En slags oppfølger av "En gravid jentes irritasjoner"!

Oh gawd, som jeg flirte da jeg leste "En gravid jentes IRRITASJONER!" av Cilith på hennes blogg. Jeg er så hjertens enig - så SMERTELIG enig med henne at jeg bare måtte lage en slags oppfølger-blogg... Har noen tanker om de forskjellige punktene selv, og så har jeg et par til. Skal fatte meg i noenlunde korthet, for jeg har ikke tenkt å gjenta alt, for det er bare å lese bloggen hennes egentlig, men et par ting er så VIKTIG at det må utdypes.

 

INTIMSONER

Haha, jeg HATER så hardt og inderlig å bli tatt på av folk! Jeg er kanskje litt ekstrem, men jeg liker ikke engang en klapp på skulderen eller en lett "skyv" i korsryggen. Jeg kan godt klemme, det er helt greit. Men jeg liker ikke å bli tatt på av noen andre enn mannen min, barna mine eller mine foreldre. Til dere andre: vær så vennlig å ikke TA på magen min uten å ihvertfall spørre først. Selv om jeg har en liten person inni der, så er fremdeles magen min - den sitter fremdeles fast på MIN kropp. Hva hadde du sagt om jeg hadde begynt å klype deg i sideflesket en dag, og bemerket hvor mye det er å ta tak i? Fatter ikke hva som skjer med folks hemninger ift intimsonene til gravide altså. Min intimsone er sånn ca. halvannen meter i diameter. Bare så det er sagt.

 

SKREKKHISTORIEFORTELLERNE

Her spiller intelligens en stor rolle, mener jeg. Og empati. Æsj, bare gå og lås dere inne i en mørkt kott med mugg på veggene, og bli der.

 

GLEDESDREPERNE

Negative bemerkninger ja! Og bedrevitermeninger! Aiaiaiai..... Pass på dere sjæl.

Og bare så det er sagt - jeg drikker 1 kopp kaffe HVER DAG. Ikke svart kaffe stort sett, men en sånn Nescafé Cappuccino. Som det sikkert er masse usunt FETT og SUKKER i i tillegg. Mohahaaaa.... Sjekk ut hva maxgrensen for koffein i svangerskapet er før en kritiserer gravide for kaffedrikking, er mitt råd. Hey, det hender til og med at jeg drikker en kopp espresso, så fæl er jeg.

Og forresten så HATER jeg snekkerbukser.

 

HORMONELL - JEG??

Nei, egentlig så blir jeg ikke så ille når jeg er gravid. Jeg er stort sett "meg selv" og i godt humør. Mannen min mener jeg er så lun og morsom når jeg er gravid, og at jeg humrer på en spesiell måte. Hehe... Og ikke gråter jeg no særlig heller. Men skulle noen komme i skade for å skylde på hormonene mine når jeg er sint eller lei, så kan de også gå og finne seg et mørkt kott. Mannen min har heldigvis antenner nok til å ikke gjøre dette.

Man skal ta gravide på alvor seg om de er gravide, altså. Noen blir litt rare, mens de aller fleste av oss faktisk er som vi pleier.

 

Et par andre ting jeg kom på:

 

Denne går kanskje inn under 'intimsoner' og det at gravide plutselig kan grafses og vendes på som om vi er en sensasjon i et freakshow.

KALLENAVN !!!

Åhhhhh, dette er kanskje noe som provoserer meg enda mer enn å bli klådd på magen. Folk som bemerker hvor stor magen min er (for jeg blir fort ganske svær - og jeg VET DET GODT SELV.......), og at "det der mååååå jo bare være tvillinger!". Det værste jeg vet med dette er å bli kalt "TJUKKA". Jeg mener; jeg tar meg ikke nær av det og blir lei meg. For jeg vet at jeg ikke er tjukk, jeg er en ganske normalt slank jente (og er ikke så fryktelig redd for å få litt former heller). Men er altså ikke feit, men gravid. Altså litt sideflesk, større pupper og MAGE. Men jeg syns likevel det er så fordømt frekt å kalle noen for tjukka, tjukk eller ei! Og tenk om jeg faktisk VAR ømfintlig på det området og ble skikkelig såret av det?? Og det hjelper ikke å pakke det inn som en fleip. Det er like irriterende da - kanskje til og med mer.

Sist jeg hørte "Halla, tjukka!", så holdt jeg på å si "takk, det samme!", men holdt meg til "takk for det..." med et slags smil.

Det er spesielt fristende å slenge den tilbake når den som sier det faktisk ikke er slank......men jeg vil jo ikke bli oppfattet som nærtagende og hormonell!!! Særlig ikke når jeg ikke tar meg nær av det, men bare syns det er så frekt å komme med. Altså.

 

Til slutt legger jeg til SVANGERSKAPSFIKSERING eller no sånt.

Folk som alltid spør, med et medliiiiidende blikk: "hvordan er formen din, da?", "hvordan gåååår det med deg??" og en massevis med spørsmål om helsa mi, plagene mine, hvor mye jeg sikkert gleder meg, og ditten og datten. Jo, selvfølgelig gleder jeg meg! Men jeg er ikke kreftsyk. Jeg er bare gravid - det er ikke noe som man trenger å bable om i timesvis hver gang man treffes. Jeg høres kanskje kald ut - det er jeg ikke, for jeg elsker å være gravid jeg, men jeg er faktisk ikke så fryktelig interessert i å prate så mye om det. Det er rett og slett bare ikke så interessant. Første svangerskap var nok spesielt, men nå er jeg gravid med nr. 3. Det er ikke noe særlig mer å prate om da... Jeg prater med mannen min og jordmor om det, det får holde.

Dette er forløperen til BÆSJEBLEIESKRAVLERNE, som dessverre dukker opp etter fødselen. De som skal prate en drøss om bæsjing, amming, underliv, fødsel osv. Dette er grunnen til at jeg IKKE vil være med på barselgrupper. Uærkh! Lurer jeg på noe, så ringer jeg helsestasjonen, spør mamma/svigermor eller sjekker på nettet. For dette er heller ikke så fryktelig interessant. Sånn egentlig....

Signatur

4 verdsatte kommentarer!

Lugburz

07.01.2013 kl.14:24

Jeg hørte om ei som var gravid, men så fødte hun en kakkerlakk på fryktelig smertefullt vis, legene mener der skjedde fordi hun drakk kaffe, hadde en snickers, og slikket yoghurt av av lokket. Hun ble helt i fra seg... Typisk hormonell gravid kvinne. Så du må være forsiktig, ikke bør du bevege deg rundt for mye i din tilstand, dakar deg. Gleder meg til å kjenne på tjukkebollemagen din når du minst aner det.

Hmmmm, plutselig fikk jeg et snev selvinnsikt, og innser at folk som oppfører seg slikt som ovenfor faktisk er plagsomme :p. Glad jeg ikke kan bli gravid, jeg hadde blitt spydig hvis noen kalte meg tykka xD (også hadde jeg banket dem hvis de kommenterte hormonene når jeg ble irritert xP)

Eva a.k.a. Vikinghuldra

07.01.2013 kl.16:08

Lugburz:
*ler* Ja, jeg tror jeg faktisk skal være litt spydig tilbake neste gang noen kaller jeg Tjukka. Eller kanskje jeg bare skal gi de litt juling. I det minste en bitteliten ørefik? x) Det hadde gjort godt.

Cilith

07.01.2013 kl.21:09

*kniser*

Godt å se at jeg ikke er sær, overfølsom eller prippen :-p Hittil har jeg ikke fått kallenavn, jeg regner med at de kommer fra "morsomme" folk etterhvert! ;-) Enkelte dager er jeg lei av gravidfikseringen som du nevner, men regner med at du har fått meeer enn nok siden du går med nr. 3! :-)

Veldig festlig med et oppfølger-innlegg! :-D *klem*

Eva a.k.a. Vikinghuldra

07.01.2013 kl.21:14

Cilith: Hehe :D

Skriv en ny skademelding!

hits