laaaaaaange vipper som ser nesten kunstige ut, noe som er perfekt for oss som ikke gidder å 'bæle' med løsvipper ^^ Den skiller vippene godt og den er like god helt til den er tom, derfor er den ganske drøy - man kan liksom bruke den opp uten å få klumpete og stygt resultat. Det liker vi.
Infinity Compact Foundation dekker kjempegodt og får ikke huden til å se pudret og "støvete" ut. Den sitter hele dagen og er fin å påføre med svampen som følger med. Den er dessuten veldig drøy. Jeg bruker fargen 01 Porcelain, som passer perfekt til min hudtone.

 

 Denne kajalen er helt rå. Akkurat passe myk og den etterlater veldig mye farge! Lager ikke klumper og er super på våtkanten. Har prøvd endel andre kajaler, men ingen kan måle seg med denne.

 

 

 

Også liker jeg IsaDora Perfect Coverstick (i fargen 01 Light). Den dekker ganske godt. Men jeg driver å prøver meg litt frem pga denne forbaska blåveisen jeg har under øyet (har et permanent blåøye), og håper jeg klarer å finne en som dekker ENDA bedre og at jeg klarer å finne en farge som får den til å bli borteborte. Men denne her er veldiig god altså. Dekker uhumskheter fint uten at det blir dekkstift-klædd under pudderet.

 

 Her er forresten mitt siste sminkekjøp (fra Britique.com). Skuffet over pudderet og mascaraen. Dekkstiften var helt okei, men litt lys for meg. Øyeblyanten var helt gjennomsnittlig og ikke noe jeg vil kjøpe igjen. Men NYX blush'en var veldig god, tror det er fargen "Desert Rose" hvis jeg ikke husker feil.

Neste gang jeg skal shoppe sminke blir det mer MaxFactor. Også vil jeg prøve Urban Decay sine "Naked"-øyeskygger, for de ser veldig bra ut.

 

Men altså, hvorfor har MaxFactor så dårlig rykte?

Hva slags sminkemerke liker dere best? Og med hvilke produkter? Man bruker jo ofte ikke samme merket på alle produktene...

 

(Jeg har forresten ikke tenkt til å bli rosablogger, men jeg er en jente som liker å se bra ut og er derfor også interessert i sminke - selv om sminkeinnlegg kanskje ikke er hverdagskost hehe. Så det er sagt...)

 

Signatur

12 verdsatte kommentarer!

Lugburz

27.02.2013 kl.10:01

Jeg har ikke så mye fornuftig å tilføye her, jeg vil bare ønske deg lykke til videre på din ferd mot toppen av topplisten, hehehe ;D.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

27.02.2013 kl.10:09

Lugburz:
Takk for det, Lugburz, tusen takk. *neier og blunker og lager klassisk strike-a-pose-trutemunn*

Anniken

27.02.2013 kl.10:39

Sminken er ok, men de er verstinger på dyretesting, det er nok mye av grunnen til det dårlige ryktet. Jeg elsker også Masterpiece-mascaren, men prøver å unngå å støtte Max Factor så langt det lar seg gjøre.

Eva a.k.a. Vikinghuldra

27.02.2013 kl.11:00

Anniken:
Ja, det glemte jeg jo å få med - det er selvfølgelig en av grunnene, og det er veldig synd at de gjør det :( Det var igrunn derfor jeg testet NYX siden de ikke tester på dyr - og håpet at det falt i smak. Men jeg syns likevel ryktet går mye på at det er dårlig kvalitet på sminken, noe jeg ikke helt kan forstå...

Hanna

27.02.2013 kl.11:44

Jeg bruker mac studio fix, og er veldig fornøyd. Det dekker bra. Det har veldig mye å si hvordan kost man bruker. Jeg bruker Glo' sin ultra kost. Den funker veldig bra på dette foundationpudderet som jeg kaller det;) For det er ikke et vanlig pudder, men mye mer dekkende. (Så ikke bruk foundation under!:p men det vet du sikkert). Mac har også liknende koster.

Jeg har blodårer under begge øyne og ingenting er bedre enn mac studio sculpt concealer til å dekke dem syns jeg:D dekker den værste kvisa du kan tenke deg også :P haha.. Naked øyenskyggene er veldig bra! Og et generellt tips hvis du syntes en skygge gir for lite farge så legg et tynt lag med kremskygge under! (kun på lokket og ikke over i globalen) da sitter den også bedre hvis man metter godt med pudderskygge over. Ellers liker jeg smashbox sine øyenskygger utrolig godt!! Gode koster har myye å si!:)

Kristine

27.02.2013 kl.20:37

Skjønner problemet :P

Har selv brukt mye av Max Factor sine produkter opp gjennom årene, men da jeg fant ut at de drev med dyretesting begynte jeg å lete etter andre, selv om produktene i seg selv funker veldig bra for meg. Tror ikke jeg klarer å finne en maskara som verken er testet på dyr, skaper allergiske reaksjoner(svir i øynene og klør) og ser bra ut, sliter veldig med det. :P Jeg er derimot blitt ganske stor fan av Isadora sine pudder, de passer lyslys hud og dekker godt nok.

Men jeg bruker generelt veldig lite penger på sminke. :P

Torny

27.02.2013 kl.20:50

Nyx tester ikke på dyr, så det er en bra ting. Jeg har nettopp bestillt meg en maskara fra organic wear på iher.com. Den er 100% organisk osv og er ikke testet på dyr. Å et veldig stort pluss er at pakkningen ser veldig fin ut. håndtaket på børsten er formet som et grønnt blad!:D

Eva a.k.a. Vikinghuldra

27.02.2013 kl.22:01

Hanna:
Hanna! :D Kanskje jeg skulle prøvd den etterhvert. Liker hvertfall foundationpudder veldig godt, liker at det dekker og at man slipper den derre støvete pudder-looken som noen puddere gir, dessuten har jeg aldri funnet noen foundation jeg liker. For jeg liker ikke å se "malt" ut, liksom.....noen er for oljete, noen får huden til å se tørr ut og, nei, bare tøv. Hehe. Så ja x) Ellers bruker jeg koster fra Body Shop, har hørt mye fint om dem. Vet ikke jeg, syns kanskje de er litt stive, men de er ganske nye så kanskje de går seg til litt hehe.

Takk for tips! Det der med concealer er ikke lett altså.
Underlag for øyenskygge - tror du det vil funke med bare litt bb-cream? Jeg kjøpte Garnier sin, og ble mektig skuffa - pluss at jeg får kviser av den, men kanskje den kan brukes som en øyenskygge-primer? Jeg får prøve det. For foreløpig har jeg kun øyenskygger som ikke dekker sånn helt optimalt.
:)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

27.02.2013 kl.22:07

Kristine:
Ja, det er ikke lett det der - jeg VIL jo egentlig ikke bruke produkter som er testet på dyr, men det er vanskelig å finne noe som er bedre enn noe man har lagt sin elsk på hehe.
Nei, jeg bruker også ganske lite penger på sminke, vil helst bruke billigprodukter og sånn sett er det no dritt å drive å prøve ut nye merker, tilfelle man bommer. Men men....jeg sminker meg ikke hver dag heller da, så da varer jo det meste en stund ^^

Eva a.k.a. Vikinghuldra

27.02.2013 kl.22:12

Torny:
Ja, jeg vil så gjerne like Nyx, siden de ikke dyretester og at jeg har hørt så mye bra om det merket.
Urk, jeg ble så skuffa over den organiske mascaraen jeg kjøpte (fra Grønn og skjønn, tror jeg), for jeg ville så veldig gjerne at den skulle være bra! Din hørtes iallefall fin ut da, men har du testa den da? Er den god? :)

tegneseriedamen ywea

28.02.2013 kl.10:44

Max Factor tester på dyr og er derned totalt uaktuelt for meg å bruke. det finnes så mye bra sminke som ikke støtter dyretesting (du finner mange lister og anmeldelser på google)

Hanna

28.02.2013 kl.12:54

Sahara følelse i ansiktet er ikke noe særlig nei. Og de fleste foundationene blir for oljete på meg så jeg har funnet min favoritt som er studio fix først og så spraye litt Chared Water fra Mac over. Det er en slags fuktighets spray som "setter" pudderet med en gang, ellers syns jeg det tar så lang tid før det "trekker inn i huden" :) Det er også veldig fint hvis man er ute å reiser for det kan brukes istedet for fuktighetskrem også. (Veldig glad i Mac jeg:) Kostene fra bodyshop har jeg ikke brukt selv, men brukte de på andre når jeg jobbet der. De vi hadde i butikken var så utrolig slitt og sjefen ville ikke bytte de ut, men de var litt stive ja;) Hvis du tar et tyynt lag bbcream kan det funke, men tror kanskje den vil "stripe" seg litt fort... men prøv deg fram ja! Jeg liker heller ikke bbcreamer, ser ut som en dårlig selvbruning, og jeg får også kviser..blir alt for fet. De beste kostene jeg har prøvd noen gang er Bdellium tools sine i Green babu serien, de er helt fantastiske!! De er like myke som dyrehår, men er laget av babus og er miljø- og dyrevennlige. Også er de kjeeeempefine!:D

Skriv en ny skademelding!

hits