Svangerskapsrapport uke 27

Uke: 27+1 (siden det er over midnatt...)

Termin: 6. mai 2013

Kjønn/navn: Jente som skal hete Oda Sigrid <3 Oda = norrøn oppr., for rikdom/eiendom og etter min farfar som het Oddvar. Sigrid = også norrønt, betyr 'vakker seier' og er etter min oldemor (farfars mor). Føler det blir et mektig og sterkt navn.

Aktivitet: Masse. Hun sparker, bakser og hikker. Iblant sparker hun så hardt at hele overkroppen min følger etter. Og det synes godt på utsiden - moro :) Kjempekoselig å kjenne utenpå, føle de små føttene som trykker ut i hånda mi... Sukk.

Kynnere: Ja, men ikke så fryktelig mye ennå. Mer når jeg har vært aktiv eller er stressa.

Ødemer (vann i kroppen): Nei.

Vektøkning: Litt usikker, siden jeg kun veier meg når jeg er hos jordmor og ALDRI ellers. Men har nok gått opp 7-8 kg allerede, tenker jeg. Er fremdeles under 70 da, så jeg tar ikke det så tungt. Magen har vokst veldig mye, veldig fort, så kanskje vekta stopper opp bittelitt...en liten stund hvertfall? :)

Strekkmerker: Ett lite et på magen. Har vel noen fra tidligere, men de syns ikke lenger. Er ikke så bekymra for akkurat det.

Andre plager: Litt halsbrann iblant, antydninger til bekkenløsning og har hatt et par kramper i leggene. Men jeg klager ikke, for det kunne vært mye verre.

Utålmodig: Nei hehe. Det er litt tidlig å bli det, syns jeg. Vet jeg blir det når det nærmer seg termin, men foreløpig gleder jeg meg bare veldig og nyter graviditeten.

Humør: Hehe, ifølge mannen min er jeg mer stabil og "normal" i humøret når jeg er gravid enn ellers, og er så god og lun :D Jeg føler meg veldig normal også. Ikke no grining og raseri (ennå, haha).

Sult/mat: Ikke noe uvanlig. Som alltid liker jeg ikke så mye sukker, så ting blir ofte FOR søtt og kvalmende. Har ingen cravings ennå, ikke sikkert jeg får det heller. Sist var jeg helt opphengt i bensinlukt, men ikke nå. Har veldig lyst på alt som er sunt og friskt og smakfullt :)

Barnerom/utstyr: Skal ha henne på rommet vårt så vi har ikke barnerom klart. Ikke har vi egentlig nok rom heller hehe. Men har vel det meste av utstyret klart fra sønnene mine, pluss en stor sekk med jentebabytøy som vi har arvet. Eneste vi mangler er vel egentlig sprinkelseng, for vi har bare brukt reiseseng til minstemann. Også vil jeg gjerne ha en hengekøye/hengevugge til å ha i stua.

Om fødselen: Det kommer i eget innlegg, litt senere ;)

Neste kontroll: 11. mars.

 

 Disse ble tatt på tirsdag (26+5).

 

<3

Signatur

14 verdsatte kommentarer!

Naviana

01.02.2013 kl.10:28

Så nydelig du er! :) Gratulerer så mye <3

Eva a.k.a. Vikinghuldra

01.02.2013 kl.10:47

Naviana:
Naw, tusen takk, Janne (x2!) !! :D

Frøydis Sylvestris

01.02.2013 kl.15:26

Bensinlukt?? O_o

Gratulerer med datterfrø!

Eva a.k.a. Vikinghuldra

01.02.2013 kl.18:11

Frøydis Sylvestris:
Ja, gravide kan få oppheng (Pica) på forskjellig mat og IKKE-mat, noen får lyst til å spise avispapir, såpe osv (men gjør det selvsagt ikke hehe), og noen får lyst til å sniffe bensin. Noe man heller ikke gjør, men det var helt himmelsk å fylle bensin på bilen, for da kjenner man jo lukta hihi... Og jeg var så heldig å ha høl i bensintanken, slik at det alltid lukta haha. Men nå har vi dieselbil og det er igrunn kanskje en bra ting... ^^
Takk :D

°Vinterperle°

03.02.2013 kl.17:59

Du er så vakker som gavid! Fint å lese hvordan det går :) Så glad på dine vegne <3

Valkyrja.com

03.02.2013 kl.23:05

Oi oi, det får en si! Gratulerer så mye - og masse lykke til i svangerskapet :-) :-)

°Vinterperle°

04.02.2013 kl.00:00

Btw, jeg er ute etter nytt kamera. Er det der bra? Anbefales det? :)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

04.02.2013 kl.09:32

°Vinterperle°:
Tusen takk, kjære du! <3 Jeg føler meg fin også, trives så godt med kul på fremsiden hihi...

Eva a.k.a. Vikinghuldra

04.02.2013 kl.09:32

Vigdis:
Masse tusen takk :D:D

Eva a.k.a. Vikinghuldra

04.02.2013 kl.09:34

°Vinterperle°:
Ja, jeg liker det kjempegodt! Men har lest til tester og sånn på nettet, og jeg tror det finnes andre hybridkameraer som er like bra og litt billigere. Kanskje bedre også, husker ikke helt. Men ja, jeg anbefaler det likevel. Det tar så klare og fine bilder, helt rått på macrobilder og har bra zoom. :)

Sjovn

25.02.2013 kl.13:29

Vær stolt av valget ditt om hjemmefødsel, og vær stolt av kroppen din! Ingenting er mer vakkert, kvinnelig og NATURLIG enn en gravid kvinne, og jeg gleder meg veldig til å få oppleve det selv. :-)

Lykkeønsker fra en fellow grønnkledd. <3

Eva a.k.a. Vikinghuldra

25.02.2013 kl.14:15

Sjovn:
TUSEN, tusen takk, så koselig og god tilbakemelding :D Ja, man er virkelig en gudinne når man er gravid, og det er godt å klare og kjenne litt på det <3

Draupne

09.03.2013 kl.21:37

Herregud, så nydelig du er! Og jeg synes det var et veldig fint navn dere har valgt. Veldig mektig. :))

Eva a.k.a. Vikinghuldra

13.03.2013 kl.09:46

Draupne:
Tusen, tusen takk :D:D

Skriv en ny skademelding!

hits