Smoothie og hest

Øhm, nei.....ikke sammen. Ikke hestesmoothie.

Jeg har prøvd meg på endel rare smoothies, men jeg kan love dere at smoothie med feks grønnkål, avokado, alfaalfaspirer og algepulver smaker drit. Jeg har vel etterhvert funnet ut at det enkle (og søte) ofte er det beste og at det er mye bedre å bruke en god stavmikser enn blender. Bedre for ørene også.

Grunnoppskrift på GOD smoothie: Banan, frosne bær, yoghurt, juice.

Det skal mye til for å bomme da, altså - mengdene får man prøve seg frem til, det blir litt smak og behag. Men jeg liker når den ikke blir for tykk og ikke for søt, altså nok juice og ikke for mye banan og yoghurt. Jordbær gjør en smoothie veldig god og frisk, og type yoghurt er ikke så nøye, her kan man jo variere masse :D Men ofte er vaniljeyoghurt veldig bra. Epler anbefales ikke, da blir den kornete og rar i konsistensen.

Min yndlingssmoothie: 1/2 banan, et lite beger yoghurt, en neve frosne jordbær og en slump med frokostjuice (så den blir passe til å drikke av glass...). Omnomnom!

Man bør kanskje bruke mer frukt og bær, men det er ofte nok med 2/max 3 smaker, og det er dessuten veldig fort gjort å lage altfor mye. Derfor er stavmikseren helt uunnværlig, for da kan man lage et glass om gangen og heller lage flere forskjellige :D

 


Her sitter jeg og blogger og drikker smoothie :D

 

 


 

 

Og så var det hest. Odin, min 4 år gamle dølahingst, er ennå ikke innkjørt eller innridd og det er litt synd. Selv om det selvfølgelig ikke gjør noe (sånn egentlig), men ...ja, samme det. Jeg har hvertfall ikke fått gjort det ennå - dere skal få slippe grunner og unnskyldninger og sånt ^^ Men han er igangsatt hvertfall - jeg har ridd et par turer på ham og har tømmekjørt endel. Han er klar for tilvenning av full sele og drag.

Odin er veldig lydig og kan kommandoer på gå (skritt), trave, bremse og stå... Utfordringen er at han er litt skvetten pga for lite miljøtrening. Så det er en av planene fremover. Tilvenning og miljøtrening, longering og tømmekjøring med og uten dragliner. Da blir han trygg og fin :) Og SÅ innkjøring når det passer seg.

Jeg er jo snart 7 mnd gravid og tar det selvfølgelig litt pent når det gjelder hestetrening, både pga fysikk og sikkerhet... Så da faren til huseieren vår (og nabo) ringte og lurte på om han kunne komme og hjelpe meg litt, siden han syns det var viktig å utnytte snøen (da kan man holde på på jordet, og hesten blir ganske fort sliten om han skulle løpe ut...), så takket jeg blidt ja!

Tok det pent da, siden det var første gang med arbeidssele og dragliner, og han har ikke blitt jobbet med på en stund. Men det gikk overraskende pent og rolig, og Odin er lydig og flink. Eneste var at han har litt tannspisser og derfor ikke liker bittet helt, så det må gjøres noe med før han spennes for vogn. Han legger tunga over bittet og da blir det mye "fikling" i munnen hans + at man mister mye av kontakten i tømmene (hånd-tømmer-bitt-munn osv lism). Men det gikk fint likevel.

Vi tømmekjørte litt opp og ned veien, både uten og med dragliner (tau med kjetting i enden som festes på siden av selen, der vogna skal festes, slik at hesten får kjenne på å ha ting inntil bena, uten at det er farlig - nemlig). Bogtreet var litt lite, men det gikk akkurat - hvertfall til dette bruket. Også fikk vi ham til å gå mellom to planker på bakken, og stå rolig mellom dem før han gikk videre. God trening før han skal i dragene på vogna.

Martin sto i kjøkkenvinduet og knipset - da er det bra vi har godt kamera!

Søte hesten min <3

 

Første turen hadde jeg løst leietau på ham.

Se på den søte hestemulen <3

Her med dragliner.

Vakre gutten min! Draglinene reagerte han ikke på i det hele tatt, så dette var egentlig bare barnemat.

 

Håper dere har en super og strålende februar-(snart mars!)mandag! Her skinner sola og det sildrer fra takrennene våre, som er så hullete og ihjelrusta at de ikke fungerer som takrenner lenger, men vattevver. Snøen smelter jaffal. Vår snart eller?? :D

 

Signatur

6 verdsatte kommentarer!

Lugburz

25.02.2013 kl.14:22

Jeg tenkte på hestesmoothie med en gang xD *føle seg hjernevasket*. Odin ser så tøff ut ^^. Skikkelig Skyrim-hest!

°Vinterperle°

25.02.2013 kl.16:03

Jeg liker smothiene mine best ikke-animalske, med kun frukt og grønt :) Også bruker jeg blender, jeg, men det kan være litt kronglete i blant.

Også så fin og flink Odin er :D

Eva a.k.a. Vikinghuldra

25.02.2013 kl.17:19

Lugburz:
Hihi... Hadde kanskje det i baktankene da jeg skrev overskriften hoho...

Odin ER tøff, tøffere enn toget faktisk :) Han er sånn eventyrhest med masse hår <3 På bildene har jeg fletta luggen hans så han ser hvor han går, med den er egentlig veldig lang og fin - rekker ham til nesetippen ^^ Martin driver å venner ham til langbua si <3 Når han er ferdig innridd er målet å kunne ri ham uten sal og uten noe på huet, kun halsring. DA kan man skyte med bua på en særdeles barsk måte :D:D

Eva a.k.a. Vikinghuldra

25.02.2013 kl.17:21

°Vinterperle°:
Ja, det er godt det og, men jeg liker det når den blir bittelitt kremet av yoghurten + at det gir litt frisk sødme på en måte :D Blender er egentlig helt ok, men jeg syns den bråker så fryktelig. Også er den mer kronglete å vaske. Lenge leve latskapen <3 Mjihi..
Ja, Odin er min lille gullklump!

Mentalvirus

25.02.2013 kl.20:57

Mmmm. Smoothie. Har prøvd veldig mange varianter, og liker den best uten yoghurt. Enten skogsbær + banan eller tropiske frukter + banan. Tips er å putte nøtter (cashew <3) eller havregryn oppi også, da blir man skikkelig god og mett :D Dessuten knaser det.

Nydelig hest. Veldig eventyraktig. Blir nok kjempebra til sommeren :D

Eva a.k.a. Vikinghuldra

25.02.2013 kl.21:28

Mentalvirus:
Jeg liker også best med skogsbær, det er nam! :D Havregryn skal jeg ha i neste gang, det hadde jeg glemt :)
Takk, ja han er eventyrhingsten min <3

Skriv en ny skademelding!

hits